Săptămâna 24 și Testul de toleranță la glucoză - jurnal de sarcină
Testul de toleranta la glucoza este în sine chiar un test care se face mai nou la majoritatea gravidelor între săptămânile 24-28, chiar dacă este sau nu predispoziție de diabet gestațional. Acum câțiva ani această analiză era destul de rar recomandată de către medicii ginecologi. Acum se face laolaltă cu restul analizelor din trimestrul al doilea. Eu niciodată nu am avut glicemia mare, mereu a fost în limite, chiar și acum în sarcină, dar totuși a trebuit sa o fac.
- vei citi:
Analize din trimestrul doi
Cum se face testul de toleranta la glucoza
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Plesa Ana-Maria - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Analize din trimestrul doi
Testul de toleranta la glucoza este în sine chiar un test care se face mai nou la majoritatea gravidelor între săptămânile 24-28, chiar dacă este sau nu predispoziție de diabet gestațional. Acum câțiva ani această analiză era destul de rar recomandată de către medicii ginecologi. Acum se face laolaltă cu restul analizelor din trimestrul al doilea. Eu niciodată nu am avut glicemia mare, mereu a fost în limite, chiar și acum în sarcină, dar totuși a trebuit sa o fac.
⦿ Citeste aici ce este diabetul gestational.
Cum se face testul de toleranta la glucoza
De importanță maximă este de știut faptul că nu se face la orice laborator, de exemplu eu am fost prima dată la un punct de recoltare analize de laborator și mi s-a spus că nu se poate face acolo și trebuie să merg în altă parte, eventual la sediul central unde este și laboratorul fizic de analize. Recomandat este să sunați în prealabil înainte și să verificați dacă locația respectivă execută acest tip de analiză mai specială. Eu asa am pierdut câteva zeci de minute bune în ziua respectivă până am ajuns la un laborator. Prima dată vi se va înțepa buricul degetului și vi se va lua o picătură de sânge și îl va pune în aparatul de glicemie, dacă este în valori normale, atunci vă va recolta din venă o eprubeta mică de sânge. Apoi în aproximativ 5 minute aveți la dispoziție sa beți 75mg de glucoza, arată că un praf de zahar, este alba dar extraordinar de dulce. Se poate dizolva în mai multe păhărele de apa rece pentru a se dilua substanța.
Pentru cine este obișnuit cu gustul dulce și de fel mănâncă dulce nu va fi o problemă atât de mare gustul ei, dar pentru cine nu mănâncă de obicei dulce, i se va părea extraordinar de dulce și grețoasa substanța respectivă. Eu am reușit destul de bine sa o tolerez, ce-i drept am tot băut apa rece mai apoi pentru a nu-i mai simți deloc gustul. După ce că timpul este limitat și trebuie băută destul de repede trebuie avut grija sa nu o vomitați mai apoi deloc pentru că în caz contrar va trebui să reveniți pentru o nouă recoltare.
După 1 oră vi se va recolta din nou sânge din venă, iar după încă 1 oră se va recolta din nou ultima probă. Nu este permis părăsirea incintei clădirii și nici consumul altor substanțe sau a mâncării. Este permis doar să beți apă, atât. Rezultatele testului diferă de la laborator la laborator, de exemplu la laboratorul unde am fost eu, limita de peste 180mg valoare indica diabet gestațional la proba de sânge recoltată la 1 ora și la 2 ore de 153mg, iar dacă este peste 200mg deja era un diabet preexistent. Interpretarea cea mai indicată este bineînțeles cea de la doctorul care v-a recomandat-o pentru ca rezultatele diferă în funcție de mai multe criterii.
⦿ Citeste - Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)
Autor - Plesa Ana-Maria, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iunie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII