Cele mai scumpe alimente din lume!

Cele mai scumpe alimente din lume!

Cele mai scumpe alimente din lume!

  • Nu sunteti curioase sa aflati care sunt cele mai scumpe produse alimentare din lume, cele mai scumpe bauturi, deserturi sau condimente? Aflati citind in continuare:

Nu sunteti curioase sa aflati care sunt cele mai scumpe produse alimentare din lume, cele mai scumpe bauturi, deserturi sau condimente? Aflati citind in continuare:

Sofranul - un condiment cultivat la nivel mondial, este derivat din floarea de sofran Crocus. Pretul acestui condiment urca in jurul valorii de 1.100$ - 11.000$ pe kilogram.

Nucile Macadamia - Costul unui kilogram de Macadamia trece de 30$.

Caviarul iranian - Acest caviar de lux provine din cel mai vechi supravietuitor din era dinozaurilor. Caviarul Beluga variaza la pret, insa urca peste 5.000$ pe kilogram in Statele Unite.

Trufe albe - Aceste ciuperci sunt vandute la un pret uimitor de 2.000$ - 4.000$ pe kilogram.

Cartoful francez Bonnotte - Costul unui kilogram poate ajunge pana la 500$, deoarece acest tip de cartof este aproape pe cale de disparitie.

Cea mai scumpa carne de vita din lume, este tipul provenit de la vacile Wagyu din Japonia. 200 de grame de file, costa in Europa peste 100$.

Sandwich-ul Club de la Essen alias von Platinum Club Sandwich Essen. Costa 100 de lire sterline, si este un must have pentru gurmanzi.

Cea mai scumpa Pizza din lume este evaluata la 8.300 EUR si poate fi degustata in Italia. Cu topping-uri generoase de caviar si homar, pizza are un diametru de 20cm si coniac Louis XIII Remy Martin turnat peste tot.

Omleta de la restaurantul Le Meridien Parker din New York. Aceasta omleta costa nici mai mult, nici mai putin de 1.000$ si este formata din 280 grame de caviar pastruga, un homar intreg si sase oua.

Cel mai scump desert din lume este o inghetata care va scoate din buzunarul pofticiosilor 1000$. Ea este preparata  din 5 linguri din cea mai bogata inghetata Tahitiana de vanilie, vanilie Madagascar, frunze de aur de 23k comestibile si una din cele mai scumpe bomboane din lume, Amedei Porceleana.

Chocopologie de Knipschildt - La 2.600$ pe kilogram, aceasta trufa de ciocolata este disponibila numai daca este comandata. Contine o trufa neagra si 70% cacao Valrhona.

Kopi Luwak - Cafeaua provine din insula indoneziana Sumatra, iar productia anuala totala este de doar circa 225 de kilograme. Acesta este motivul pentru care pretul unui kilogram este de 300$ sau chiar mai mult.

Ceai verde chinezesc numit Tieguanyin, care costa 3.000$ pe kilogram si aproximativ 15$ pentru o singura ceasca.

Pliculetul de ceai pentru compania PG - Decorat manual cu 280 de diamante, pliculetul este facut pentru a reaminti oamenilor cat de mult le place o ceasca mare de ceai britanic si care ajunge la o valoare de £7.500.

Cea mai scumpa sampanie din lume, Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc, facuta din struguri special selectati, este vanduta in sticle pictate manual si la un pret de aproximativ 1.500$.

Macallan Fine Rare Vintage, whisky - Cu numai 85 de sticle  in intreaga lume, degustarea acestui whisky vechi de 30 ani este foarte rara. Pretul unei singure sticle ajunge la 38.000$!

Rom Wray Nephew White Overproof este unul din ultimele 4 sticle de rom din lume, imbuteliat in 1940, fiecare fiind estimat la 53.000$ sticla.

Hot dog - Acest hot dog a fost numit "caine haute", o combinatie a bucatariei haute cuisine cu un produs american simplu. Acesta este vandut de Serendipity 3 in New York, pe un covrig lung. Carnaciorul este facut din carne de vita gatita in ulei de trufe albe si are un topping de foie gras, mustar Dijon, mai multe trufe, ceapa caramelizata Vidalia, ketchup si sos de tomate. Acesta ajunge la 69$ pe bucata.

Hamburger - Pur si simplu cunoscut sub numele de "Burger", cel mai scump burger din lume a fost creat de nimeni altul decat Burger King. Este servit doar o data pe saptamana intr-o singura franciza situata in Londra, Anglia. Burgerul  este facut din carne de vita Wagyu, o carne de vita japoneza inrudita cu Kobe, si apoi acoperit cu trufe albe, sunca Pata Negra, ceapa prajita, otet balsamic Modena, vin alb, maioneza salota, salata verde, totul intre 2 chifle cu sofran iranian. In cele din urma, este presarat cu sare roz din Himalaya. Pretul unui hamburger ajunge la 200$, insa incasarile ajung la o casa de copii abuzati.

Mango - Japonezii trebuie sa iubeasca cu adevarat fructul mango. Doua "Oua de Soare" sau mango, numit astfel datorita culorii, a fost scos la licitatie pentru 2.000$.

Bere - Cea mai scumpa bere din lume este Vieille Bon-Secours. Nu prea are sens, dar atunci cand berea costa 78$ un pint, aveti posibilitatea sa o numiti cum vreti. Barul in care este servita este Bierdrome in Londra.

Sushi - Dezvoltat in Manila, Filipine, bucatarul chef Angelito Araneta a prezentat lumii cel mai scump peste crud din lume: carne de crab, invelit in aur de 24 karate si impanzit cu diamante africane. O portie costa aproximativ 2.000$ in SUA.

Vodca - Am auzit de vodca dublu-filtrata si triplu-filtrata, insa aceasta despre care vorbim acum, Vodka Diva, este filtrata prin diamante. Blackwood Distillers cu sediul in Scotia, filtreaza prima data vodca printr-un carbune de mesteacan nordic si apoi prin diamante zdrobite. In cele din urma, vodca este imbuteliata cu un miez de pietre pretioase, de la rubine pana la diamante. In functie de pietrele pe care le doriti in sticla, pretul variaza de la 4.000$ la 1 milion de dolari.


Despre fericire mai cititi:

Despre fericirea in doi, cititi:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII