Calendar de circulatie al virusurilor
Toamna este anotimpul in care virusurile incep sa devina extrem de activi si sa calatoareasca.
Daca nu ati stiut, si virusii au un calendar de calatorie. Vin si pleaca provocand viroze, epidemii si gripe. Data care marcheaza inceputul vacantei lor (in care nu mai calatoresc asa de mult pentru ca sunt obositi) este 15 aprilie. Deci putem spune ca dupa 15 aprilie orice parinte poate rasufla un pic usurat (desi si vara are virusi, dar mai putini).
Iata care este calendarul de circulatie al virusurilor.
Virusurile au un calendar de calatorie
Despre virusuri si viroze
Despre bolile contagioase ale copilariei
Forum medical si forum de suport al parintilor
Daca nu ati stiut, si virusurile au un calendar de calatorie.
Vin si pleaca provocand viroze, epidemii si gripe. Data care marcheaza inceputul vacantei lor (in care nu mai calatoresc asa de mult) este 15 aprilie. Deci putem spune ca dupa 15 aprilie orice parinte poate rasufla un pic usurat (desi si vara are virusi, dar mai putini).
Dupa 15 aprilie totusi, cel putin pana la 15 septembrie, sezonul de febra, dureri de gat, tuse si alte boli provocate de virusi copilului, a cam trecut si va incepe iar in toamna. In general, infectiile virale sunt foarte comune intre octombrie si aprilie ale fiecarui an.
Iata un model de calendar al virusurilor:
Vara:
- Virusul Coxsackie (care produce boala mana/picior/gura ), Enterovirusul (care produce viroze la stomac, piele, sistemul respirator, ochi)
Toamna
- Virusul Parainfluenza (al tusei), Rhinovirusul (care produce raceala)
Iarna
- Virusul Influenza (virusul gripei), Rotavirus (gripa stomacala), RSV (bronchiolita)
Primavara
- Virusul Parainfluenza (al tusei), Varicela (care provoca varicela sau asa numitul varsat de vant )
Chiar daca totusi acesti virusi traiesc in comunitatile umane tot timpul anului, se pare ca totusi au niste afinitati cu diverse anotimpuri pentru a deveni agresivi. Medicii sunt de parere ca o anume combinatie de conditii atmosferice cu anume activitiati umane creeaza conditiile perfecte pentru atacurile virale.
Este adevarat insa ca virusii pot ataca si in afara sezonului lor de activitate dar nu la nivel epidemic. In general medicii sunt la curent cu evolutia si agresivitatea virusurilor care sunt activi in comunitatile lor.
Despre virusuri si viroze, mai cititi
Poliomelita si vaccinarea antipolio in Romania
Lupta impotriva gripei cu supa Dracula
Enteroviroza la copil
10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa
Vine gripa, vaccinarea impotriva gripei
Pana la 42% dintre copii se pot imbolnavi de gripa
Diferenta dintre o infectie bacteriala si una virala
Despre bolile contagioase ale copilariei, cititi neaparat:
Boala a cincea, eritemul infectios sau boala obrajilor palmuiti
Boala mainii, piciorului si gurii
Scarlatina
Scabia (raia)
Gripa cu virusul AH1N1 (porcina): sfaturi pentru parinti
Tratamentul varicelei
Oreionul la copil
Varicela sau varsatul de vant
Pneumonia la copil
Meningita la copil
Amoebiaza la copil
Pojarul (rujeola) la copil
Meningita copilului si povestea unei mamici
Sustine alaturi de noi preventia contra meningitei
Despre pecingine
Forum medical si forum de suport al parintilor:
Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Cartea ”MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE- cum sa devii” este apreciata si de politistii rutieriTudor AURELIANMai zilele trecute, cartea ”MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE- cum sa devii” a primit un feed-back, pe cat de neasteptat, pe atat de magulitor, chiar din partea unor politisti rutieri.Mai precis, la inceput de luna decembrie ac, fiind si ziua lui de nastere, un amic care e si proprietar si administrator al unei firme, patron - cum s-ar zice in limbajul popular, a organizat o mica agapa la el la birou, de la orele 18.00.Ei, si ce sa vezi, printre invitati au fost si cativa prieteni de-ai lui care lucrau in politie, iar doi dintre acestia erau chiar politisti rutieri.Si acum vine ”bomba”.Gasind cartea ”MAESTRU IN ANULAREAAMENZILOR RUTIERE- cum sa devii” pe un raft din biroul sarbatoritului, unul din cei doi politisti de la Rutiera a luat-o, asa, in treacat, si a rasfoit-o.Imediat, apoi, vreme de doua ceasuri incheiate, asezat intr-un fotoliu retras intr-un colt al incaperii, acel politist s-a apucat sa lectureze cartea cu maxim interes, uitand de agapa. Invitat chiar de mai multe ori sa mai lase cartea, ca nu a venit la biblioteca, ci la petrecere, politistul a refuzat mereu, zicand:- Nu vin, mai, ca uite cate lucruri utile nu le stim nici noi, cei de la Rutiera!Iar la final, cand agapa s-a incheiat, politistul a reasezat cartea pe raft si a concluzionat, sec:- Trebuie sa-mi comand si eu cartea asta, pentru ca asta ne trebuie in primul rand noua, celor de la Politia Rutiera. N-ar trebui sa cada pe mainile simplilor soferi, ca dupa aia ni-i punem in cap pe toti!P.S.- Din relatarea de mai sus, se desprind doua lucruri certe si binevenite:1 - cartea e foarte utila chiar si pentru agentii de politie rutiera;2 - din pacate pentru Politia Rutiera, cartea a fost scrisa in primul rand pentru soferii simpli, si ea a inceput deja sa ajunga la acestia.www.maestrii-succesului.ro
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII