Parintii protectori fac joaca mai periculoasa pentru copii

Parintii protectori fac joaca mai periculoasa pentru copii

Parintii protectori fac joaca mai periculoasa pentru copii

Esti un parinte prea protectiv? Poate chiar exagerat de protectiv? EI bine, afisand frica - o transmiti mai departe copilului.

De fapt, parintii exagerat de protectori, in special cei care se dau pe tobogan cu copii in brate le fac acestora mai mult rau decat bine.

Esti un parinte exagerat de protectiv?

Psihologii sunt de parere ca masurile exagerate luate de parintii mult prea protectori fac ca accidentele copiilor de pe terenul de joaca sa se inmulteasca.

Un studiu realizat de Spitalul Universitar Mineola din New York, SUA -  arata ca majoritatea accidentelor copiilor pe terenul de joaca se datoreaza faptului ca s-au dat pe tobogan in bratele parintilor. Dr. John T. Gaffney, seful Sectiei de Interventii Chirurgicale Ortopedice Pediatrice, cel care a condus acest studiu, a spus ca parintii sunt adesea socati sa descopere ca au contribuit la ranirea propriului copil. 

Sufocarea: parintii exagerat de protectori, in special cei care se dau pe tobogan cu copii in brate le fac acestora mai mult rau decat bine.

El a spus: "Parintii au fost foarte frustrati si suparati cand au afla ca au contribuit involuntar la fracturile copilului lor, ei fiind convinsi ca, de fapt, ii protejeaza."

Ce fel de acccidentari se pot produce la joaca?

Cele mai frecvente leziuni produse pe terenul de joaca gasite de CPSC au fost: fracturile, contuziile, taieturile si entorsele, care insumeaza pana la 85% din toate vizitele la camera de urgenta.

De asemenea, studiul a declarat ca 14% din aceste leziuni ale oaselor gambei apar din cauza toboganului. S-a constat, deasemenea, ca nu s-au inregistrat fracturi suferite de copiii care s-au dat singuri pe tobogan.

Mark A. Reinecke, seful catedrei de Psihologie si Dezvoltarea Copilului, Universitatea Northwestern, Illinois - SUA - , sustine ca exista o procedura ineficienta a sigurantei copilului pe terenul de joaca.

El a spus : "Daca un parinte afiseaza anxietate sau frica, copilul va raspunde acestor indicii in consecinta."

Rezultatele studiului sunt intarite de concluziile unei alte cercetari din 2011 efectuate de catre Colegiul pentru Educatie Timpurie al Universitatii Regina Maud din Norvegia care sustine ca parintii exagerat de protectori pot interveni in detrimentul dezvoltarii naturale a copilului.

Ellen Sandseter, profesor de psihologie la Universitate, a declarat ca jocurile periculoase permit unui copil sa se confrunte cu temerile, cum ar fi faptul ca a ridicat o bara intr-o sala de sport, sau ca s-a jucat pe un tobogan extra-intortocheat.

Depasirea fricii este pozitiva

Ea a spus ca, dupa depasirea fricii, copilul simte realizarea si un nou sentiment pozitiv, care inlocuieste frica.

Daca un parinte actioneaza prea protector fata de copilul lui, cum ar fi optiunea de a-si insoti copilul pe tobogan, el nu-i ofera micutului sansa de a-si depasi sentimentul de anxietate. Dl Reinecke a fost de acord. El a spus: "Locurile de joaca sunt, in multe feluri, un microcosmos in lumea un copil. Lectiile invatate acolo vor reverbera in intreaga lor viata."

Va recomandam sa cititi:  Mai multe despre psihologia copilului aici >

Despre meseria de mama, mai cititi:

Efectul Mozart
Confesiunile unei mame de baiat
Copiii mamelor care lucreaza sunt mai grasi si mai inactivi?
Copilul singur la parinti
A tolera, toleranta..
10 secrete ale meseriei de mama
Parintii laudarosi: cum reactionam?
Cum ti se schimba viata cand devii parinte!
Cat de vitregi sunt parintii vitregi ...
Cand un parinte moare ...
Mai multi copii = mai multe bucurii
Ce simti cand vezi copiii crescand ...
Copilul unic la parinti: despre crestere si educatie
Copii mici - decizii mici; copii mari- decizii mari
Sindromul Femeii Frumoase... pentru mamicile care vor sa isi faca copilul fotomodel
A deveni mama: o transformare dramatica
Cat de vitrega e mama vitrega?
Fratii,  ajutati-i sa se inteleaga bine  

 

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII