O alta poveste FIV cu happy end ...

O alta poveste FIV cu happy end ...

O alta poveste FIV cu happy end ...

  • Sunt noua pe forum dar am socotit ca merita sa va impartasesc si eu povestea mea. Am facut si eu la inceputul acestei luni un FIV (doar punctia si embrionotransferul) la clinica Athena din Timisoara.
Sunt noua in comunitatea Desprecopii - aspirante - dar am socotit ca merita sa va impartasesc si eu povestea mea.

Am facut si eu la inceputul acestei luni un FIV (doar punctia si embrionotransferul) la clinica Athena din Timisoara. Trebuie sa multumesc in primul rand doamnei doctor Stelea a carei pacienta am fost, pentru tot profesionalismul de care a dat dovada pe parcursulul tuturor procedurilor (de la pregatirea pentru FIV, stimulare, monitorizare, punctie, embrionotransfer) cat si echipei clinicii Athena. Prin munca coroborata a doamnei doctor Stelea (cu ajutorul careia am obtinut din doi foliculi doua ovocite de calitate ) si a echipei de biologi a spitalul Athena s-au fecundat ambele ovocite (a fost nevoie de ICSI) rezultand doi embrioni unul de calitate A si celalalt de calitate A/B. Vineri la 10 zile de la transfer am facut testul beta HCG care a iesit 31.9 , respectiv un test de sarcina si acesta iesind pozitiv.

Si acum, dupa multumirile adresate celor implicati, o sa incep sa imi spun si eu povestea:

In primavara acestui an, facandu-mi profilul hormonal, printre alte am obtinut urmatoarele rezultate: AMH sub 0.1 (0.02 la repetare), FSH 11.62. In acel moment eram pacienta unui "distins" medic (specialist FIV) de pe maluriel Begai care cand a vazut AMH-ul a reusit sa ma demoralizeze total spunandu-mi ca luna precedenta a fost ultimul meu ciclu, ca nu voi mai ovula, ca voi putea face copii doar cu ovule donate si ca daca chiar vreau poate incerca pe mine un tratament de care doar a citi dar sanse de reusita sunt minime.

Debusolata, dezamagita, demoralizata am incercat sa mai cer rapid o parere. Am scotocit internetul dupa medici specializati pe FIV in Timisoara. Norocul meu a fost sa dau peste doamna doctor Stelea (Tel 0744391950) care auzind-mi telefonic problema, a incercat sa ma linisteasca ca nu e totul pierdut si m-a programat la o consultatie.

Din nou surpriza la prima consultatie avuta la doamna Stelea, dupa ce ne-a explicat multe despre FIV, mi-a facut si un eco. Ce a gasit acolo, pe langa un fibrom maricel, un chist si un folicul care tocmai crestea, atunci avea 12 mm. Deci prima veste buna, dupa atatea rele, mi-a dat-o doamna Stelea, si anume ca voi mai avea ciclu ovulatie etc. Trebuie sa precizez ca din primavara si pana cand am inceput pregatirea pentru FIV cu AC am mai avut inca trei cicluri naturale.

Doamna doctor Stelea mi-a prescris tratamentul pentru FIV pe care l-am inceput in 15 august si tot dansa mi-a monitorizat cresterea foliculilor. In urma stimularii am reusit sa cresc doi foliculi unul in jur de 19 mm si celalalt in jur de 16mm. Pe principiul putini dar buni au rezultat doua ovocite de calitate din care au rezultat doi embrioni.

Desi am fost un caz delicat, pe tot parcusul tratamentului doamna doctor a reusit sa ne transmita mereu o stare de optimism si sa ne dea speranta ca povestea noastra va avea un "happy end".

Cititi povestea si pe forumul desprecopii.com la acest topic: Fertilizarea in vitro - povesti de succes!

autor: membru Desprecopii.com meda2011, Toate drepturile rezervate (c) 2012

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

  Mai cititi despre fertilitate si infertilitate 

 Forum recomandat

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Despre Conceperea unui copil sanatos:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII