10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase

10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase

10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase

Piureurile pentru bebelusi - facute in casa - sunt cea mai sanatoasa papica pe care o putem oferi bebelusului. Ingrijorarea crescanda referitoare la alimentele pe care le dam bebelusuilor nostri ne face sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara borcanele cu mancare pentru bebelusi. Pentru a veni in ajutorul mamicilor, ne-am pus pe treaba si am adunat cele mai bune 10 retete de mancare piure pentru bebelusi - super interesante si sanatoase:

Piure crema de pepene galben
Piure de mere cu ovaz si goji
Piure crema de afine si spanac
Piure cu orez brun cu prune
Piure de somon
Piure de pere si banane
Spuma de avocado si banane
Compot de pere si prune
Pui cu mazare
Legume radacinoase coapte
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
 

10 retete de piure-uri pentru bebelusi - ingenioase si super sanatoase

In timp ce generatiile trecute de parinti nu au avut alta alternativa decat sa faca propriile  preparate pentru bebelusi, introducerea de produse alimentare la borcan a schimbat modul in care mamele isi hranesc copiii.
Aceste produse dau mamicilor flexibilitatea de a face mai multe lucruri decat inainte. Dar, miscarea ecologica si ingrijorarea cu privire la alimentele pe care le dam copiilor nostri ne-a facut sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara aceste borcanele cu mancare.

Asa ca ne-am pus pe treaba si am adunat cele mai bune 10 retete de mancare pentru bebelusi - super interesante si sanatoase:

Piure crema de pepene galben

Se pun intr-un blender 1 ceasca de pepene cantalupe taiat cubulete, 1/3 ceasca banana si 1/4 ceasca iaurt. Se amesteca pana la omogenizare si se serveste.

Piure de mere cu ovaz si goji

Intr-o cratita cu apa se fierbe 1 mar curatat de coaja, taiat felii, cu fructele goji (cateva, optional). Pastreaza apa pentru bebelus, care este de fapt un compot, dar mai lasa putin in cratita. Adauga o mana de ovaz si folosind un blender mixeaza bine.

Piure crema de afine si spanac

Pune intr-o cratita 400g spanac verde, acopera-l cu apa, pune capacul si adu-l la punctul de fierbere. Lasa-l sa fiarba 6 minute apoi scurge-l bine si mixeaza-l intr-un blender alaturi de 1/2 lingurita suc de lamaie, 1 ceasca si jumatate afine si 2 linguri de apa.

Piure de orez brun cu prune

Adu la fierbere 1 ceasca si 1/4 de apa, apoi adauga 1/2 ceasca pudra de orez brun amestecand continuu, la foc mediu, timp de cca 10 minute. Se lasa la racit usor apoi se pune intr-un blender alaturi de putina apa si 12 prune uscate. Se mixeaza bine si se poate servi.

Pudra de orez brun se poate face foarte usor: puen orezul uscat in blender si amesteca pana iese pudra.

Piure de somon

Reteta pentru bebelusi incepand de la 12 luni - reteta pentru 3 portii

Se fierb la aburi 2 morcovi potriviti.
Pune 90 grame de somon intr-o farfurie cu 2 linguri de lapte si gateste-l la cuptorul cu microunde pana se desprinde usor cu furculita (sau il poti gati intr-o tigaie cu putin lapte).
Topeste intr-o cratita o lingura de unt si caleste 3 ceasti de rosii fara coaja si fara seminte, maxim 2-3 minute. Ia cratita de pe foc si adauga 1/4 ceasca branza Cheddar rasa, apoi se pune intr-un blender cu morcovul si somonul, mixand grosier.

.

Piure de pere si banane

Aseaza intr-o tava 2 banane si 2 pere, fara coaja si taiate bucati. Tava se pune in cuptorul incins si se lasa cca 25 minute. La final se scot fructele coapte, se fac piure, se racesc si sunt gata de servire :)

Piure spuma de avocado si banane

Pune intr-un blender 1 banana, 1/2 de avocado, 1/4 ceasca iaurt si 2 linguri lapte de orez sau lapte normal, de soia, etc. Se mixeaza bine si se poate servi.

Piure compot de pere si prune

Fierbe 1/4 ceasca piure de mere timp de 3-5 minute, pana se reduce la jumatate.
Pune intr-o cratita 2 pere taiate marunt, 3 prune curatate si un varf de scortisoara, optional. Acopera cu un capac si lasa asa la foc mic pana iese sucul din fructe, apoi pentru inca 10 minute fierbe tot la foc mic fara capac pana se evapora lichidul. Incorporeaza piureul de mere si cateva picaturi de extract de vanilie. Mixeaza tot acest amestec cu un blender si papica este gata. Mai multe idei cu prune? Citeste 11 retete gustoase cu prune - pentru bebelusi

Pui cu mazare 

Reteta pentru bebelusi incepand de la 8 luni in sus - incepem cu max 20 g de carnita de pui pe zi

Pentru 5 mese (5 portii de mancare) , pune intr-o cratita cu apa 100 g piept de pui, si lasa-l sa fiarba pana cand este gata, apoi adauga 2,5 cesti de mazare verde si mai fierbe pentru inca 2 minute. Scoate puiul si mazarea, pune-le intr-un blender cu 2,5 cesti de supa fiarta si amesteca pana iese o crema fina. Se lasa la racit putin si se serveste o portie bebelusului. Imparte in 5 portii, pe care le poti pastra la congelator.
 

Legume radacinoase coapte

Curata bine urmatoarele legume: 2 morcovi, 2 pastarnaci si 1 cartof dulce. Taie-le cubulete, amesteca-le cu 2 linguri ulei de masline si putin cimbru, apoi pune-le intr-o tava si in cuptorul incins cca 20-25 minute sau pana cand sunt coapte. Se pot servi asa sau facute piure daca bebelusul este mititel.

Alte idei de papica pentru bebelusi:

12 retete spectaculoase cu quinoa pentru bebelusi si copii
10 retete cu fulgi de ovaz, pentru bebelusi
Introducerea nautului in alimentatia bebelusului
Retete pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 3 ani
Retete pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 12-18 luni
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori >>> vezi aici si mai multe retete pentru bebelusi.

 

Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii

Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.

Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.

Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

Despre diversificare, merita stiut si:

Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare

Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz
Briose din ovaz si mere
Pate vegetal cu alune
Desert crocant din ciocolata si ovaz
Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat
Pate de pastrav afumat
Biscuiti din ovaz si ciocolata
Burgeri din carne de pui
Compot de rubarba si cirese
Pulpe de pui glasate cu miere
Supa de dovleac
Salata de couscous
Budinca cu fructe
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici. 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Stoica rebeca
    Stoica rebecatrimis la 28/4/2020

    As vrea Si eu niste mancare pentru copii de 6luni

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII