Adevarul despre tendinta de crestere a nasterilor prin cezariana

Adevarul despre tendinta de crestere a nasterilor prin cezariana

Adevarul despre tendinta de crestere a nasterilor prin cezariana

  • Departamentului de Sanatate din Statele Unite a raportat situatia actuala -  cezarienele sunt in crestere cu 53% din 1996. Rata sectiei de cezariana a fost listata la 21%  in 1996 si a urcat la 32,8 %  in 2010. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii rata recomandata a sectiei de cezariana nu ar trebui sa depaseasca 15%.

Departamentului de Sanatate din Statele Unite a raportat situatia actuala - cezarienele sunt in crestere cu 53% din 1996. Rata sectiei de cezariana a fost listata la 21%  in 1996 si a urcat la 32,8 %  in 2010. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii rata recomandata a sectiei de cezariana nu ar trebui sa depaseasca 15% .

Cezariana poate fi benefica in situatiile in care apar complicatii. Cu toate acestea, problema este ca aceste proceduri sunt adesea folosite necorespunzator pe femei sanatoase, cu complicatii mici. Cezariana poate duce la probleme ale mamei, cum ar fi infectii, pierderii de sange, probleme ale placentei, complicatii in sarcini viitoare, dureri pelvine, rupturi uterine si ocluzii intestinale. Bebelusii pot avea probleme de respiratie, dificultati de alaptare, diabet si astm.

Deci, cu toate aceste informatii si expunere media care certifica ca cezariana face mai mult rau decat bine, de ce aceasta interventie chirurgicala continua sa creasca foarte mult in frecventa, actualmente 1 din 3 femei din SUA, alegand nasterea prin cezariana?

Multi oameni cred ca, cresterea frecventei este din cauza complicatiilor in timpul sarcinii, precum si cele legate de munca, care fac aceasta operatie uneori necesara.

Acest articol va expune motivele reale ale ratelor de cezariana crescute si modul de a preveni aceasta procedura.

Cauzele reale

Unul dintre principalele motive pentru care creste avantul pentru nasteri prin cezariana este atitudinea fata de ideea de interventie chirurgicala inutila.

Cultura noastra a devenit din ce in ce mai toleranta fata de procedurile clinice, chiar si atunci cand acestea nu sunt medical necesare. Multe interventii comune, cum ar fi pitocina si anestezia epidurala pot provoca reactii adverse care impiedica mama de la gasirea confortului la nastere. Acest lucru face ca organismul sa progreseze prea lent, ceea ce poate duce la suferinta fetala si la cresterea probabilitatii unei operatii prin cezariana.

In schimb, medicii ar trebui sa informeze mai multe femei cu privire la complicatiile pe termen lung, problemele care pot aparea, prin interventii si proceduri doar atunci cand este necesar.

De-a lungul anilor, a devenit din ce in ce mai putin important accentul care se pune pe sporirea increderii femeilor in capacitatea organismului lor la nastere.

Educarea din timp a femeilor despre cum sa gestioneze procesul de nastere, precum si crearea unui mediu pentru a o ajuta pe mama, cat mai confortabil, sunt alternative mai sanatoase si mai putin costisitoare decat operatia prin cezariana.

Nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca stimulentele monetare si personale au, de asemenea, un rol in ascensiune brusca a procedurii chirurgicale.

Schemele de asigurari compenseaza mai mult pentru o nastere prin cezariana, spre deosebire de o nastere normala.

O nastere prin cezariana poate fi tentanta prin timpul mai scurt petrecut in spital, sau uneori chiar ii poate permite practicantului sa-si organizeze munca si viata personala mai eficient, castigand in acest fel timp si profit.

Femeile ar trebui sa incerce sa evite nasterea prin cezariana, concentrandu-se mai mult  pe o sanatate corespunzatoare, nutritie si exercitii fizice pe parcursul sarcinii.

Practicarea tehnicilor minte-corp, cum ar fi yoga, meditatia, pot constitui ajutorul necesar pentru a construi constientizarea corpului si cresterea increderii in capacitatea corpului dumneavoastra si a si copilul dvs.

Aceste tehnici pot reduce sansele de a impune o operatie de cezariana si de a facilita o nastere cu succes, naturala.

Nasterea: modalitati si calmarea durerii

Recuperarea mamei dupa nastere

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII