Despre STRESUL primelor zile de alăptare, fără romantism dar cu lanolină și REALISM

Despre stresul primelor zile de alaptare, fara romantism dar cu lanolina si REALISM

Despre STRESUL primelor zile de alăptare, fără romantism dar cu lanolină și REALISM

Alăptarea creeaza noi provocări in primele zile pentru proaspata mămica și bebeluș. Sfatul principal este sa încerci să te relaxezi. Bebelușul simte stresul, iar dacă ești calma, și el va fi la fel. Privarea de somn din cauza alăptatului te poate face iritabilă și pot apărea inevitabilele mameloane iritate sau fisurate ...Hai cu lanolina :)

→ Iată o trecere in revistă a primelor lucruri importante despre alaptare dar și a primelor probleme care pot aparea odată cu alăptarea bebelușului. Abordand aceste probleme in cunoștință de cauză -  te va ajuta să le depașești mai ușor.

- despre stresul primelor zile de alaptare, veti citi:
Alaptarea copilului cum facem din aceasta datorie de mama, ceva frumos si memorabil
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Alaptarea este darul de aur pentru copilasul tau
Momente de ne-uitat
Cum trecem peste stresul primelor zile de alaptare
Dar alaptarea NU este usoara penru orice mamica
Despre alaptare si etapele alaptarii versus nevoile bebelusului
Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza
Forumuri de suport pentru mamicile care alapteaza

Alaptarea copilului cum facem din aceasta datorie de mama, ceva frumos si memorabil

Fiecare mamica si bebelus isi hotarasc singuri rutina de alaptare si bineinteles, pozitia care le ofera rezultatele cele  mai bune, intr-un mod confortabil. Trebuie sa stiti ca de succesul primelor zile de alaptare depinde succesul intregii misiuni de alapare, deci sa nu uitati sa cititi si Primele zile de alaptare in fapte concrete

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului 

Alaptarea este darul de aur pentru copilasul tau

Studiile demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii la urechi. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. 

Momente de ne-uitat

Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Pentru multe mamici, mai ales pentru cele care alapteaza pentru prima data, nu este chiar atat de usor. Uneori bebelusul refuza sanul, alteori lactatia se instaleaza mai greu sau apare un disconfort din cauza mameloanelor irritate sau fisurate. Niciunul dintre obstacole nu este insa suficient de puternic pentru a te face sa renunti la ideea de a-ti alapta copilul, atata timp cat iti doresti acest lucru.

alaptarea bebelusului probleme


Alaptarea creeaza noi provocari in primele zile pentru dvs. si copilul dvs. Incercati sa va relaxati. Bebelusul simte stresul, iar daca sunteti calma, si el va fi la fel. Privarea de somn din cauza alaptatului va poate face iritabila, precum si mameloanele iritate sau fisurate - puteti aplica un unguent cu lanolina, disponibil la cele mai multe farmacii. Untul de cacao, untul de shea si untul de mango pot ajuta la calmarea durerilor sanilor, de asemenea.

Cum trecem peste stresul primelor zile de alaptare

Stresul provocat de alaptarea bebelusului poate fi ameliorat prin aromaterapie si bai de plante, muzica linistitoare si un scaun confortabil. Cel mai important lucru este sa aveti incredere ca dvs. si copilul dvs. va veti creea curand acelasi ritm. Cand veti reusi acest lucru, alaptatul va deveni dintr-o corvoada, o adevarata bucurie!

Lanolina este utila

Daca inca resimtiti durerile nasterii, nu va rusinati si cereti un masaj postnatal. Un terapeut specializat in acest domeniu poate sa va ajute sa treceti peste trauma nasterii atat pentru mama, cat si pentru copil.. Atentie - aveti la indemana o crema pe baza de lanolina pentru calmarea sfarsurilor iritate.

Furia laptelui, acea navala de lapte care umfla sanii si ii face ca doi pepeni verzi gata de explozie nu tine mai mult de 48 de ore.  Senzatia se reduce treptat pe masura ce bebe incepe sa pape la cerere. Citeste detalii importante la Furia laptelui: 8 sfaturi esentiale in aceasta perioada

Dar alaptarea NU este usoara pentru orice mamica

Un elefant se lagana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea, a mai chemat un elefant cesta a fost primul cantecel pe care i l-am cantat bebelusului meu in noptile lungi de nesomn - din timpul alaptarii.
Bebelusul meu era micut, nu stia el ce sunt elefanteii care se leagana pe o panza de paianjen... si daca ar fi stiut tot nu ar fi inteles cum ajung la un moment dat sa se balangane pe panza aceea subtire laolalta 39 de elefanti ... Ba dimpotriva, panza nu se rupea si mai venea de dupa colt inca un elefant dornic de bataiala pe o panza incapatoare de elefanti.

Cantecelul rabdarii pe post de sedativ

Dar, evident ca nu cantam acel cantecel despre elefanti pentru bebelusul meu ci pentru mine ...Pe post de sedativ. De fapt, era cantecelul rabdarii. Sfarcurile ma dureau si sangerau, bebe era lacom, laptele era prea mult, mastita dupa colt...

Stiu ca sunt mii de mamici care vorbesc liric despre alaptare ... care ar alapta inca 4 copii si un trib de copilasi somalezi si tot nu ar recunoaste ca e greu ...Mai mult, ar putea sa ii alapteze si pana la 8 ani. Pentru unele femei alaptarea e atat de lina, de simpla si de placuta inca devine aproape frustrant sa stii ca tu, ca proaspata si naiva mamica esti codasa la acest capitol citeste mai departe aici Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen

Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza

Contrar ideii ca alaptarea este o perioada idilica, roz - cand totul merge ca pe roate, alaptarea este pentru multe alte mamici o perioada de cosmar. Da, sa nu ne temem sa spunem pe nume acestui cuvant.

Si, inainte de a ignora problemele, mai bine le trecem in revista - declarand sincer ca desi alaptarea e foarte grea pentru multe mamici, cu determinare si informatie ca cea de mai jos, poti trece onorabil peste greutatile alaptarii. Cel putin pana cand bebe implineste 6 luni .. Iata un ghid al problemelor care pot aparea in timpul alaptarii si cum trecem peste ele cel mai usor.

 Despre alaptare si etapele alaptarii versus nevoile bebelusului:

Diversificarea bebelușului alăptat: moment optim si cum procedăm - sfatul medicului pediatru

Diversificarea bebelușului alăptat: moment optim si cum procedăm - sfatul medicului pediatru

Bebelușul alăptat mănâncă cu entuziasm și cu mare plăcere exclusiv lapte până în jurul vârstei de 6 luni. Însă, în jurul…

Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni

Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni

Imediat dupa ce ve tineti comoara in brate, e timpul sa va ganditi ca bebelusului ii va fi curand foame. Si, dupa prima imbratisare cu marele asteptat, copilasul, urmeaza urmatoarea experienta:…

Primele zile de alăptare în fapte concrete - detaliii esențiale

Primele zile de alăptare în fapte concrete - detaliii esențiale

Primele zile de alăptare ale bebelușului sunt esențiale pentru succesul misiunii de alăptare. Este perioada în care se creează o legătură specială și…

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII