Terapia cu ventuze și creșterea fertilității

Terapia cu ventuze si cresterea fertilitatii

Terapia cu ventuze și creșterea fertilității

Printre atatea tratamente revolutionare pentru o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe femei, reintoarcerea la medicina traditionala poate parea o initiativa naiva, la care se recurge din disperare. Iata mai multe despre terapia cu ventuze si cresterea fertilitatii...

- vei citi:
Ce este terapia cu ventuze?
Cand este bine sa apelam la terapia cu ventuze?
Pericolele terapiei cu ventuze

Ce este terapia cu ventuze?

Printre atatea tratamente revolutionare pentru o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe femei, reintoarcerea la medicina traditionala poate parea o initiativa naiva, la care se recurge din disperare. Se pare insa ca lucrurile nu stau chiar asa, atunci cand vine vorba de tratamente ce au la baza practici foarte vechi, testate secole de-a randul si pe care medicina moderna nu a reusit sa le indeparteze, oricat de mult a evoluat. 

Unele dintre ele chiar dau rezultate si asta le face pe tot mai multe aspirante la statutul de mamica sa recurga la metode neconventionale de crestere a fertilitatii.

Imprumutata, se pare, din medicina traditionala chineza, terapia cu ventuze este foarte veche si este inca utilizata pe scara larga pentru tratarea mai multor afectiuni, printre care si problemele legate de fertilitate. Practica in sine se bazeaza pe tehnici care tin de fizioterapie, de osteopatie si de acupunctura. Ventuzele sunt puse pe corp pentru a avea efect asupra circulatiei sangvine si pentru a creste energia organismului. Obiectivele majore ale acestei tehnici sunt de a ameliora circulatia sangvina, de a reduce celulita, de a calma durerile musculare si de a creste fertilitatea.

/Images/terapie-ventuze-poza-1.jpg

In timpul unei sedinte de terapie cu ventuze, terapeutul va pune ventuze (mici recipiente din sticla, de forma unor borcanele) pe anumite parti ale corpului. Acestea sunt incalzite in prealabil, iar atunci cand sunt puse pe piele si aerul din interior se raceste se formeaza un vid care stimuleaza intregul organism, ca efect al acupresurii. Tehnica se bazeaza pe stimularea anumitor puncte ale corpului care antreneaza un intreg proces de hranire naturala a organismului. Asociata cu masajul si cu folosirea anumitor plante medicinale, terapia cu ventuze inlocuieste uneori cu succes acupunctura, dovedindu-se si mai putin dureroasa.

Cand este bine sa apelam la terapia cu ventuze?

Aceasta terapie traditionala se bazeaza pe ideea ca eliminand toxinele si imbunatatind circulatia, organismul se elibereaza deopotriva de stres si de tensiune. Combinata cu alte tehnici de acupunctura si de osteopatie, terapia cu ventuze mareste considerabil sansele de a ramane insarcinata, mai ales atunci cand infertilitatea ramane inexplicabila din punct de vedere medical.

/Images/terapie-ventuze-poza-2.jpg

Eficienta dovedita a metodei le-a cucerit si pe staruri, Jennifer Aniston fiind una dintre vedetele care nu s-au sfiit sa isi afiseze pe covorul rosu urmele lasate de ventuze. Actrita, in varsta de 44 de ani, a recurs la aceasta tehnica pentru a-si mari sansele de a deveni mamica, lucru pe care si-l dorea foarte mult, dupa cum a marturisit in repetate randuri. Ea nu este insa singura care a apelat la terapia cu ventuze. Victoria Beckham, Andy Murray, Jessica Simpson sau Gwyneth Paltrow au marturisit ca au fost, la randul lor, incantate de acest tratament, pe care l-au urmat si pentru a-si mentine silueta si frumusetea.

Pericolele terapiei cu ventuze

Chiar daca tehnica in sine nu prezinta pericole reale pentru sanatate, urmele care raman pe piele sunt vizibile si uneori dispar foarte greu. Daca intentionati sa purtati o rochie cu spatele gol, atunci amanati sedinta de terapie cu ventuze pentru o alta ocazie sau schimbati-va tinuta. In principiu, terapia cu ventuze nu are efecte secundare, insa ea trebuie facuta de un profesionist. In caz contrar pot aparea accidente. De asemenea, sunt necesare unele precautii. Daca aveti febra, daca aveti o boala de piele sau daca sangerati foarte usor, atunci terapia cu ventuze nu va este recomandata. Pentru a avea rezultate cat mai bune, apelati la un profesionist, care stapaneste foarte bine tehnica si cunoaste zonele in care trebuie aplicate ventuzele. Retineti ca terapia cu ventuze nu se improvizeaza, ci se invata pentru a putea fi aplicata cu succes.

Conceperea unui copil: importanța sănătatii viitoarei mămici

Calatoria incercarii de a concepe un copil poate fi o jungla plina cu povesti si mituri, care pot fi sau nu, adevarate. Un lucru pe care il stim cu certitudine, este faptul ca un organism sanatos creste sansele de conceptie a unui bebelus.

Dar, este mai mult vorba de sanatate, nu doar de nutritie. Acest capitol se refera la aspectele generale ale sanatatii, in timp ce ne concentram pe sfaturile de sanatate cunoscute si listele de control. Mai departe >>

 

 Informatii importante despre fertilitate si infertilitate

Tratamentul infertilitatii: proceduri pentru barbati
Viitorul tratamentelor de fertilitate
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina
Despre infertilitate
Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri
Infertilitatea secundara
Infertilitatea, pe intelesul celor mai norocosi
Fertilitatea si influenta Feng Shui-ului
Stresul si infertilitatea 
autor: redactor Anamaria Ghiban  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII