Saptamana 19 de sarcina

Saptamana 19 de sarcina

Saptamana 19 de sarcina

  • Pielea bebelusului, acoperita cu un par foarte fin numit lanugo formeaza un strat protector, cunoscut sub denumirea de vernix. Aceasta substanta alba, vascoasa, protejeaza pielea delicata impotriva expunerii prelungite la fluidele din interiorul uterului. De obicei, vernixul se pastreaza pana la nastere. Sexul bebelusului poate fi determinat cu exactitate la aceasta varsta.

Saptamana 19 de sarcina

Pielea bebelusului, acoperita cu un par foarte fin numit lanugo formeaza un strat protector, cunoscut sub denumirea de vernix. Aceasta substanta alba, vascoasa, protejeaza pielea delicata impotriva expunerii prelungite la fluidele din interiorul uterului. De obicei, vernixul se pastreaza pana la nastere. Sexul bebelusului poate fi determinat cu exactitate la aceasta varsta.

Pieptul bebelusului se misca in jos si in sus - mimand respiratia - insa aerul nu este inspirat inca - ci doar lichid amniotic. Are chiar si sprancenele formate si sta des cu degetelul in gurita.

/Images/sapt10 sarcina poza1.jpg

Cum se schimba viata dvs in saptamana 19 de sarcina

Ecografia (Ultrasunet) mijlocului sarcinii se face de obicei intre saptamanile 18 si 22 pentru a monitoriza dezvoltarea fatului si pentru a studia anumite defecte din nastere, pentru a verifica placenta si pozitia cordonului ombilical si de asemeni pentru a determina daca varsta gestationala (varsta fatului si data nasterii) este acurata.

In timpul acestui examen, puteti chiar sa vedeti cum copilasul da din manute, strange pumnul, intinde manuta si chiar ...isi suge (deja) degetelul. Luati-l si pe tatic la ecografie si indiferent daca va veni sau nu - nu uitati sa cereri tiparirea pozelor copilasului. Vor fi primele "pozici" din viata lui si vor ocupa primele pagini ale Albumului Primului An de Viata.

Daca bebelusul e fetita - vaginul, uterul si tuburile falopiene sunt deja dezvoltate. Daca e baietel - organele genitale sunt deja remarcabile si usor de recunoscut. In unele cazuri totusi - organele genitale ale baietelului pot fi destul de greu de observat din cauza pozitiei sale in uter - facand dificila sau chiar imposibila operatiunea de determinare a sexului viitorului dvs copilas.

Oare sunt gemeni?

Dar daca sunt gemeni - sau chiar mai multi? Cum se poate determina aceasta? De regula, ecografia poate determina daca sunt doi sau mai multi feti - iar aparatul Doppler poate "auzi" daca sunt mai multe batai de inimioare.

Si dvs puteti suspecta mai multi colocatari daca:

- Uterul dvs este mai mare decit ar trebui sa fie - tinind cont de data conceptiei si data asteptata a nasterii
- Simtiti multa miscare inauntru - desi uneori doar unul singur este foarte "saltaret si dansator..."
- Nivelul de fier din sange a scazut considerabil (asta doar medicul poate determina)
- Aveti gemeni sau multipli in familia dvs sau a tatalui
- Ati conceput copilul in urma unui tratament de fertilitate

Cititi pe larg: As putea avea gemeni sau mai multi?

Miscarea este importanta in timpul sarcinii

Miscarea este foarte recomandata si utila in perioada sarcinii. Chiar daca nu sunteti obisnuita sa faceti sport - nu uitati sa va plimbati in fiecare zi sau sa innotati daca aveti posibilitiatea. Va va ajuta la mentinerea conditiei si va va pregati pentru nastere.

Cititi neaparat: Sportul in timpul sarcinii - ce e bine si ce nu

Multe femei isi pun intrebarea: Cate kilograme o sa ma ingras cu ocazia sarcinii? Care este raspunsul corect? Nimeni nu poate sti cu exactitate deoarece acest lucru depinde de fiecare femeie in parte si de evolutia sarcinii. Cat mananci? Cat de sanatos mananci? Cat sport faci? Cate kg. ai inainte de sarcina? Cand te opresti cu serviciul? Sunt multe din intrebarile ajutatoare. Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si nu uita sa ti cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avut-o inainte de sarcina.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Momente CHEIE in sarcină: lista cu evenimente și lucruri de făcut 🔑

Momente CHEIE in sarcină: lista cu evenimente și lucruri de făcut 🔑

Odată ce testul de sarcină a ieșit pozitiv și intri în călătoria minunată a graviduțelor și a Odiseei Sarcinii, e bine să fii…

Bebelusii sunt avantajati atunci cand mamele lor sunt vaccinate impotriva gripei in timpul sarcinii

Bebelusii sunt avantajati atunci cand mamele lor sunt vaccinate impotriva gripei in timpul sarcinii

Vaccinarea femeilor gravide impotriva virusului gripal pare sa aiba un efect semnificativ pozitiv asupra greutatii la nastere a copiilor, potrivit unui studiu publicat in CMAJ (Canadian Medical…

Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii este benefic pentru bebe din burtica - iată de ce

Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii este benefic pentru bebe din burtica - iată de ce

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca femeile insarcinate care mananca alune si nuci o data sau de mai multe ori pe saptamana reduc riscul aparitiei alergiilor la arahide (nuci si alune)…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi.


Alt sfat:
scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe
Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII