5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa

5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa

5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa

Cu totii cunoastem importanta unei alimentatii sanatoase. In afara de faptul ca alimentatia sanatoasa sustine imunitatea, alimentele sanatoase, alimentele nutritive, te ajuta sa te mentii la o greutate sanatoasa, dar ajuta si la prevenirea problemelor majore de sanatate, cum ar fi diabetul, bolile de inima, insa iti ofera si energia necesara pentru a depasi zilele aglomerate.

Iata 5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa - sfatul unui nutritionist celebru american.

- 5 alimente super sanatoase - care nu trebuie sa lipseasca din casa, veti citi:
Alimentatia sanatoasa este cheia sanatatii
Sfatul dieteticianului
1. Unt de arahide
2. Fasole
3. Legume congelate
4. Morcov
5. Mar

Despre alimentatia sanatoasa a familiei

Alimentatia sanatoasa este cheia sanatatii

In afara de faptul ca alimentatia sanatoasa sustine imunitatea, alimentele sanatoase, alimentele nutritive, te ajuta sa te mentii la o greutate sanatoasa, dar ajuta si la prevenirea problemelor majore de sanatate, cum ar fi diabetul, bolile de inima, insa iti ofera si energia necesara pentru a depasi zilele aglomerate.

Dar, pentru ca suntem aproape mereu pe fuga si suntem atat de ocupati - dam uneori o importanta mica unui alimentatii sanatoase. Dar, tocmai datorita faptului suntem ocupati - este foarte important sa avem la indemana alimente nutritive in orice moment. Cand stomacul isi cere cu indarjire drepturile, e indicat sa aveti pregatita deja mancarea sanatoasa pentru el. In caz contrar, s-ar putea sa fiti tentati sa apelati la alimentele ce ingrasa, la gustarile dulci sau sarate ce va potolesc foamea pe moment, insa cu nutrienti putini.

Sfatul nutritionistului

Kristen Kizer, un nutritionist foarte cunoscut in SUA spune

Adeseori, noi stim care este mancarea sanatoasa, dar punerea in practica a ceea ce stim poate fi dificila, de aceea este important sa facem alegeri sanatoase cat mai convenabile.

Kristen ne-a impartasit care sunt cele 5 alimente sanatoase pe care intotdeauna le are in stoc in bucatarie. Toate sunt usor de preparat si foarte gustoase.

1. Unt de arahide

Fie ca este vorba de unt de arahide, unt de migdale sau unt de caju, toate sunt extrem de bune pentru a mentine inima sanatoasa, grasimi mononesaturate ce ajuta la combaterea bolilor de inima; toate au o textura cremoasa si gust satisfacator de bun. Lui Kristen ii place untul alaturi de felii de mere, morcov sau telina, uns pe o felie de paine din grau integral, sau amestecat, impreuna cu una din legumele amintite, intr-un iaurt simplu.

2. Fasole

Contine magneziu, acid folic, fier, potasiu si antioxidanti; Kristen stie ca acestea sunt scazute in amidon si glicemie, una din cele mai bune surse de fibre solubile, cunoscute pentru scaderea colesterolului. Doar intr-o jumatate de ceasca de fasole se afla un gramaj mare de proteine, ele pot fi adaugate la salate, supe sau garnituri.

Din fasole uscata poti pregati o oala intreaga de mancare sau poti prepara conserve din fasole. Oricum, fasolele sunt ieftine si usor de procurat, fapt pentru care nu lipsesc din bucataria ei,

3. Legume congelate

Kristen se bazeaza pe legumele congelate cand nu le poate procura de la magazinul alimentar. Le puteti aburi direct in ambalaj sau le puteti sota cu niste usturoi proaspat; este greu sa te lupti cu invataturile conform carora legumele nu trebuiesc spalate, tocate sau curatate.

4. Morcovi

Aceste radacinoase colorate sunt legumele favorite ale lui Kristen din mai multe motive: pe langa faptul ca au 100% din recomandarea dvs zilnica de vitamin A, morcovii sunt si o sursa buna de vitaminele C si K, fibre si potasiu. In plus, se pot prepara in multe moduri, sunt ieftini si rezistenti. Pentru acei care cauta o gustare crocanta, puteti incerca morcov cu putin hummus. Doriti o alternativa mai putin bogata in carbohidrati pentru cartofii dulci copti? Kizer va sugereaza piure de  morcovi fierti cu scortisoara si vanilie. Doriti o supa? Ati ghicit - adaugati morcovi!

5. Mere

Conform lui Kristen este greu sa gasesti o gustare mai usoara si mai rapida decat marul, care calatoreste atat de bine. Exista studii care arata ca exista o conexiune intre mere si sanatatea creierului, a sistemului imunitar si a sistemului digestiv; marul micsoreaza riscul producerii cancerului; datorita consumului de mere, poti obtine o talie mai subtire.

Aceste fructe proaspete (merele) pot fi consumate ca atare sau amestecate cu nuci, branza nu foarte grasa sau cu cateva felii de avocado.  Merele sunt o alta sursa nemaipomenita de fibre solubile si vitamin C. Pe langa asta, merele raman proaspete mai mult timp decat alte fructe si nu se zdrobesc usor in stare de tranzit.

► Citeste si Alimentele pe care le credem sănătoase, dar nu sunt!

Despre alimentatia sanatoasa a familiei, merita citit si:

Carbohidrati buni si carbohidrati rai - care sunt diferentele intre ei?

Carbohidrati buni si carbohidrati rai - care sunt diferentele intre ei?

Carbohidratii au devenit subiecte aprinse subiecte de discutie. Totusi, in ciuda agitatiei create de subiect, functiile principale pentru sanatate ale carbohidratilor raman un mister. Din fericire,…

15 alimente bogate in acid folic

15 alimente bogate in acid folic

Acidul folic este un nutrient esential pentru sanatatea bebelusului din burtica si poate cel mai important rol pe care il are este cresterea celulelor si regenerarea lor. Un articol din New York Times…

Rolul alimentatiei in controlul hipertensiunii arteriale

Rolul alimentatiei in controlul hipertensiunii arteriale

Printre alti factori de risc implicati in aparitia acestei boli este si cel alimentar, manifestat prin excesul de sare, obezitate si consumul de alcool.


E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele

E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele

E-urile sunt aditivii alimentari adaugati de producatorii de alimente in compozitia lor. In ultimii 30 de ani, în continutul multor produse alimentare au apãrut substante chimice, de…

6 secrete de alimentatie care te ajuta sa intineresti cu 10 ani

6 secrete de alimentatie care te ajuta sa intineresti cu 10 ani

I se mai spune Dieta de intinerire si este bazata cunoasterea acestor 6 secrete de alimentatie care intineresc corpul cu 10 ani. Un sistem digestiv care functioneaza bine este esential procesului de…

De câte proteine are nevoie un copil: după varstă - sfatul medicului nutriționist

De câte proteine are nevoie un copil: după varstă - sfatul medicului nutriționist

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor, pentru funcționarea sistemului imunitar și a multor alte funcții vitale ale organismului. Corpul…


  Forumuri si grupuri de suport pentru o alimentatie sanatoasa

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


autor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2020
referinte: WebMd si Jurnal de Pediatrie American

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII