Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta

Eneagrama - Al optulea portret - Concurenta

Eneagrama - Al optulea portret - Concurenta

 • Acesti oameni se mandresc cu puterea si cu punctele lor forte, iar daca nu sunt la conducere, se vor razbuna mereu pe cel care este la conducere.

AL OPTULEA PORTRET: Concurenta

Slogan Favorit: Lumea este un loc injust. Sunt puternica si vreau sa ii apar pe cei slabi.
Dorinta de baza: sa ma apar singura
Basic Fear: sa depind de altcineva

Acesti oameni se mandresc cu puterea si cu punctele lor forte, iar daca nu sunt la conducere, se vor razbuna mereu pe cel care este la conducere. Viata este pentru ei un razboi, deci cel mai bine este sa lupti dur si sa lovesti primul. Ei cred ca toti oamenii trebuie pusi la incercare, iar adevarul iese la iveala in lupte.

Stilul lor de a vorbi presupune sa-i faca pe ceilalti sa auda si sa inteleaga ce au de spus, adeseori fiind mai mult un monolog decat un dialog. Lideri innascuti, acestor oameni le place sa foloseasca puterea pe care o au.

In momentele lor cele mai bune, isi folosesc vibranta si indrazneala in numele celor mai slabi. In momentele mai putin bune, isi folosesc aceste insusiri pentru a-si construi propriul regat. Ei au o mare pofta de viata, dorind sa-i incerce gustul si sa traiasca toate experientele. In consecinta, se pot simti constransi de regulile societatii.

Ei traiesc din confruntari, iar atunci cand nu au parte de ele, si le creeaza. Intotdeauna incearca sa-i doboare pe cei care au puterea. Ei pot spune ca asta este cautarea dreptatii, dar poate fi vorba la fel de bine de razbunare.

Dincolo de suprafata lor, desi ei neaga cu tarie acest lucru, se afla sentimente de culpabilitate, de auto-invinovatire. Ei dispretuiesc slabiciunea altora, tocmai fiindca nu se pot confrunta cu propria lor slabiciune. Cauta mereu sa controleze oamenii in loc sa creze relatii cu ei.

Redescoperirea sinelui si vindecarea se produc pentru acesti oameni atunci cand isi descopera inocenta si ajung sa caute adevarul mai degraba in asumarea responsabilitatii decat in lupta. Apoi, marea lor forta poate fi folosita in numele ealtora.
Compasiunea inlocuieste dominarea ca principiu calauzitor. Prietenia care ia locul competitiei umple inima lor mare. Vazand armonia din lume, puterea lor devine frumoasa forta a blandetii.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

 • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
 • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
 • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
 • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
 • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
 • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
 • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
 • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
 • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
 •  Forum unde comentam cu placere

  Astrologie si Horoscop

  Despre stele si fortele din jurul nostru.

  ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Subiecte tratate:
  Tema:Eneagrama

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

  Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

  DA (este întrebare)
  NU (nu este întrebare)


  Cod:

  Ai o întrebare pentru alte mămici?
  ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII