Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista

Eneagrama - Al noulea portret - Pacifista

Eneagrama - Al noulea portret - Pacifista

 • Acesti oameni sunt cei mai fericiti cand sunt inconjurati de pace si unitate. Conflictele sunt ultimele lucruri cu care doresc sa se confrunte.

AL OPTULEA PORTRET: Pacifista

Slogan Favorit: Sunt in cautarea armoniei si pacii
Dorinta de baza: sa aduca pace
Basic Fear: sa fie in mijlocul unui conflict

Acesti oameni sunt cei mai fericiti cand sunt inconjurati de pace si unitate. Conflictele sunt ultimele lucruri cu care doresc sa se confrunte. Au tendita de a parea mereu calmi, de aceea pot fi considerati indolenti de unii oameni. Dar dincolo de suprafata se afla un un om iute si incapatanat, iar ei nu fac nimic din ce n-ar dori sa faca.

Ei sunt regii si reginele auto-iertarii, sacrificandu-si identitatea pentru a se adapta la atitudinile celor din jur. Simtind ca au depasit atingerea binelui, eul lor adoarme timp indelungat.

Astfel, ei trec de la aspiratii reale la lucruri mici care le ofera alinare si la substitute ale iubirii. Pot locui in vietile altora la fel de bine cum ar locui in propria viata.

Acetor oameni le este teama de conflicte. prefera sa spuna DA chiar daca ar vrea sa spuna NU – daca asta inseamna ca nu trebuie sa ia taurul de coarne. Ca lideri, se simt cel mai bine atunci cand nu trebuie sa ia decizii. Au o tendinta spre folosirea nechibzuita a timpului si pot fi distrasi cu usurinta de lucruri neesentiale.

Avand un sentiment redus al propriei valori; asemenea unui burete uscat pus in apa, ei absorb laudele sau atentia care li se ofera. Unii dintre ei isi creeaza un sentiment elaborat si impozant al propriei importante, ca mod de a-si stimula respectul de sine.

Furia este principala lor problema, dar de obicei este reprezentata si exprimata in mod pasiv – prin remarci rautacioase, atitudine deprimata sau abatuta sau pur si simplu prin lene si incetineala. Doar uneori furia poate iesi la suprafata, explodand teribil.

Sunt atrasi de tot ce le este familiar si vechi, temandu-se sa invete lucruri noi.

Redescoperirea si fericirea apar in viata lor cand se trezesc la realitatea propriei valori si a profundei lor bunatati interioare. Ei parasesc groapa de letargie a auto-umilintei si iau in primire locul autentic si individual pe care il au in lume. Devin mediatori si negociatori puternici, asa cum le si era menit sa fie. Ca niciun alt tip de personalitate, ei pot tine lumea pe umerii lor puternici – oferind o iubire profunda si atotcunoscatoare.

Citeste despre alte portrete ale eneagramei in paginile urmatoare:

 • Eneagrama: Primul portret, revolutionara
 • Eneagrama: Al doilea portret, Cea care ajuta
 • Eneagrama: Al treilea portret, Castigatoarea
 • Eneagrama: Al patrulea portret, Individualista
 • Eneagrama: Al cincilea portret, Detectiva
 • Eneagrama: Al saselea portret, Loiala
 • Eneagrama: Al saptelea portret: Entuziasta
 • Eneagrama: Al optulea portret: Concurenta
 • Eneagrama: Al noulea portret: Pacifista
 •  Forum unde comentam cu placere

  Astrologie si Horoscop

  Despre stele si fortele din jurul nostru.

  ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Subiecte tratate:
  Tema:Eneagrama

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

  Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

  DA (este întrebare)
  NU (nu este întrebare)


  Cod:

  Ai o întrebare pentru alte mămici?
  ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII