Mama a avut complicații îin timpul nașterii. Le voi avea și eu? - iată ce e bine de știut

Mama a avut complicatii in timpul nasterii. Le voi avea si eu? - iata ce e bine de stiut

Mama a avut complicații îin timpul nașterii. Le voi avea și eu? - iată ce e bine de știut

"Mama a avut complicații în timpul nașterii. E posibil să le am și eu?" - aceasta este una din multele întrebări ale graviduțelor îngrijorate din comunitatea Desprecopii. Iată și răspunsul medicului ginecolog.

Ea este mama ta și o iubești, dar nu e nevoie să recreezi în mod inconștient povestea ei de naștere - mai ales dacă a fost una dificilă. Mințile noastre sunt foarte puternice, și astfel putem recrea trauma experimentată de propriile mame...

in acesta rticol veti citi mai multe despre:
Daca mama ta a avut un travaliu prematur, ti se va intampla si tie asta?
Lista pentru maternitate
Despre pregatirea pentru maternitate
Forumul despre nasteri

Pune intrebari exacte pentru a sti raspunsul

Esti insarcinata si ai frici legate de nastere? Daca mama ta a mentionat ca a suferit complicatii in timpul travaliului, intreab-o exact care au fost si ce le-a cauzat. Nu este suficient sa iti spuna: "Asta mi s-a intamplat". Trebuie sa-i adresezi intrebari specifice si clare.

Sa incepem cu un exemplu...

Daca mama ta a avut un travaliu prematur, ti se va intampla si tie asta?

Iata niste intrebari din care poti afla mai multe detalii - sfaturile dr. Anamaria Lupu - medic ginecolog

Care a fost nivelul lichidului amniotic atunci cand a intrat in travaliu prematur? - citeste Nașterea prematură și nașterile din familia ta - există o legătura. Iată mai multe despre riscul nașterii premature

Care era nivelul ei de stres in ultima luna de sarcina?

Ce fel de munca presta la servici? Acest lucru poate declansa cu siguranta un travaliu prematur.

Exista motive specifice pentru care mama ta a avut acele complicatii, iar asta nu inseamna ca vei pati la fel. Insa afland cat mai multe detalii de la mama ta - legate de sarcina ei - vei putea sti daca situatia sarcinii sale e apropiata de situatia ta.

► Citeste in continuare 10 lucruri pe care femeile însărcinate trebuie să le știe despre travaliu, naștere, cezariană și recuperare postpartum

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Lista pentru maternitate

In cazul in care veti naste intr-un spital de stat, lista de mai jos se poate dovedi extrem de utila.

Cititi si verificati lista, inlaturati sau bifati elementele pe care le-ati indeplinit sau pe care nu le considerati necesare, adaugati lucruri de care credeti ca veti mai avea nevoie completand la final casuta de text si apasand tasta ENTER, apoi printati listuta sa o aveti mereu la indemana! Nimic mai simplu si de ajutor.

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata - saptamana de saptamana

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Forumul despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: dr. Anamaria Lupu - medic ginecolog, pentru Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII