10 lucruri pe care femeile însărcinate trebuie să le știe despre travaliu, naștere, cezariană și recuperare postpartum

10 lucruri pe care femeile insarcinate trebuie sa le stie despre travaliu, nastere, cezariana si recuperare postpartum

10 lucruri pe care femeile însărcinate trebuie să le știe despre travaliu, naștere, cezariană și recuperare postpartum

In timpul sarcinii, o  femeie petrece nouă luni de emotie pura in care isi creste cu drag puiul in trupul ei iar cand data nasterii se apropie, emotiile ating pragul maxim. Fie ca venirea pe lume a puiului ei va fi prin nastere naturala ori cezariana - va fi si durere si frica. In final insa momentul in care bebe este alaturi de mama lui este magic iar toate durerile se uita.

Pentru acea zi - ziua nașterii, cunoașterea înseamnă putere. Iată 10 lucruri pe care femeile însărcinate ar trebui să le știe atunci când se pregătesc de naștere.

- vei citi:
Centuri și pantaloni speciali de susținere
Este normal ca bebelușul să întârzie
Sângerări vaginale după naștere
Vaginul va arăta și se va simți diferit după o naștere vaginală
Opțiuni de ameliorare a durerii travaliului
Evitarea intervențiilor inutile
Când este necesară o epiziotomie
Cezariana asistată de mamă
Cum să îngrijești rana după cezariană
Legătura dintre mamă și bebeluș

Este normal ca bebelușul să întârzie

Data probabilă a nașterii bebelusului este un calcul matematic combinat cu estimari date de eografie - insa ramane o DATA PROBABILA. Nașterea poate avea loc oricând după 37 de săptămâni și se extinde chiar după 40 de săptămâni.

Citeste Sarcina prelungita (sarcina peste termen). Cauze, riscuri si la ce sa te astepti - sfatul medicului

Opțiuni de ameliorare a durerii travaliului

Există o serie de opțiuni de ameliorare a durerii, inclusiv morfină și anestezie epidurală. Există argumente pro și contra pentru fiecare opțiune, cu efecte variate ale ameliorării durerii. Mămicile pot discuta cu medicii pentru a descoperi cea mai bună opțiune pentru ele.

Dupa nastere - centuri și pantaloni speciali de susținere

Deși nu sunt esențiale, aceste articole de îmbrăcăminte oferă sprijinul necesar pentru a reduce durerile pelvine și de spate asociate cu avansarea sarcinii. Pentru a fi eficiente, acestea trebuie montate corespunzător. O versiune postnatală este, de asemenea, disponibilă și poate fi utilizată atât pentru nașteri vaginale, cât și pentru cezariană. AICI GASESTI O SELECTIE DE CENTURI POSTNATALE LA CEL MAI BUN PRET.


Centura postnatala - AICI GASESTI O SELECTIE DE CENTURI POSTNATALE LA CEL MAI BUN PRET.

Sângerări vaginale după naștere

După ce ai născut, placenta trebuie să părăsească corpul și de obicei trece prin vagin în decurs de jumătate de oră după naștere. Dacă ai avut o cezariană, placenta va fi îndepărtată prin aceeași incizie. Sângerarea vaginală rezultă din vindecarea locului placentar și poate dura până la șase săptămâni.

Vaginul va arăta și se va simți diferit după o naștere vaginală

Schimbările cosmetice și funcționale subtile ale vaginului apar chiar și la o naștere complet normală fără complicații. Unele femei nu sunt pregătite pentru acest lucru și suferă, chiar temându-se că ceva nu a mers bine.

Placenta se va elimina de obicei în aproximativ 30 de minute după naștere.

Evitarea intervențiilor inutile

Intervenția medicală va fi uneori necesară la naștere, dar ar trebui să aibă loc numai atunci când este absolut necesar. Este important ca femeile să aibă toate informațiile disponibile pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză, când va veni momentul. Citeste detalii aici Nasterea si travaliul: 10 proceduri de care trebuie sa stii si refuza daca nu ai nevoie

Când este necesară o epiziotomie

O epiziotomie este o procedură în care se injectează anestezic local în perineu (zona dintre deschiderea vaginală și anus) și țesutul vaginal. Odată amorțit, se face o tăietură pentru a lărgi deschiderea și pentru a ajuta nașterea. Epiziotomiile au fost cândva practici obișnuite, cu toate acestea, nu se mai efectuează în mod obișnuit și se efectuează doar în circumstanțe extreme.

Cezariana asistată de mamă

În cazul nașterii efectuate printr-o cezariană, medicul obstetrician te va ajuta până când capul bebelușului este afară. În acest moment, ai ocazia să ajungi în jos și să ghidezi complet nou-născutul.

Cum să îngrijești rana după cezariană

Majoritatea femeilor sunt îngrijorate de îngrijirea rănii și de cum va arăta cicatricea după aceea. Este important să discuți despre opțiunile pentru închiderea plăgii și tipul de pansament care va fi utilizat cu medicul, acestea având ca rezultat rezultate diferite.

Cusăturile sunt cea mai comună și recunoscută opțiune de închidere, cu toate acestea, poate fi necesară îndepărtarea lor și nu poate sigila complet rana de bacterii. Capsele sunt o opțiune mai rigidă care permite obstetricianului să închidă rana mai repede și oferă o rezistență suplimentară în comparație cu cusăturile. Pansamentele adezive sunt o altă opțiune care poate face mai ușoară auto-îngrijirea și contribuie la minimizarea riscului de infecție prin sigilarea plăgii.

Legătura dintre mamă și bebeluș

Legătura începe de la concepție, este întărită în timpul sarcinii și culminează cu întâlnirea dintre voi la naștere, indiferent de circumstanțe. A te simți dezamăgită de experiența de naștere sau de modul în care ai născut, nu trebuie confundat cu sentimentul de a nu te simți legată de copil. Vei avea nevoie de timp pentru a-ți procesa emoțiile, dar în curând vei vedea că nu contează pentru bebelușul tău cum a fost născuți, ci doar că ești mama sa!

Despre nastere si toate modalitatile de calmare a durerii in timpul nasterii cititi sectiunea: NASTEREA. 

Citeste neaparat: 8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste

► Citeste si Primele ore dupa nasterea bebelusului sunt extrem de importante - asa ca draga mami, incepe corect

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
N
asterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: dr. Anamaria Lupu - medic ginecolog, pentru Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII