Cat de dureroasă e nașterea? Și este cea mai mare durere care există?

Cat de dureroasa e nasterea? Si este cea mai mare durere care exista?

Cat de dureroasă e nașterea? Și este cea mai mare durere care există?

Există un lucru în care aproape fiecare femeie însărcinată crede: Nașterea este cea mai mare durere pe care ai putea să o simți vreodată. Dar sunt totusi durerile din timpul travaliului cele mai puternice dureri pe care le putem avea?  Cat de dureroasa este nasterea?

• Iată cum se simte de fapt nașterea și ce posibilităti există pentru a simti durerea cât mai puțin.

veti citi
Durerile nașterii se uită?
Este nașterea cea mai mare durere care există?
Ok, deci cum se simte de fapt nașterea? Cât de dureroasă este?
Durerile nașterii debuteaza cu crampe asemănătoare durerilor menstruale
Ameliorarea durerilor la naștere - GHID
pregatirea pentru naștere

Durerile nașterii se uită?

Se spune ca odată ce ții copilul în brațe, uiți de toate durerile pe care tocmai le-ai îndurat. Chiar asa e? Mi se pare puțin probabil și m-am străduit să găsesc dovezi că nașterea induce un fel de amnezie imediată legată de durere la femei - dar vă rugăm să nu ezitați să mă corectați dacă greșesc. Totuși, se pare că amintirea durerii din timpul nasterii - adica a travaliului, dispare odată cu timpul - cel puțin la femeile care au avut o experiență pozitivă la naștere.

Studiile anterioare au sugerat că femeile care își amintesc nașterea ca o experiență negativă la două luni de la naștere au mai puțini copii și necesită mai mult timp pentru a avea următorul copil decât femeile care își amintesc ca o experiență pozitivă.

Pentru a investiga în continuare, niste cercetatori suedezi au cerut la 1383 de femei să-și evalueze experiența durerii din timpul nasterii copilului lor - pe o scară de zece puncte la două luni, un an și cinci ani de la naștere.

Femeile care au avut o memorie foarte pozitivă sau pozitivă a nașterii la două luni și-au schimbat evaluarea durerii la muncă în timp”, spun cercetatorii. „Își aminteau de durere ca fiind din ce în ce mai puțin intensă.” Cu toate acestea, femeile care spuneau că nașterea a fost o experiență negativă sau foarte negativă nu și-a schimbat evaluarea durerii la muncă odată cu trecerea timpului.

Este nașterea cea mai mare durere care există?

Există un lucru în care aproape fiecare femeie însărcinată crede: Nașterea este cea mai gravă durere pe care ai putea să o simți vreodată. Nu trebuie să vă uitați prea departe pentru a afla de ce. Filmele care contin scene cu nasteri sunt o sursa de inspiratie pentru fiecare femeie insarcinata care sunt peste masura impresionate de scenele, tipetele si imaginilor femeilor aflate in travaliu (in film).  Și atunci e usor de crezur ca cea mai mare durere este durerea nașterii.

Cu toate acestea, există unele lucruri despre care femeile care s-au confruntat ambele spun că doare mai mult decât nașterea. Toată lumea experimentează durerea diferit, deci ceea ce ar putea fi mai dureros pentru o persoană poate să nu fie pentru alta.

Ca de pilda durerea provocata de:

Ruperea unui os
Spargerea unui os este dureroasă. Cu toate că nu toate oasele rupte sunt la fel, unii, precum o fractură compusă a unui femur, te vor lăsa de pe picioare pentru ceva timp

Anumite dureri de cap si migrene
Exista anumite dureri de cap care sunt extrem de severe - dincolo de cele obișnuite în care luati o pastila.

Pietre la rinichi
Pietrele se formează în tractul urinar și trebuie eliminate. Aceasta înseamnă că piatra, întreagă sau divizată în bucăți, va trebui să iasă. Pietrele la rinichi trec de obicei prin tractul urinar și ies din corp prin uretră.

Calculii biliari
Calcarele biliare sunt pietre mici în vezica biliară care pot provoca destul de multă durere. În timp ce există medicamente pentru durere și recomandări nutriționale care să ajute la gestionarea acestora, calculii biliari vă pot chinui mult timp sau pot provoca valuri de atacuri.

Infecții ale vezicii urinare și infecții ale tractului urinar (UTI)
Infecțiile vezicii urinare și infecțiile tractului urinar (UTI) pot provoca multe dureri, inclusiv: senzatii de ardere, nevoie frecventă de a urina, dureri de spate sau abdomen inferior și părți laterale, sânge în urină, febră

Tratamentul de canal dentar
Mulți oameni compară durerea nașterii cu durerea muncii dentare. Un canal rădăcină, de exemplu, este o procedură dureroasă: o gaură este găurită în interiorul dintelui și nervul de sub dinte este îndepărtat de la rădăcină. O umplere este folosită pentru a umple dinții înapoi, iar durerea se oprește deoarece nervul a fost îndepărtat...

Interventie chirurgicala
Chirurgia este în mod evident dureroasă, deși unele intervenții chirurgicale sunt mai implicate decât altele. Tăierea țesutului, mușchilor sau organelor sau mișcarea structurilor interne pentru a ajunge la partea din corp care necesită o intervenție chirurgicală va lăsa o persoană în durere zile și săptămâni după aceea.

Ok, deci cum se simte de fapt nașterea? Cât de dureroasă este?

O femeie povestea pe forumul Desprecopii ca durerea a fost asa de intensa de parca ar fi lovit-o cineva constant cu pumnii, in burta. Alta femeie a spus ca durerea din timpul contractiilor era asa de mare incat  ii venea sa vomite.

durere nastere

Durerile nașterii debuteaza cu crampe asemănătoare durerilor menstruale

Durerile nasterii debuteaza cu crampe asemănătoare menstruatiei, care devine din ce în ce mai puternică până cand nimic nu mai pare ca ar mai putea sa o calmeze.

Acest lucru progresează către valuri de contracții intense care te determină să te indoi. Apoi vine a doua etapă a travaliului (da, ești doar o treime din drum în acest moment) - asta se simte ca o presiune imensă pe fundul tău, însoțită de o senzație de arsură (nu-ți face griji, este probabil doar vaginul tău) sfâșietoare în timp ce capul copilului apare!) Din fericire, acest lucru nu durează mult, iar restul copilului apare mai usor. În cele din urmă, trebuie să elimini placenta (ca și cum nașterea unui bebeluș nu ar fi fost suficient!) - uneori, acest lucru se încadrează în mod natural, altfel vi se face o injecție pentru a o expulza.

DA. Nașterea naturală este intensă, dar există câteva instrumente care te pot ajuta sa ai mai putina durere. Vestea bună este că există o mulțime de modalități de a face față durerii în timpul travaliului.

► Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Ameliorarea durerilor la naștere - GHID

Desigur, nasterea naturala este tipul de nastere care se practica din cele mai vechi timpuri. Insa, nu trebuie uitat ca nu mult timp in urma decesul la nastere era ceva natural de asemenea. Totusi trebuie sa stiti ca NU durerile de nastere pot provoca moartea!

Exista multe feluri prin care durerea contribuie la disconfortul general legat de travaliu si nastere. Fiecare femeie simte unic toata aceasta combinatie de dureri. Tehnicile de nastere naturala, in general de foarte mare ajutor, nu pot elimina intotdeauna exact tipul de durere la care cineva are sensibilitatea cea mai mare. Iata un ghid despre ameliorarea durerilor la nastere - pro sau contra...

Citeste si 8 frici despre naștere: iată de ce medicul spune că nu trebuie să le ai

Despre pregatirea pentru naștere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
In Exclusivitate pentru Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII