Prima supă a bebelușului - când i-o oferim și ce ingrediente poate avea

Prima supa a bebelusului - cand si ce ingrediente poate avea

Prima supă a bebelușului - când i-o oferim și ce ingrediente poate avea

Supa este o opțiune delicioasă pentru bebelușul tău, în special atunci când începe diversificarea alimentației.

Aceasta poate fi o modalitate minunată de a introduce arome noi și de a oferi bebelușului tău nutrienți esențiali. Iată o sugestie pentru prima supă pentru micuțul tău.

veti citi
Introducerea supelor in alimentatia bebelusului - sfaturi de inceput
Care este prima supa pe care o putem oferi bebelusului?
retete pentru diversificarea bebelusului

Introducerea supelor in alimentatia bebelusului - sfaturi de inceput

Daca vrei sa incepi sa dai supite bebelusului tau, trebuie sa stii ca Academia Americana de Pediatrie recomanda introducerea alimentelor solide (altceva decat lapte matern) dupa 5 luni.

Cateva reguli de inceput

- In ceea ce priveste diversificarea - cheia este să introduceți alimente solide pe rând, un nou produs alimentar la fiecare a patra sau a cincea zi. Acest lucru face mai ușor să urmăriți daca bebelusul are vreo alergie sau intoleranță alimentară.

- Nu este nevoie să adăugați sare în supa pana la 12 luni. Citeste mai multe informatii aici Reguli de introducere a alimentelor in diversificarea alimentatiei bebelusului

Care este prima supa pe care o putem oferi bebelusului?

In mod evident - o supa crema de legume. Unele mame folosesc doar morcov, cartof și păstârnac, altele doar morcov și păstârnac. Mai poți pune și o bucată mică de dovlecel sau ardei gras, dar după ce constanți că bebelușul primește bine rădăcinoasele. Oricum, pe măsură ce copilul crește, poti adăuga si alte legume în supă.

Pentru a incepe gradual, putem incepe asadar cu o supa dintr-un singur ingredient - de pilda linte.

< Supa crema de linte (dal) pentru bebelusi

Aceasta supa crema de linte este o sursă bună de proteine, vitamine B, magneziu, fier și zinc.

ingrediente
1 cană de apă
2 lingurițe de linte galbena sau linte roșie

metodă
Fierbeți lintea până este bine gătită și moale. Apoi pasati lintea si mai adaugati din apa ramasa pentru a o face crema.
Se fierbe din nou câteva minute și se strecoară printr-o sită pentru a obține o supă limpede.

Puteti sa adaugati dupa 4 zile in fiertura si un morcov sau bucati de cartof...

Supa de legume pentru bebelusi

Ai nevoie de Ingrediente: 1 morcov mic; 1 cartof mic; 1 păstârnac mic sau 1 bucată mică de țelină; apa 500 ml .

Cum prepari:

🔸 Speli si cureti bine morcovul sub jet de apa. Dupa care il tai in bucati.

🔸 Cartoful se curăță de coajă, se spală bine si se taie în cuburi.

🔸 Păstârnacul sau Telina se curăță, se spală bine si taie în cuburi.

🔸 Legumele se pun la fiert în apă rece. Vasul se acoperă. Se lasă să fiarbă 30 de minute. Se încearcă din când în când legumele cu furculița pentru a vedea dacă s-au înmuiat.

🔸 Când legumele sunt gata, se scot cu grija din oala si se pun intr-un recipient unde se pasează cu un blender. Pastrati zeama in care au fiert legumele.

🔸 Dacă bebelușul este foarte mic -  se face supa foarte fină. Dacă copilul este un pic mai mare și are deja dinți, legumele se pot pasa și cu furculița.

🔸 Se amestecă bine cât să se omogenizeze. În funcție de consistența dorită se mai poate adăuga din zeama în care au fiert legumele. Dacă rezultă o cantitate prea mare de supă cremă de legume pentru bebeluși, ce rămâne se poate porționa și congela.

O alta idee de supa pentru bebelusi

Reteta de la o mamica de pe forumul desprecopii: un cartofior, un morcov, un patrunjel, o felie de telina sau pastarnac, jumate de rosie si un ardei mic, toate in 200 ml apa vezi aici cum se prepara: prima supa de legume la bebe

► CIteste si Supa preferata a lui Matei. Despre legumele preferate in diversificare si jocul senzorial - jurnal de mami de bebe scump

Alte retete pentru diversificarea bebelusului

Piure de avocado pentru bebelusi

Retete de piureuri pentru bebelusi: lunile 4-6

5 luni, e momentul sa inceapa sa pape si altceva decat laptic: ce, cum si cand

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

 Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

 autor: Anda Z. redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII