Pregateste-ti familia pentru izolarea impotriva Coronavirusului. 6 sfaturi de la o familie care trait carantina in China

Pregateste-ti familia pentru izolarea impotriva Coronavirusului. 6 sfaturi de la o familie care trait carantina in China

Pregateste-ti familia pentru izolarea impotriva Coronavirusului. 6 sfaturi de la o familie care trait carantina in China

Cu focare de Coronavirus la nivel mondial si cu semnalarea virusului si in Romania - fiecare familie trebuie sa se pregateasca pentru o eventuala carantina. Iată câteva sfaturi pentru a supraviețui  - de la o familie care a prins carantina in China.

In timpul unei perioade carantina, familia este blocata acasa. Practic, stati in casa timp de trei săptămâni. In zonele afectate, de regula o singură persoană din gospodăria voastră are permisiunea sa iasa si sa faca niste cumparaturi esentiale. E o perioada stresanta pentru ca in perioade de epidemie, vestile rele curg - numarul persoanele infectate creste. Ti-e dor de a iesi la aer. Chiar ti-e dor de a merge la birou.

Deci, cum poți să iti pregatesti familia cel mai bine pentru aceste săptămâni? Iată câteva sfaturi ale celor care au trecut deja prin ea în China cu privire la modul de supraviețuire a carantinei psihologice. Aceasta nu este pregătirea pentru apocalipsă - este pregătită pentru o experiență stresantă și extrem de incomodă, dar temporară, concentrându-se pe experiența psihologică mai mult decât din partea sănătății.

veti citi
Cu focare de Coronavirus la nivel mondial si cu semnalarea virusului si in Romania - fiecare familie trebuie sa se pregateasca pentru o eventuala carantina
Despre CORONAVIRUS in Romania

Cu focare de Coronavirus la nivel mondial si cu semnalarea virusului si in Romania - fiecare familie trebuie sa se pregateasca pentru o eventuala carantina.

Iată câteva sfaturi pentru a supraviețui.

In timpul unei perioade carantina, familia este blocata acasa. Practic, stati in casa timp de trei săptămâni. In zonele afectate, de regula o singură persoană dintr-o familie are permisiunea sa iasa si sa faca niste cumparaturi esentiale. E o perioada stresanta pentru ca in perioade de epidemie, vestile rele curg - numarul persoanele infectate creste. Ti-e dor de a iesi la aer. Chiar ti-e dor de a merge la birou. Copiii sunt blocati in activitati digitale si duc lipsa prietenilor...

Deci, cum poți să iti pregatesti familia cel mai bine pentru săptămâni? Iată câteva sfaturi ale celor care au trecut deja prin ea în China cu privire la modul de supraviețuire a carantinei psihologice. Aceasta nu este pregătirea pentru apocalipsă - este pregătită pentru o experiență stresantă și extrem de incomodă, dar temporară, concentrându-se pe experiența psihologică mai mult decât din partea sănătății.

1. Pregătiți elementele esențiale

Cumpărați măști, dezinfectant de mână, clor și mănuși - precum și o rezerva de medicamente pentru o lună.  (Nu este clar cât de mult ajută măștile în afară, dar apariția fără una într-un spațiu public poate atrage atenția autorităților sau o dezaprobare publică.) Stochează cu analgezice și decongestionante. Evitați medicamentele care suprimă sistemul imunitar, cum ar fi prednisonul. Fumatul și consumul de alcool creste șansa de a dezvolta pneumonie; încercați să le renunțați cât puteți.

Supele sunt recomandate în special pentru varietate și ușurință de preparare precum și pentru valoarea de confort. Apa este puțin probabil să fie critică, dar dacă locuiți undeva fără o alimentare cu robinet, pregatiti o rezerva de apa potabila pentru o luna. Fructele și legumele proaspete sunt adesea cele mai dificile lucruri, așa că cumpără tablete de vitamine, în special o sursă puternică de vitamina C.

Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicul de discutii Coronavirusul este și in Ro

2. Toate elementele esențiale dar si unele speciale

DIn experianta de carantina din China, stim ca cea mai mare îngrijorare pentru majoritatea oamenilor nu a fost aprovizionarea cu alimente sau apă. Au lipsit alte necesități de igiena, în special lucruri precum pasta de dinți și șampon.  Aprovizioneaza-te cu suficiente batiste de unica folosinta si hartie igienica.

Din relatarile publicatiilor din China s-a observat ca familiile aflate in carantina au simtit cu adevat lipsa unor alimente de comfort - ca ciocolata si bomboanele. Sau chiar biscuiti.

3. Ai grija sa nu fii prins intr-un loc

Marea carantina din China a fost devastatoare pentru zecile de milioane de oameni care au fost în vizită la familie în timpul Anului Nou Lunar. Unii muncitori migranți au fost lăsați fără adăpost, prinși în mijlocul călătoriei când carantinii au coborât și s-au impus pe străzi. Alți oameni au fost nevoiți să se bazeze pe generozitatea prietenilor sau a străinilor.

Asadar, minimizați călătoriile neesențiale, în special peste granițe, în cazul în care răspândirea virusului continuă - și luați bagaje suplimentare (și bani suficienti) pentru a vă pregăti pentru posibilitatea de a fi blocat în străinătate săptămâni mai mult decât așteptat.

Citeste si O pacienta cu coronavirus explica simptomele

4. Pregateste-te financiar

Multe firme mici din China sunt acum aproape de faliment. O perioada de criza si carantina poate fi dureroasa pentru toate companiile. Patronii de cafenele sau restaurante ... si ei vor fi afectati. Deci, pregatitiva pentru un sc financiar.

5. Construiți rutine și o viață online

„Pentru mine, carantina este ca o panică, cu o viziune joker / mască a morții roșii a tuturor morților. Am trecut prin resentimente și furie în legătură cu restricțiile de circulație și adunări - spune Adam Robbins, un american închis la Shenzhen.

Cel mai greu este acel rollercoaster emoțional - care a fost împărtășit de o mulțime de oameni. Treci prin anxietate și depresie severă - spune un alt străin, care a cerut anonimatul.

Este important să avem o mulțime de rutine care se desfășoară paralel cu rutina distopică sau care se confruntă cu boala - spune un american aflar inca in carantina in Wuhan. Mulți oameni au lăudat jocurile video, cu proprietățile lor dependente și care reduc timpul, și jocuri de masă care ar putea fi jucate cu două persoane sau cu copii. Gătitul, îngrijirea plantelor și animalele de companie s-au dovedit, de asemenea, salvatorii de viață

Pregătiți-vă să vedeți prieteni pe retele sociale pentru activități online, indiferent dacă sunt jocuri sau doar discutați.

Pregateste o zona de sport si activitati sportive in casa

Oamenii au nevoie totusi de miscare asa ca pregateste-ti casa pentru asta. Construiește o zonă de exerciții la domiciliu dacă ai spațiu; cumpara o bicicleta stationara pentru a oferi sansa membrilor familie la miscare.

6. Pregătește-te de multi timp petrecut cu copiii

Recomandare majoră: găsiți lumina soarelui. Stati la fereasca unde este soare, in gradina sau in balcon si bucurati-va de lumina sa. Lumina soarelui este terapeutica.

Pregateste-te sa ai carti de colorat, plastilina, jocuri de familie. Pregateste-te sa iti petreci mult timp cu copiii - puteti gati impreuna, puteti juca Monopoly...

Chiar dacă nu sunteți sub carantină, închiderea școlii este unul dintre cele mai probabile efecte ale răspândirii virusului. În cazul adolescenților, așteptați-vă la aceleași probleme ca și în cazul adulților, dar la fel de intens. „Există o mulțime de tentative, chiar de la cei de 16 ani”, a spus un părinte obosit. Și dacă nu aveți copii - nu vă așteptați la distracții pentru adulți. După cum a mărturisit o femeie, „Nu este nimic mai puțin sexy decât să fii blocat într-un apartament cu o cameră cu partenerul tău timp de o lună”.

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Copilul tau are simptome de coronavirus? Iata ce trebuie sa stii

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII