Am născut de două ori intr-un an! - povestea reală a unei mămici

Am nascut de doua ori intr-un an! - povestea reala a unei mamici

Am născut de două ori intr-un an! - povestea reală a unei mămici

Cum e posibil să naști de două ori într-un singur an?  Există cazuri rare în care o femeie poate rămâne gravidă imediat după naștere și poate naste din nou în acelasi an. Acest lucru poate fi posibil în cazul în care ovulația are loc în timpul sarcinii sau foarte curând după naștere, dar acest lucru poate fi foarte riscant și poate duce la complicații grave.

O mamica a relatat povestea ei interesanta, cea în care a născut de două ori în 12 luni!


I-am spus sotului meu ca am un sentiment ciudat si simt un miros de mosc in casa. Bebele nostru avea doar 10 saptamani ... iata povestea a doua nasteri in acelasi an.

- vei citi:
Primul semn că eram însărcinată
Pentru a mă liniști, am făcut un test de sarcină
Am continuat să am cea mai ușoară sarcină
Abia în ultima lună de sarcină am început să am greutăți
„Este băiat!”, a anunțat doctorul
In ce conditii poate naste o femeie intr-un an de doua ori?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Iata povestea unei mamici care l-a conceput pe al doilea copilas cand primul bebe avea 6 saptamani.

Stim ca sarcina dureaza 9 luni, practic daca vei concepe un copil la data de 1 Ianuarie - vei naste un bebelus in data de 23 septembrie. (conform calculatorului de sarcina). Insa daca vei naste un copil pe 1 ianuarie, sunt sanse teoretice sa nasti un bebe la final de an. Iata povestea unei mamici care l-a conceput pe al doilea copilas cand primul bebe avea 6 saptamani.

Era un miros ciudat de mosc și fusese primul semn că eram însărcinată ...

In casa era un miros ciudat de mosc. Eu și sotul meu Jon l-am numit „mirosul fantomă” care a persistat în primele săptămâni la ambele mele sarcini. Acum îl simțeam din nou, dar cum era posibil? Fiul nostru abia a trecut de etapa nou-născutului, menstruația nu-mi venise și, ca să fiu în siguranță, am trecut pe anticoncepționale.

Pentru a mă liniști, am făcut un test de sarcină. A fost pozitiv...!

Primul meu copil  - Noah, trebuie să fi avut doar șase săptămâni când l-am conceput pe bebe 2. Cum putem face față la doi bebeluși în mai puțin de un an?

Medicul de familie și moașa mi-au calmat temerile. Am avut o cezariană cu Noah și cicatricea s-a vindecat în urma unei infecții, dar mi-au spus că trupul meu va face față sarcinii. Totuși, am nevoie de o altă cezariană... Acea primă întâlnire antinatală a fost amuzantă - am fost la aceeași moașă ca și la ultima sarcină și râs impreună deoarece ne-am revăzut iată, atât de curând.

Am continuat să am cea mai ușoară sarcină

Odată ce șocul s-a stins, am continuat să am cea mai ușoară sarcină. Era ca și cum corpul meu își continua cursul normal. În afară de greața pe care am experimentat-o ​​la ambele sarcini, m-am simțit bine și energizată.

Am așteptat până am intrat în luna a 6-a să le spun prietenilor de sarcină și am pierdut numărul de comentarii șocate pe care le-am primit. Privindu-mă cu un bebelușul mic în brațe ce se odihnea chiar deasupra burticii în creștere, a fost ușor de înțeles de ce! Dar cumva, știam că vom reuși.

Abia în ultima lună de sarcină am început să am greutăți

Durerea pelvină însemna că mersul era tot mai dificil și mă bazam mult pe cârje. La 38 de săptămâni, când m-am prezentat pentru cezariană am fost ușurată. Jon și cu mine am ajuns la maternitatea spitalului la 7 dimineața. Dar ni s-a spus că este posibil să putem fi trimiși acasă, fiindcă sala nu era liberă. Am semnat actele pentru acordul cezarienei, iar Jon și cu mine am petrecut dimineața stând pe pat, discutând.

Fluturii din stomacul meu nu au dispărut până nu am încercat „respirația pătrată”: m-am concentrat asupra ferestrei, mișcându-mi ochii de-a lungul conturului dreptunghiular în timp ce expiram și, din nou, în timp ce inspiram.

La 11.40 dimineața, o sală a devenit brusc disponibilă. Jon și cu mine am urmat o echipă de medici pe coridor - totul era atât de familiar. Era exact aceeași sală ca data trecută, ca și cum nu aș fi părăsit-o niciodată. Jon a fost dus spre marginea camerei. Anestezistul a discutat cu mine pentru a mă calma. Am simțit acul intrând, dar nu a fost durere. M-am mutat pe o parte conform instrucțiunilor primite și în doar câteva secunde, o căldură amorțitoare mi-a învăluit picioarele. M-am întins, calma fiind.

Apoi Jon stătea lângă mine în timp ce un ecran era așezat în fața pieptului meu. Muzică clasică pentru atmosferă... cu greu am înregistrat începutul procedurii. Mă așteptam să simt senzația familiară de „spălare a unui vas”, dar nu am simțit nimic. În doar câteva minute am simțit o senzație de „ușurare” în burtica mea și copilul nostru a fost ținut deasupra ecranului.

Citeste si Cât de curând după sarcină poți rămâne însărcinată? Iată sfatul medicului ginecolog.

„Este băiat!”, a anunțat doctorul

Eram mândră de mine. Copilul nostru părea perfect. Doctorii au tăiat cordonul, l-au înfășurat într-o pătură și l-au întins pe pieptul meu. Jon și cu mine eram în extaz.

Ca și sarcina, recuperarea mea a decurs lin. Cicatricea mea s-a vindecat curând și noul nostru copil, Sailor, era alăptat exclusiv. Frații lui, Noah pe atunci de doar 10 luni și jumătate, și Tyne în vârstă de 2 ani, l-au vizitat mai târziu în acea zi. M-am întins pe pat, ținându-l pe Sailor și urmărind cu amuzament întâlnirea lor. De acum înainte va fi o distracție pe cinste.

Înapoi acasă, au fost o mulțime de momente complicate, grele, mai ales noaptea când pe Noah îl dureau dinții, lui Sailor îi era foame și Tyne era trezit din cauza lor.

Oamenii obișnuiesc sa intrebe des „Cum te descurci?”, dar adevărul este că pur și simplu te descurci. Și să-l văd pe Noah, acum 14 luni, ajutându-l pe fratele său să-și ia suzeta - îmi topește inima.

Aceste momente de înțelepciune au depășit cu mult timpurile grele. Spunând asta, Jon și cu mine am fost extrem de atenți să nu avem nicio "surpriză" de data asta. Putem supraviețui cu trei bebeluși sub trei ani, dar cu siguranță nu cu patru! :)

Despre sarcina una alta - citeste si 2 copii in 2 ani. Pe langa multa oboseala, exista si avantaje

In ce conditii poate naste o femeie intr-un an de doua ori?

Din punct de vedere biologic, este foarte rar ca o femeie să nască de două ori într-un singur an. De obicei, sarcina durează aproximativ 9 luni, iar o femeie trebuie să aibă timp suficient pentru recuperare după naștere înainte de a încerca să rămână din nou gravidă.

În plus, sarcina poate fi destul de stresantă pentru corpul unei femei și poate duce la o serie de complicații de sănătate dacă nu se acordă suficient timp pentru recuperare între nașteri.

Cu toate acestea, există cazuri rare în care o femeie poate rămâne gravidă imediat după naștere și poate naste din nou în acelasi an. Acest lucru poate fi posibil în cazul în care ovulația are loc în timpul sarcinii sau foarte curând după naștere, dar acest lucru poate fi foarte riscant și poate duce la complicații grave.

Despre al doilea copil mai poti citi

Dilema mamicilor: care este cea mai buna diferenta de varsta intre copii?

De ce al doilea copil e mai greu de conceput?

Esti pregatita pentru al doilea copil? Fa acest TEST si vei afla

Cand vine al doilea copil: despre emotie, gelozie si frustrari si cum le gestionam

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Povestea este reala si a fost publicata in motherandbaby.co.uk

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII