De CÂTE mese are nevoie un bebe nou născut: iată cât de mic e stomacelul său

De cate mese are nevoie un bebe nou nascut -  iata cat de mic e stomacelul sau

De CÂTE mese are nevoie un bebe nou născut: iată cât de mic e stomacelul său

De câte mese are nevoie și cât mănâncă un bebeluș nou-născut? 🍼 Tinerele mămici ne întreabă des de câte ori ar trebui să-l hrănească pe bebeluș și la ce interval. Adevărul este că fiecare bebeluș este diferit și de aceea este greu de spus cu precizie câte mese sunt necesare pe zi pentru a-l satura.

În orice caz, bebelușul este cel care va face alegerea și va mânca numai atunci când are nevoie. Iată sfatul de la Desprecopii. 😊

- despre cate mese are nevoie un nou nascut, zilnic, veti citi:
Cat de des mananca un bebelus?
Cate mese pe zi are un bebelus?
Ce interval trebuie sa sa treaca intre o masa si alta?
Despre alimentatia bebelusului, pe larg
Despre alaptarea bebelusului, pe larg
Ghid de alaptare
Pina la ce varsta este recomandata alaptarea?
Cat doarme bebelusul?
Probleme la nou nascuti
Pentru suport, mereu la indemna, forumul mamicilor incepatoare

Cat de des mananca un bebelus?

Cat de des mananca un bebelus? se intreaba foarte des mamicile de bebelusi ...

Raspunul exact la aceasta intrebare este greu de dat. Fiecare bebelus este diferit si de aceea este greu de spus cu precizie cate mese sunt necesare pe zi pentru a-l satura. In orice caz, bebelusul este cel care va face alegerea si va manca numai atunci cand are nevoie. Sfatul nostru ar fi: daca doarme, lasati-l sa doarma, iar daca se trezeste, dati-i sa manance.

Cate mese pe zi are un bebelus?

In general, bebelusii care au la nastere o greutate medie (3300 - 3600 grame) cer 6 mese pe zi. Bebelusii nascuti cu greutatea sub 2800 grame, pot fi dispusi sa pape 7 sau chiar 8 mese pe zi. Bebelusii mai grasuti  si vigurosi se multumesc cam cu 5 mese mai abundente.Este importatn de consultat graficele de crestere alre bebelusului pentru a verifica din cand in cand cum ia in greutate bebelusul.

Trebuie sa stii ca bebelusii nu mananca din plictiseala  - ei chiar mananca pentru ca au de facut ceva foarte important: au de crescut si au nevoie de lapte. Iar stomacelul unui nou nascut este asa de mic ... ca in poza de mai jos.

stomacel bebelus
- marimea stomacelului bebelusului la 1 zi, la 3 zile, la 1 saptamana si la 1 luna

Deci, alegerea este facuta de bebelus si nu se poate impune nici de mamica si nici de medicul pediatru. Asadar, numarul meselor depinde de energia micutului, de atitudinea sa naturala de a manca putin si des sau rar si mult.

   

In cazul alaptarii la san, daca mama propuce la inceput mai putin lapte, in mod natural, bebelusul va manca mai putin si i se va face fomica mai repede.

Citeste Cat mananca bebelusul de 2 luni?

Cum difera modul de alimentatie al bebelusilor hrăniti cu lapte praf de cel al bebelusilor alăptati?

Nou nascutii hraniti cu lapte formula pot manca la un interval de 3-4 ore. In schimb, nou nascutii alăptati vor avea fomită mai repede pentru ca laptele matern se digera mai usor decat laptele formula. De aceea, bebelusii alaptati trebuie sa pape mai des. Adica la cererea lor.

Cât mănanca un bebelus?

► La sfarsitul primei saptamani, nou nascutul suge 200-400 ml de lapte pe zi. 

► La sfarsitul celei de a doua saptamani, bebelusul ar trebui sa suga intre 400-550 ml de lapte pe zi.

► La sfarsitul celei de a treia saptamani, bebelusul ar trebui sa suga intre 450-600 ml de lapte pe zi.

► La sfarsitul celei de a patra saptamani, bebelusul ar trebui sa pape peste 600 de ml de lapte pe zi.

Ce interval trebuie sa sa treaca intre o masa si alta?

Chiar si intervalul la care vrea sa manance este ales de bebelus. In general, pentru un bebelus normal si fara probleme desosebite, intervalul intre o masa si alta terbuie sa fie de minim 3 ore si jumatate si de maximum 4 ore. Evident, aceasta perioada nu trebuie sa fie extrem de riguroasa - ci mai mult orientativa. Daca bebelusul tocmai a mancat bine si doarme linistit, intervalul poate fi chiar mai mare de 4 ore.

Cand bebelusul nu ia in greutate: la ce trebuie sa fii atenta

Cand bebelusul nu ia in greutate, orice mamica este ingrijorata si chiar panicata. Iata detalii importate despre ritmul in care creste un bebelus, cate grame ar trebui sa ia pe luna, cum putem sa stim ca bebelusul mananca suficient si cand ar trebui sa ne ingrijoram. Citeste detalii despre cand bebelusul nu ia in greutate: semnale, cauze, probleme.

De citit pe larg: Greutatea bebelusului: cand trebuie sa ne ingrijoram

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii 2021
Pediatric Obesity  - Journal of Pediatry - Bristol Unversity 
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII