Bebelusul meu s-a imbolnavit de COVID-19 la cresa - iata povestea unei mamici
Când pandemia a izbucnit în martie, aceasta mamica și-a retras fiul de la creșă. Dar, așa cum știu atât de mulți părinți care lucrează, serviciul de acasă și ingrijirea unui copil este o treabă dificilă iar la un moment dat, aceasta mamica era epuizată. A slăbit 10 kilograme și nu a putut să aibă grijă de ea însăși. Așa că, după șapte săptămâni, si-a dus fiul înapoi creșă...E vorba despre o cresa mica, privata, din SUA.
- vei citi:
Fiul ei în vârstă de 11 luni s-a îmbolnăvit de COVID-19
Totul a început cu o febră
Totul a început de la un părinte asimptomatic
Cazuri de COVID-19 grave la sugari sunt rare
Aceasta mamica, cu o functie importanta intr-o firma privata, nu a avut alta alternativa decat sa isi duca copilul de 11 luni la cresa. Era o cresa micuta, privata - dotata cu mult confort si siguranta.
Dar apoi, fiul ei în vârstă de 11 luni s-a îmbolnăvit de COVID-19
Nu este un lucru pe care un părinte dorește să-l audă, dar pentru ca atat creșele cat si școlile din Statele Unite s-au redeschis, Dianne dorește ca și alți părinți să-i audă povestea. Pentru ca si in alte tari s-au deschis cresele si probabil se vor deschide in tot mai multe tari - chiar daca acest coronavirus a ramas inca printre noi.
"Dacă o mamă citește acest articol, sper să nu uite că îmbolnăvirea cu noul coronavirus COVID-19 la creșă este încă extrem de rară, iar șansele ca un copil să se îmbolnăvească [în mod grav] este, de asemenea, extrem de rar", spune Dianne .
Practic, în timp ce copiii și bebelușii se pot îmbolnăvi grav de COVID-19, majoritatea cazurilor sunt la adulți. După cum menționează Clinica Mayo din SUA, „Deși toți copiii sunt capabili să "prindă" virusul, nu se îmbolnăvesc la fel de des ca adulții. Copiii, de asemenea, rareori suferă de complicații severe de la COVID-19. În ciuda multor focare mari în jurul lumii, foarte puțini copii au murit ".
În timp ce copiii cu vârsta sub 1 ani prezintă un risc puțin mai mare decât copiii mai mari, ei sunt încă cu un risc semnificativ mai mic decât adulții cu vârsta peste 20 de ani.
Dianne mai spune: „Important este ca cei vulnerabili sa fie protejați. Sunt îngrijorată pentru profesori și personalul de sprijin din școlile care se deschid în această toamnă. Copiii vor fi bine. Dar un profesor aproape de pensionare, cu hipertensiune arterială sau diabet ar putea să nu fie bine."
Totul a început cu o febră
Fiul lui Dianne a fost dus la creșă în iunie și totul a fost bine pentru o perioadă, dar la trei săptămâni, s-a îmbolnăvit. El a avut o febră ușoară, pe care Dianne a atribuit-o inițial erupției dentare.
Ea l-a ținut acasă iar a doua zi a aflat că un părinte al unui copil din clasa fiului ei s-a dovedit a fi pozitiv pentru COVID-19, în ciuda tuturor eforturilor pe care creșa le-a făcut: creșterea procedurilor de igienizare, verificarea temperaturii tuturor persoanelor și purtarea măștilor. Asta a însemnat că toți bebelușii, inclusiv fiul lui Dianne , trebuiau testați. Testul fiului ei a fost pozitiv. Amândoi, Dianne și soțul ei au avut testul negativ.
Povestea a început de la un părinte asimptomatic
"Am aflat că părintele bolnav de la creșă nu a fost niciodată bolnav - a fost asimptomatic", spune Dianne , adăugând că acest părinte asimptomatic și copilul lor încă sunt pozitivi. "Ceilalți bebeluși care au fost testat inițial negativ sunt încă negativi. Un profesor a fost re-testat și acum este negativ, iar celălalt încă așteaptă rezultate."
Spre deosebire de alte cazuri, fiul lui Dianne nu s-a îmbolnăvit niciodată. "Dincolo de acea febră ușoară, a fost bine și, în ciuda testării pozitive încă nu are simptome”.
"Lucrez din nou de acasă și îl îngrijesc pe fiul nostru. Diferența este că soțul meu este acasă cu noi de data aceasta, deoarece nu se poate întoarce la serviciu până când suntem cu toții negativi, așa că am mult mai mult ajutor cu copilul, ceea ce este bine”, spune ea. "A primit doar o săptămână liberă când s-a născut fiul nostru, așa că acum are mai mult timp pentru el și a devenit un părinte mult mai încrezător și mai capabil. Legătura lor este absolut prețioasă."
Cazurile de COVID-19 grave la sugari sunt rare
Transmiterea asimptomatică poate să apară, dar creșa este necesară pentru ca unele familii să supraviețuiască, iar aceste familii ar trebui să știe că aceste cazuri grave la sugari sunt rare.
Dianne vrea ca alte mămici să știe că nu a fost atât de rău. De asemenea, dorește ca părinții să ia măsuri de precauție dacă copiii lor sunt la creșă, deoarece se poate întâmpla transmiterea asimptomatică (așa cum se dovedește situația la îngrijirea de zi). Nu dorește ca părinții să se simtă vinovați dacă au nevoie să-și trimită copiii la creșă. Ea subliniază că ținerea copiilor acasă la nesfârșit este un privilegiu pe care mulți părinți nu îl au.
Dianne dorește ca oamenii să continue să se distanțeze social și să poarte măști pentru a-i feri pe cei mai vulnerabili, recunoscând în același timp că, copiii sănătoși nu prezintă un risc ridicat.
Despre coronavirus citeste si:
Simptome ale infectarii cu virusul coronavirus COVID-19
Care este diferenta dintre o raceala, gripa si coronavirus?
Testul de depistare al coronavirusului SARS-CoV-2
5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului
Coronavirusul si sarcina - GHID
Coronavirus: 9 reguli esentiale de respectat daca avem in casa persoane din categoria de risc
Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce
Covid-19 - scenariul de evolutie a bolii. 7 faze esentiale cu simptome specifice
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com
referinte - povestire de pe Miami Herald
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII