Bebelușul adoarme mereu la sân? Aceste 5 sfaturi te pot ajuta
Bebelușii sunt programați biologic pentru a adormi la sân. Adormirea la sân este un comportament normal și se datorează mai ales unui hormon numit colecistokinină sau CCK.
Acest hormon face ca bebelușul tău să se simtă sătul și somnoros, și este eliberat în intestinul său imediat ce începe să sugă. Deci, cum ții treaz bebelușul la sân, dacă acesta este somnoros? Există câteva lucruri simple dar eficiente pe care le poți face pentru a-l ajuta - iata 5 sfaturi.
- vei citi:
De ce bebelușul adoarme mereu la sân?
Încearcă contactul piele-pe-piele
Observă din timp indiciile bebelușului care sugerează că vrea să fie alăptat
Compresia sânilor
Bebelușul trebuie să fie alăptat din ambii sâni
Folosește stimulări blânde
De ce bebelușul adoarme mereu la sân?
Majoritatea nou-născuților se trezesc regulat și frecvent pentru alăptare. Cu toate acestea, pot exista momente în care nou-născutul trebuie să fie trezit pentru a-l alăpta.
Daca bebe nu se trezeste dupa 3 ore de somn pentru a se hrani, ar putea fi niste probleme - cum ar fi icterul nou-nascutilor, boli cardiace congenitale, sau faptul că nu ia în greutate ...
Bebelușii sunt programați biologic pentru a adormi la sân. Adormirea la sân este un comportament normal și se datorează mai ales unui hormon numit colecistokinină sau CCK. CCK face ca bebelușul tău să se simtă sătul și somnoros, și este eliberat în intestinul său imediat ce începe să sugă.
Bebelușii mai mici au, în general, concentrații mai mari de CCK, ceea ce poate îngreuna menținerea lui trează în timpul unei sesiuni de alăptare. Acesta este un sistem perfect dacă bebelușul tău se trezește frecvent și se hrănește bine, dar pentru copilul care are nevoie să fie trezit sau să fie încurajat să se hrănească poate fi o provocare.
Deci, cum ții treaz bebelușul la sân, dacă acesta este somnoros?
Există câteva lucruri simple dar eficiente pe care le poți face pentru a-l ajuta!
Încearcă contactul piele-pe-piele
Menținerea copilului în contactul piele-pe-piele poate ajuta la declanșarea instinctului natural de hrănire a copilului și îl poate încuraja să sugă. Până la urmă, dacă ești în bucătărie, vrei să mănânci! Bebelușii pot găsi cu ușurință sânul în această poziție și se pot hrăni spontan.
Contactul piele pe piele îți permite, de asemenea, să observi semne de alimentare subtile, care altfel ar putea fi ratate. Bebelușul tău poate face doar un semn subtil pentru a-ți semnala că este gata să sugă și dacă îl ai îndeaproape pe piept, este mai probabil să-l observi.
Citeste si: Cum ne spune prin gesturi bebelusul ca vrea sa pape
Observă din timp indiciile bebelușului care sugerează că vrea să fie alăptat
Înțelegerea semnalelor de hrănire a bebelușilor din timp îi pot ajuta să se hrănească mai bine. Iată cum arată un bebeluș care este gata să pape :)
sursa foto: Swan Hill and Districts and Portland ABA Groups
Compresia sânilor
În timp ce laptele curge, bebelușul suge activ, însă odată ce fluxul de lapte încetinește, copilul tău poate încetini sau înceta să mai sugă. Compresia ușoară a sânilor va încuraja fluxul de lapte să continue ... iar acest lucru poate ajuta copilul să înceapă să sugă și să înghită din nou.
Dr Jack Newman demonstrează cum funcționează compresia sânilor în acest clip YouTube:
Bebelușul trebuie să fie alăptat din ambii sâni
Sânii tăi funcționează simultan, așa că, atunci când alăptezi cu un sân, celălalt se confruntă și cu o abandonare.
Odată ce copilul începe să adoarmă, schimbă partea, astfel încât să-l aștepte o nouă aprovizionare. Poți repeta acest lucru de mai multe ori. Schimbarea sânilor va umple mai ușor burtica puiului. Poți, de asemenea, să combini comutarea părților și compresia sânilor.
Folosește stimulări blânde
Dacă copilul adoarme și nu mai suge (este posibil ca bebelușii să continue să sugă în timpul somnului), mângâie-l ușor pe mâini și picioare - îl vei stimula să rămână treaz mai mult timp.
Așează-ți copilul într-o poziție verticală și mângâie-l pe spate - poate ajuta, de asemenea, să-l trezești și-i oferă posibilitatea de a elimina aerul ingerat. Dacă nici asta nu merge, schimbarea scutecului cu siguranță îl va trezi.
Bebelușii sunt diferiți și toți se hrănesc în moduri diferite, deci ceea ce este „normal” pentru un copil poate fi diferit pentru altul. Dacă te preocupă orice aspect al alăptării, este esențial să soliciți ajutor din timp și este întotdeauna important să urmezi sfaturile medicului.
De regulă, dacă bebelușul tău are cel puțin șase scutece refolosibile foarte umede sau cel puțin cinci scutece normale foarte umede cu urină deschisă la culoare, atunci poți fi sigură că primește suficient lapte.
Bebelușul tău pare să adoarmă mereu la sân? Ce ai făcut pentru a îmbunătăți situația? Hai să avem o discuție și să ne sprijinim reciproc pe grupul de facebook Alaptarea de la A la Z - grup de suport oficial | Desprecopii - Alaptarea cu dragoste!
12 - Ghid de alaptare
Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza
Contrar ideei ca alaptarea este o perioada idilica cand totul merge ca pe roate, alaptarea este pentru multe alte mamici o perioada de cosmar. Da, sa nu ne temem sa spunem pe nume acestui cuvant Inainte de a ignora problemele, mai bine le trecem in revista - declarand sincer ca desi alaptarea e foarte grea pentru multe mamici, cu determinare si informatie ca cea de mai jos, pot trece onorabil peste greutatile alaptarii. Stind ca prin alaptare oferim un cadou de sanatate bebelusului. Cel putin pana cand bebe implineste 6 luni sa ii oferim o alaptare exclusiva. Iata problemele ce pot apare in timpul alaptarii, o trecere in revista
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica, dar ii oferim toate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate intampina la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
► Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII