Prima ecografie spectaculoasa 3D/4D si un bebe delicat - jurnal de sarcina

Prima ecografie spectaculoasa 3D/4D si un bebe delicat - jurnal de sarcina

Prima ecografie spectaculoasa 3D/4D si un bebe delicat - jurnal de sarcina

Iata o amintire extrem de placuta – prima ecografie spectaculoasa – morfologia de primul trimestru de sarcina :)

- vei citi:
Morfologia de primul trimestru de sarcina
Cat de mult conteaza un jurnal de sarcina!
Totul era la locul prevazut si domnul doctor a insistat: "Sunteti bine!"
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AndraCristea19 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Morfologia de primul trimestru de sarcina

Facusem programarea cu aproximativ o luna inainte, la recomandarea doamnei doctor, care mi-a explicat putin si in ce consta aceasta ecografie. Am inteles in special ca ecografia trebuie insotita de rezultatul unui anumit test, numit Dublu testul de primul trimestru, care ofera o imagine destul de clara asupra unor posibile anomalii genetice ale fatului, in functie de varsta mamei si de antecedentele ereditare ale familiei.

IMPORTANT: Dublu testul - Fetelor, nu va lasati intimidate de vreo asistenta/receptionera de laborator de analize care nu stie, neavand suficienta experienta in domeniu, ca aceasta analiza se poate face si fara interpretare, costa mai putin si interpretarea oricum este inclusa in pretul ecografiei morfologice la specialist!!

Citeste si: Dublul test in sarcina

Cat de mult conteaza un jurnal de sarcina!

Acea luna a trecut extrem de greu, imi aduc aminte ca am tot facut cutii si cutioare ca sa imi ocup timpul cat de cat, am citit, m-am apucat sa ma informez despre sarcina si despre bebelusi, am inceput sa completez jurnalul meu de sarcina in fiecare zi (uneori am scris si din urma, dar mereu imi notam in creion lucrurile importante dinainte, ca sa le retin si sa le relatez cat mai bine – si aici observam o utilitate a acestui “document”: acum pot scrie cu usurinta pe blog despre aceasta mareata experienta a sarcinii recitind din jurnal momentele deosebite!!), am schimbat pozitia de somn din dormit pe burta (asta am facut de la bun inceput), cum obisnuiam inainte, in dormit pe cate o parte (desi incepusem deja sa simt amorteli in oasele bazinului si ma tot foiam toata noaptea) sau pe spate (asta era un pic mai greu, dar s-a rezolvat cu 2 perne). Si in tot acest timp am vorbit doar cu familia si mai stiau cei de la serviciu de noi si cam atat… Teama noastra cea mai mare era sa nu cumva sa apucam sa anuntam in stanga si in dreapta marea realizare si sa ne trezim la jumatate ca… am pierdut bebelusul!

Revenind la ecografie, m-am interesat dinainte si despre aceasta si am vazut o gramada de imagini deosebite generate de acel aparat si abia asteptam sa vad si eu in direct bebelusul nostru. Fiind deja in plina pandemie, sotul nu a avut voie sa intre cu mine in clinica (protocoale peste protocoale), insa asistenta a fost atat de draguta ca m-a sunat de dimineata si mi-a spus ca au luat masuri sa se intre la distanta de cate 10 minute, pentru ca intre paciente puneau in functiune, printre alte masuri de protectie si igienizare, si o lampa cu ultraviolete. M-am linistit foarte mult stiind si acest aspect si am intrat la ora programarii cu mare emotie. Am completat si acolo un formular, apoi am facut cunostinta cu domnul doctor specialist in morfologie fetala, care mi s-a parut extrem de bine pregatit si a stiut sa imi explice tot si sa imi raspunda la toate intrebarile.

Totul era la locul prevazut si domnul doctor a insistat: "Sunteti bine!"

Am urcat pe pat si domnul doctor a spus ca este foarte incantat de faptul ca are o pacienta slaba (aveam putin peste 60 kg) si ca se va vedea totul foarte clar la ecografie. Si chiar asa a si fost! Si ce minune mi-a fost dat sa vad: un bebelus delicios de delicat, bebelusul nostru, care, chiar daca nu avea toate tesuturile inca bine formate, ne-a aratat toate particelele sale dragalase! Am vazut manutele si piciorusele cu niste degetele minuscule, capsorul si profilul cu nasucul mititel, toate organele (mai putin sexul, deoarece i-am atras atentia inca din prima clipa in care am intrat in cabinet ca nu vrem sa il stim, dar si acesta era in regula) – totul era la locul prevazut si domnul doctor a insistat de mai multe ori pe expresia “sunteti bine”, atat de mult incat mi s-a intiparit in minte mult si bine si am iesit de acolo radiind de bucurie. Mai ales ca si testul genetic a aratat un procent extrem de mic sa existe vreun pericol. (Mentionez aici ca aceasta ecografie de trimestrul intai este cea in care bebelusul poate fi vizualizat in intregime, fiind inca micut si putand fi cuprins intr-o singura imagine cu totul!)

Citeste si: Teste de sarcina care se fac in trimestru 1 - Ghid complet

(Urmeaza povestea celei de a doua morfologii.)

Autor - AndraCristea19, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII