Vreți să concepeți un bebe? Iată 11 greșeli pe care le faceti și cum să le corectați

Vreti sa concepeti un bebe?  Iata 11 greseli pe care le faceti si cum sa le corectati

Vreți să concepeți un bebe? Iată 11 greșeli pe care le faceti și cum să le corectați

De multe ori, cuplurile care planifică un copil nu-și dau seama că abordarea lor simplistă le poate împiedica șansele de a concepe. Un stil de viață nesănătos poate fi o greșeală majoră în efortul de a concepe un bebeluș - dar mai sunt și alte multe greșeli care vă pot sta în calea visului de a deveni părinți.

→ Iată cum trebuie să planificați momentul potrivit pentru a vă crește șansele de concepție a unui bebelus.

- vei citi:
Încerci să ai un bebe de prea mult timp și nu reușești?

1. Contacte sexuale neregulate
2. Prea multă intimitate fizică
3. Pierzi fereastra fertilă
4. Nu te programezi la timp pentru un control medical
5. Menstruații neregulate
6. Folosirea lubrifianților
7. Ciclurile menstruale regulate nu garantează o sarcină
8. Un stil de viață nesănătos
9. Relațiile sexuale anterioare ovulației pot duce la o sarcină?
10. Problema nu este doar la femei!
11. Doar o anumită poziție este potrivită pentru concepție?

Încerci să ai un bebe de prea mult timp și nu reușești?

Ambii parteneri trebuie să fie sănătoși și în formă atunci când încearcă să conceapă un bebelus. Există mulți factori care le pot afecta eforturile pe parcurs, de aceea este important să recunoască aceste concepții greșite despre concepție și să se asigure că vor avea o sarcină sănătoasă.

Dacă te întrebi de ce nu poți rămâne însărcinată chiar și după ce faci totul corect, atunci este timpul să consulți definiția cuvantului „corect”... Când vorbim de corp și hormoni, există „n” lucruri care ar putea merge prost. Poate ai crezut că a face un copil nu este dificil, dar se dovedește că așa este.

Dar știi de ce se întâmplă asta? Când „încerci să concepi”, poți face anumite greșeli sau poate exista o problemă cu corpul tău, care ar putea să îți stea în cale.

Deși nu există modalități sigure de a rămâne însărcinată, există anumite sfaturi care ar putea ajuta:

Pentru a rămâne însărcinată stai departe de stres.

Du o viață sănătoasă și activă.

Mergi la medic și fă controalele necesare. Atât bărbatul, cât și femeia ar trebui să își facă analize de sânge.

Femeile ar trebui să facă ecografii pentru a vedea dacă au vreo problemă cu ovarele și, în mod similar, bărbații ar trebui să facă spermograma (analiza materialului seminal).

Dacă femeile au cicluri regulate, atunci zilele 10 - 18 din ciclu sunt ideale pentru a rămâne însărcinată.

Cele mai frecvente 11 greșeli când încerci să concepi un copil

1. Contacte sexuale neregulate

Una dintre greșelile cele mai mari pe care le comit cuplurile este să nu facă sex suficient. Dacă plănuiți un copil, trebuie să fiți conștienți că actul sexual înainte și în timpul ovulației este cel mai bun moment pentru concepție. Unele cupluri ratează momentul potrivit, ceea ce duce la decalaje în frecvență.

Sfat pentru a evita această greșeală: cuplurile care fac sex de aproximativ trei până la patru ori pe săptămână pot avea mai multe șanse de a concepe decât cele care se rezumă la numai o dată pe săptămână.

2. Prea multă intimitate fizică

Contactul sexual zilnic nu este o idee bună atunci când un cuplu încearcă să conceapă, deoarece poate scădea cantitatea de spermă pe care o produce bărbatul.

Sfat pentru a evita această greșeală: medicii recomandă contactul sexual în zile alternative. Acest lucru permite partenerului masculin să producă suficienți spermatozoizi.

Citeste si 3 pozitii sexuale IDEALE pentru conceperea unui copil

3. Pierzi fereastra fertilă

Multe cupluri nu sunt conștiente de cel mai bun moment pentru relațiile intime: iar acesta este cu trei până la cinci zile înainte de ovulație și în ziua ovulației. A avea contact sexual în această perioadă va îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată.

Sfat pentru a evita această greșeală: Pentru a fi sigură, poți opta pentru un test de predicție a ovulației și un grafic de fertilitate.

Citeste si Ce este fereastra fertila? Acea perioada magica cand poti concepe un bebelus - cand si cum

4. Nu te programezi la timp pentru un control medical

Pentru cuplurile cu vârsta sub 35 de ani și care încearcă să conceapă de mai bine de un an fără succes, este probabil momentul să se prezente la un specialist și să dr asigure că amândoi sunt bine. Pe de altă parte, dacă amândoi au peste 35 de ani și încearcă timp de șase luni, ar trebui să meargă imediat la un medic pentru a-și da seama de problemă.

Sfat pentru a evita această greșeală: în oricare dintre cele două cazuri, consultă un medic și fă testele necesare.

Citeste si Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?

5. Menstruații neregulate

Femeile cu mesntruații neregulate au mai multe riscuri de a avea o afecțiune medicală, cum ar fi sindromul ovarului polichistic, care afectează nivelurile hormonale, ceea ce le face vulnerabile la problemele de fertilitate. Dacă o femeie are cicluri menstruale prelungite, este supusă unor posibilități mai mici de a concepe, deoarece ovulează o singură dată pe ciclu.

Sfat pentru a evita această greșeală: în astfel de cazuri, cel mai bine este să te adresezi unui medic, pentru a îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată.

6. Folosirea lubrifianților

Majoritatea lubrifianților nu sunt prietenoși cu sperma și pot reduce șansele de a concepe. Vaginul unei femei produce un lubrifiant natural care funcționează ca o cale pentru ca spermatozoizii să ajungă la ovule. Lubrifianții externi nu funcționează la fel ca lubrifianții naturali ai corpului.

Sfat pentru a evita această greșeală: poți încerca un lubrifiant adecvat pentru spermatozoizi sau uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de cocos. Acestea pot fi mai sigure și mai eficiente.

7. Ciclurile menstruale regulate nu garantează o sarcină

Se presupune adesea că femeile cu cicluri menstruale regulate sunt fertile. Cu toate acestea, este posibil să nu fie cazul. Există mulți factori care afectează fertilitatea unei femei. Ciclurile menstruale regulate sunt considerate, de obicei, un semn că o femeie ovulează, dar acest lucru nu exclude cu siguranță alte probleme.

Sfat pentru a evita această greșeală: mergi la un medic, deoarece acesta va face teste/analize și îți va spune care este exact problema.

8. Un stil de viață nesănătos

Este important să rețineți că sănătatea voastră joacă un rol important în a rămâne însărcinată aproape la fel de mult ca relația sexuală. O dietă nesănătoasă, fumatul, consumul de alcool și droguri, sunt doar câțiva factori care trebuie eliminați pentru a crește șansele de concepție. Chiar și stresul sau depresia îți pot afecta șansele de fertilitate.

Sfat pentru a evita această greșeală: Treceți la un stil de viață sănătos. Renunțați la consumul de alcool și fumat.

9. Relațiile sexuale anterioare ovulației pot duce la o sarcină?

Cuplurile fac greșeala de a crede că relațiile sexuale anterioare ovulației pot termina „spermatozoizii buni”, fără a lăsa suficienți pentru ziua ovulației. Rețineți: spermatozoizii au o durată de viață de trei până la cinci zile, ceea ce înseamnă că puteți concepe chiar dacă actul sexual are loc în zilele anterioare ovulației.

Sfat pentru a evita această greșeală: actul sexual trebuie sa aibă loc în mod regulat, deoarece va ajuta la îmbunătățirea calității și producției de spermă.

10. Problema nu este doar la femei!

Femeilor li se spune adesea că, dacă nu sunt în stare să conceapă, atunci au probleme de fertilitate. Dar nimeni nu arată cu degetul un bărbat. Problemele de fertilitate pot apărea atât la bărbați, cât și la femei. Și nu este nevoie să-ți fie rușine de asta.

Sfat pentru a evita această greșeală: Dacă aveți probleme de concepție, mergeți la medic amândoi.

11. Doar o anumită poziție este potrivită pentru concepție?

Multe cupluri cred că doar o anumită poziție este potrivită pentru a rămâne însărcinată. De asemenea, se crede că o femeie trebuie să-și țină șoldurile ridicate pentru o perioadă după actul sexual, pentru a rămâne însărcinată mai ușor. Dar adevărul este, că după ejaculare, sperma înoată în mucusul cervical și intră în trompele uterine. Deci, procesul real este de câteva minute, iar poziția ta în timpul și după actul sexual nu contează.

Sfat pentru a evita această greșeală: actul sexual trebuie să fie distractiv până la urmă - nu un act mecanic - lăsați-vă duși de val.

Așadar, acum, când știți ce greșeli puteți face, nu ar trebui să vă fie greu să concepeți. Răbdarea este secretul! Și nu vă pierdeți speranța dacă rezultatul este încă negativ. Acordați-vă ceva timp!

10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Vrei sa ramai insarcinata insa cum poti modera aceste impulsuri puternice, biologice, instalate in perioada unui ciclu de 28 de zile, care dicteaza o reproducere imediata?

Fie ca ai 28, 35, sau 43 de ani, e bine sa iei in considerare urmatoarele 10 lucruri pe care te poti concentra chiar de azi. Urmandu-le, vei fi mai sanatoasa, radianta, si vei arata mai bine. Iar sansele de a ramane insarcinata vor creste...

Forumul aspirantelor la meseria de mamica

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII