Femeile bronzate traiesc mai mult

Femeile bronzate traiesc mai mult

Femeile bronzate traiesc mai mult

  • Cel putin asa sustin specialistii... Cercetarile recente facute de Hakan Olsson, specialist in studiul cancerului, arata ca femeile care fac plaja in mod regulat traiesc mai mult.

Cel putin asa sustin specialistii... Cercetarile recente facute de Hakan Olsson, specialist in studiul cancerului, arata ca femeile care fac plaja in mod regulat traiesc mai mult. In plus, studiul arata care sunt beneficiile expunerii la soare si scoate in evidenta faptul ca acestea depasesc cu mult riscul cancerului de piele cu care este asociat, in genere, bronzul.

Se pare ca in timpul bronzului, organismul produce cantitati mai mari de vitamina D, care este vitala in lupta impotriva cheagurilor de sange, a diabetului si a unor tumori. Rezultatele cercetarii intreprinse de catre profesorul Olsson, desi se bazeaza pe un studiu in care au fost implicate peste 40.000 de femei, stau insa sub semnul intrebarii pentru ca intra in contradictie totala cu ceea ce stiam pana acum si anume ca expunerea prelungita la soare creste riscul de cancer de piele. In plus, rata melanomului malign a crescut ingrijorator, de aproximativ patru ori, dupa 1980. Expertii dau vina pe odihna prelungita la soare, in sezlonguri si pe faptul ca turistii sunt atrasi in permanenta de oferte tentante de a-si petrece vacantele in locuri insorite.

Profesorul Olsson, care lucreaza in sectia de oncologie de la Universitatea din Lund, din Suedia, crede totusi ca beneficiile expunerii la soare sunt net superioare dezavantajelor pe care le aduce aceasta. Faptul ca baile de soare ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange salveaza mii de vieti anual. S-a constatat ca fenomenul, cunoscut sub denumirea de tromboza venoasa profunda, se manifesata mult mai des iarna decat vara. De asemenea, profesorul Olsson a citat alte studii, conform carora pacientii diagnosticati cu diabet sunt mult mai numerosi in sezonul rece, fapt asociat cu o carenta de vitamina D.

Cercetarile au scos in evidenta faptul ca femeile care fac plaja in mod constant traiesc mai mult si ca, in plus, cancerul de piele nu este cauzat doar de expunerea prelungita la soare, ci este favorizat de numerosi alti factori. Fiecare fiinta este unica si raspunde in mod diferit stimulilor exteriori. Totusi, se spune ca riscul de cancer de piele este mai mare la persoanele care au tenul fin, parul roscat, pistrui, alunite. De asemenea, un rol important il are si ereditatea, riscul de cancer de piele fiind mai mare daca in familie au existat cazuri de boala. In aceste cazuri, statul la plaja ar trebui sa se faca moderat.

Pe de alta parte, expertii sustin ca cea mai mare parte din cantitatea de vitamina D de care are nevoie organismul (peste 90%) vine de la soare, chiar daca aceasta se gaseste si in unele alimente precum uleiul de peste, oua si unt. Asadar, expunerea prelungita la soare nu este totusi atat de daunatoare pe cat se crede. Ceea ce mareste intr-adevar riscul de aparitie a cancerului de piele sunt arsurile solare care distrug practic celulele epiteliale, expunand pielea la diferite boli.

Indiferent de care dintre opiniile cercetatorilor tineti seama, nu uitati ca de razele soarelui va puteti bucura din plin in orice sezon.

Va recomandam sa mai cititi si:

Ginecologie
Singura modalitate de a vindeca complet cancerul de san
Ce ar trebui sa stie barbatii despre menopauza?
Tratamente naturale pentru PMS
9 mituri despre contraceptia de urgenta
Endoemtrioza si protectia solara
Remedii naturale contra cistitei
Parabenii din cosmetice si cancerul de san
Infectiile sistemului urinar
Cistita
Cancerul de san - lucruri de stiut
Cervicita
Candidoza vaginala
Ce sunt secretiile vaginale? specialistul raspunde
Anexita
Boala inflamatorie pelviana
Recuperarea dupa un avort
Cum se trateaza medicamentos Endometrioza
Cum se trateaza chirurgical Endometrioza
Testul Papanicolau
Totul despre Endometrioza
10 Secretele de ginecologie pe care ati vrea sa le stiti

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII