Calculatorul FIV care ajuta cuplurile sa afle sansele de a avea un copil

Calculatorul FIV care ajuta cuplurile sa afle sansele de a avea un copil

Calculatorul FIV care ajuta cuplurile sa afle sansele de a avea un copil

Pentru cuplurile care apelează la FIV, cea mai mare întrebare din mintea lor este cât de reușit va fi tratamentul. Care sunt sansele de reusita.

Acest lucru poate varia foarte mult, de la 20% la aproximativ 50%, în funcție de problemele existente. Chiar și așa, majoritatea experților în FIV nu vor face aceste estimări decât după primul ciclu, când vor avea mai multe informații despre calitatea ovulelor, spermatozoizilor și embrionilor implicați.

Dar acum, cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen raportează în BMJ
că există o modalitate de a ajuta cuplurile să-și facă o idee mai bună despre succesul lor în FIV înainte de a începe primul ciclu.

- vei citi:
Calculatorul este un instrument util pentru cuplurile care iau în considerare și se supun tratamentului FIV
Testarea modelului pe cea mai mare bază de date cu informații despre FIV
Calculatorul poate ajuta și ca instrument de planificare

Calculatorul este un instrument util pentru cuplurile care iau în considerare și se supun tratamentului FIV

McLernon și colegii săi au analizat datele de la Autoritatea pentru Fertilizarea Umană și Embriologie (HFEA), care colectează date de la toate clinicile FIV autorizate din Marea Britanie. Setul de date, care implică 113.873 de femei, oferă informații complete despre peste 118.000 de cicluri efectuate la aceste clinici, inclusiv numărul de ovule produse, fertilizate, numărul de embrioni transferați și numărul de nașteri vii. Pe baza acestor date, au izolat anumite caracteristici care au fost legate de un succes mai mare pentru o naștere.

După începerea tratamentului FIV, factorii care au afectat succesul au inclus vârsta femeii, precum și numărul de ovule recuperate din ciclu, dacă cele folosite au fost înghețate și stadiul în care embrionii au fost transferați. Cu cât sunt produse mai multe ovule din fiecare ciclu de FIV, cu atât sunt mai mari șansele unei nașteri vii, dar numai până la aproximativ 13 ovule; după aceea, supra-stimularea poate duce la ovule de calitate mai mică, care sunt mai puțin susceptibile de a fi fertilizate și de a duce la embrioni sănătoși.

Calculatorul, disponibil <<aici>>, poate fi un instrument util pentru cuplurile care iau în considerare și se supun tratamentului FIV, spune McLernon. „Poate modela într-adevăr așteptările cuplurilor și șansele lor în călătoria completă a FIV-ului, mai degrabă decât un singur ciclu”, spune el. El observă că nu este perfect - niciun model pentru estimarea succesului FIV nu este - deoarece nu ia în considerare lucruri precum IMC și factorii stilului de viață. Dar ar putea ajuta cuplurile să obțină o estimare mai individualizată a șanselor lor de a avea un copil. Modelele actuale se concentrează asupra ratelor de succes care implică doar embrioni proaspeți, dar din moment ce mai mulți oameni profită de noua tehnologie care permite congelarea și transferul embrionilor ulterior, acest model ia în considerare și această opțiune.

Testarea modelului pe cea mai mare bază de date cu informații despre FIV

Grupul său lucrează cu experți în FIV din SUA pentru a testa modelul pe cea mai mare bază de date cu informații despre FIV, supravegheată de CDC și Societatea pentru Tehnologia Reproductivă Asistată (la care clinicile membre furnizează voluntar date), pentru a vedea dacă modelul se aplică Ciclurilor de FIV din SUA. De asemenea, există unele diferențe în practicile de FIV între SUA și Marea Britanie, cea mai notabilă fiind că în clinicile din SUA pot transfera în continuare mai mulți embrioni pe ciclu decât în Marea Britanie. „Dacă nu prezice bine, vom face ajustări la recalibrarea modelului pentru a ne asigura că funcționează și, de asemenea, vom adăuga predictori suplimentari care ar putea fi disponibili în setul de date din SUA care nu erau disponibili în setul de date HFEA”, spune el. „Modelul funcționează atât de bine în Marea Britanie. Nu văd un motiv pentru care să nu poată fi folosit pentru consilierea pacienților cu fertilitate și în S.U.A.”

Calculatorul poate ajuta și ca instrument de planificare

„Poate pregăti cuplurile financiar și emoțional”, spune McLernon. „Le poate da o idee că, dacă șansele lor [de naștere vie] sunt mici, este posibil să fie nevoie să finanțeze trei până la patru cicluri de tratament”. De asemenea, poate ajuta medicii să ofere pacienților o perspectivă mai realistă și mai personalizată asupra experienței lor de FIV, care se bazează pe date reale de la alte cupluri ca ei.

Cititi povestea si pe forumul desprecopii.com la acest topic: Fertilizarea in vitro - povesti de succes!

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

Informatii importante despre fertilitate si infertilitate

Conditii pentru programul FIV - Romania

Tratamentul infertilitatii: proceduri pentru barbati

Viitorul tratamentelor de fertilitate

Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani

Stresul si infertilitatea sunt legate

Infertilitatea de cuplu

Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina

Despre infertilitate

Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri

Infertilitatea secundara

Infertilitatea, pe intelesul celor mai norocosi

Fertilitatea si influenta Feng Shui-ului

Stresul si infertilitatea  

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRATELOR

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII