Nasterea in pandemie. Ce s-a schimbat la spitalele din reteaua Regina Maria - iata ce spune medicul

Nasterea in pandemie. Ce s-a schimbat la spitalele din reteaua Regina Maria - iata ce spune medicul

Nasterea in pandemie. Ce s-a schimbat la spitalele din reteaua Regina Maria - iata ce spune medicul

Cum a schimbat pandemia procesul de nastere? Se iau masuri suplimentare acum, in afara de purtarea mastii si testarea Covid?

- vei citi:
La Spitalul Regina Maria se testeaza absolut orice pacienta care se interneaza
Nu stim cand va fi declansarea nasterii spontane
Coronavirusul creste stresul si ingrijorarile femeilor insarcinate in ceea ce priveste nasterea

Cum a schimbat pandemia modul in care este urmarita o sarcina?

Gravidele poate au devenit mai atente, mai speriate si nu mai vin la toate consultatiile, sau poate medicul este un pic mai reticent, le cheama mai rar, sau se fac evaluarile fix la fel ca inainte de pandemie...

La aceste intrebari si multe altele, ne-a raspuns in Conferinta LIVE Nasterea in Pandemie, Domnul Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, care coordoneaza Centrul de Fertilitate din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj si face parte dintr-o echipa multidisciplinara de medici specialisti alaturi de care decide cea mai buna conduita de tratament pentru obtinerea unei sarcini.

La Spitalul Regina Maria se testeaza absolut orice pacienta care se interneaza

Cel putin in Spitalul Regina Maria, se testeaza absolut orice pacienta care se interneaza. Problema cea mai mare este in cazul nasterilor spotane, naturale, pentru ca de cele mai multe ori intervalul de timp in care survine nasterea este destul de scurt, aceasta pacienta poate sa nasca inainte sa avem rezultatul testului Covid, chiar daca noi avem un PCR mai special in care putem obtine rezultatele in doua ore jumatate, trei ore jumatate de la recoltare - de multe ori se poate intampla ca pacienta sa nasca in acest interval de timp.

► Citeste Noul protocol de nastere in cazul mamei depistata Covid-19 pozitiv

Nu stim cand va fi declansarea nasterii spontane

Iarasi, nu putem sa o testam inainte ca la o cezariana programata, cu o zi sau doua inainte si sa vina cu rezultatul negativ la internare. Nu are nici o relevanta sa o tot testam la doua-trei zile pentru ca nu stim cand va fi declansarea nasterii spontane, si atunci sunt situatii in care o pacienta la care nu avem rezultatul trebui sa o tratam ca si potential infectata, ea va naste intr-o sala dedicata acestei situatii, toata lumea va avea echipamente de protectie, ca si cum pacienta ar fi infectata, iar in momentul in care vine rezultatul si acesta este negativ va fi reintrodusa pe circuitul normal.

Am fost si situatii in care o pacienta pozitiva Covid a nascut pana la aflarea rezultatului si a trebuit izolata ulterior intr-un salon si apoi, conform deciziei directiei sanitare a plecat acasa fiind asimptomatica - spune Domnul Conf. Univ. Dr. Romeo Micu - citeste pe larg  Nașterea in pandemie. Cum a schimbat pandemia modul in care este urmarită o sarcină

► Citeste cu atentie: Coronavirusul creste stresul si ingrijorarile femeilor insarcinate in ceea ce priveste nasterea

Cand se rupe apa: legende si senzatii

Ruperea apei unei femei insarcinate - este un semnal care aduce panica in randul viitorilor parinti. Travaliul timpuriu este un mister pentru multe dintre noi, dar singurul lucru pe care il stim din filme este ca apa se rupe si, ca, deodata incepe nasterea. Scena ne este bine cunoscuta: o viitoare mamica, gata sa nasca, face cumparaturi intr-un magazin, si deodata, un suvoi de apa face leoarca toata podeaua, inspaimantand-o, iar noi, ca femei insarcinate ne asteptam la acelasi lucru.

Adevarul este ca nu se intampla asa pentru marea majoritate a gravidutelor...

Ameliorarea durerilor la naștere - GHID

Desigur, nasterea naturala este tipul de nastere care se practica din cele mai vechi timpuri. Insa, nu trebuie uitat ca nu mult timp in urma decesul la nastere era ceva natural de asemenea. Totusi trebuie sa stiti ca NU durerile de nastere pot provoca moartea!

Exista multe feluri prin care durerea contribuie la disconfortul general legat de travaliu si nastere. Fiecare femeie simte unic toata aceasta combinatie de dureri. Tehnicile de nastere naturala, in general de foarte mare ajutor, nu pot elimina intotdeauna exact tipul de durere la care cineva are sensibilitatea cea mai mare. Iata un ghid despre ameliorarea durerilor la nastere - pro sau contra...

Citeste si 8 frici despre naștere: iată de ce medicul spune că nu trebuie să le ai

Despre pregatirea pentru naștere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII