Bebe are 5 luni: captivat de primele cărticele, însă nu am scăpat de greva suptului - jurnal de mami de bebe scump

Bebe are 5 luni -  captivat de primele carticele insa nu am scapat de greva suptului - jurnal de mami de bebe scump

Bebe are 5 luni: captivat de primele cărticele, însă nu am scăpat de greva suptului - jurnal de mami de bebe scump

La 5 luni, un bebe devine din ce în ce mai curios și mai atent la tot ce se întâmplă în jurul lui 👀. De asemenea, învață tot mai multe lucruri despre cauză și efect. Așa că m-am gândit să îi cumpăr primele lui cărți pentru dezvoltarea cognitivă.

Pe de altă parte, nu am scăpat nici de greva suptului. Deși cantitatea de lapte este suficientă, Matei de o săptămână refuză să sugă la sân în anumite perioade...

veti citi
La 5 luni - bebelusul este captivat de imagini,culori si forme
Cărti pentru dezvoltarea cognitiva a bebelușului
Nu am scăpat de greva suptului

La 5 luni - bebelusul este captivat de imagini,culori si forme

Pe masura ce intra in contact cu tot mai multe lucruri, obiecte si persoane, Matei incepe sa memoreze tot mai multe fețe, sunete, locuri. Asta pentru ca, treptat, creierul sau se dezvolta din ce in ce mai mult la 5 luni si il ajuta sa faca mai multe conexiuni. Odata ce isi dezvolta abilitatile motrice, el va incepe sa aplice toate acele informatii despre lumea inconjuratoare pe care le-a acumulat inca de la nastere.

La aceasta varsta de 5 luni un bebe devine din ce in ce mai curios si mai atent la tot ce se intampla in jurul lui. De asemenea, invata tot mai multe lucruri despre cauza si efect. Asa ca m-am gandit sa ii cumpar primele lui carți pentru dezvoltarea cognitivă.

Citeste si Bebelusul la 5 luni: descopera lumea sunetelor si ar vrea sa stea in fundulet

Cărti pentru dezvoltarea cognitiva a bebelușului

I-am cumparat o serie de 12 carticele speciale pentru cei mici de la editura Aramis.

Poate ca este devreme incă, dar cu cat incep mai devreme sa ii explic cu atat memorează mai repede asocierile facute si il ajut sa cunoască tot ce il înconjoară.

Specialistii recomanda parintilor sa se joace, sa vorbeasca si sa cante, cat se poate de mult, cu bebelusii. Sugarul de 4 - 8 luni nu trebuie lasat singur mai mult de jumatate de ora - are nevoie de miscare, sa se joace cu jucarii diverse si sa interactioneze cu alte persoane. Jocul inseamna dezvoltarea gandirii.  

Matei pare foarte captivat de imagini, culori si forme. A inceput sa inteleaga sensul unor cuvinte si chiar incearca sa le numeasca, prin cuvantul  "mam"... sau alt cuvant ales de el prin silabisire. Daca pana acum 2 saptamani se manifesta decat prin plans si ras, acum lucrurile s au mai schimbat putin, caci am inceput deja să vorbim tot timpul.

Mi se pare ca ma intelege perfect doar ca nu poate rosti incă tot cuvantul. Isi plimba limba in guriță incercand să ma imite la orice ii explic, fiind mai guraliv decat pana acum. Pe masura ce ii explic culori. forme, fructe, legume sau animale este tot mai curios si il vad cum se bucură la fiecare lucru explicat.

Daca ii arat puiul de gaină si ii spun  :"Uite mami este un puișor galben, vezi ce frumos este ?"  -  Se uită cu ochisorii mari la mine si ar vrea sa imi spună ceva. Raspunde însă pe intelesul lui la fiecare întrebare adresată.

Somnul s- a îmbunatatit considerabil de cand facem co-sleeping. Chiar radeam pe tema aceasta cu soțul meu spunandu-i ca bebe 2 va sta in patuț de cand vine de la maternitate si daca va fi nevoie o sa iau si patuțul cu mine la spital ,doar ca să fiu sigură ca se va invata asa la locul lui in patuț.

Nimeni nu si-a dorit ca Mati sa aiba acel reflux gastroesofagian si să se inece cu laptic incat sa am suficiente temeri si motive pentru a recurge la dormitul cu noi in pat, stiindu-l mai repede in sigurantă decat in patut ca un bebelusi model. Sunt avantaje si dezavantaje dar cred ca pentru noi este cea mai minunată variantă in momentul de fată. Am mai avut tentative in care am incercat să il pun in patut ...dar esuate , deoarece nici eu nu sunt linistită si nici el nu ma simte aproape de el.

Tot la co-sleeping am recurs fiindu-ne cel mai benefic nouă, mai ales acum cand ii apar dintisorii.

Nu am scăpat de greva suptului

La aceasta varsta insă nu am scapat si de greva suptului. Desi cantitatea de lapte este suficientă Matei de o saptamana refuza sa suga la san in anumite perioade.

Este adevarat ca gelurile pentru dintisori ne-au devenit prietenii cei mai buni in perioada eruptiei dentare chiar daca incerc sa nu exagerez cu tot felul de solutii asupra lui. Nu sunt adepta medicamentelor si nici nu sar din prima in a-i administra sirop, doar in cazuri severe in care nu se mai poate face celelalte lucruri neinvazive. Ieri a avut prima criza de plans de la dintisori, a fost agitat si isi tot baga mainile in gurită pentru a se musca. A inceput sa mestece si să muste si mamelonul atunci cand il pun la sân.

Citeste si Bebelusul refuza sanul? Iata care sunt 8 cauze si cum abordam situatia

Saliva este si ea la locul ei curgand din gurită mai mereu prin excesul creat, dar din cate se vede decat un mic muguraș pare ca ar fi mai grabit sa sparga gingia care nu este asa umflata la cum ma asteptam sa arate.

Sper să fie doar o chestiune de zi - aceasta greva bazandu-se doar pe eruptia dentară ca o cauza a disconfortului creat de dintisori. Momentan nu a plans asa rau încat să apelez la medicatie. In general este un copil foarte cuminte. Dar pot spune ca este morocanos si scârțâit de ceva timp.

Cu toate ca am observat ca daca ii dau acea suzeta cu morcov fiert, ii place sa rontaie la ea si cred ca ii mai calmează acel disconfortsi cu ajutorul jucariilor de dentitie de la Sophie la Girafe.

Citeste si Iată cat mănancă bebelușul de 5 luni - diagrama

Aseară mi-am permis sa beau o bere fara alcool dupa o masa copioasă si să pompez putin sânii poate asa voi mai stoca niste lapte pentru donati caci , caci imi doresc sa pastrez fluxul laptelui la fel ca pana acum pana Matei va dori sa suga ca si pana acum .

Nu ma ingrijorez caci a luat in greutate bine si asta inseamna că este perfect normal ce se intamplă. Iar cand este tare necajit tati il plimbă cu masina si il face sa rada in hohote pana ii trece toate cele.

Prima poza cu dintisorul o să fie minunată de pastrat in galeria foto alaturi de toate pozele pe care le am scos de cand a venit pe lume.

Se adună tot mai multe amintiri

In curand voi avea nevoie de o cutie mult mai mare de depozitare pentru toate amintirile stranse.

Iubesc internetul, online-ul, dar parca tot poza pe hartie are acel ceva care ne face pe toti sa devenim nostalgici odata cu trecerea anilor.

Abia astept momentul in care ii voi explica lui Mati fiecare poza in parte la care se va uita singur si va intreba mai multe detalii despre el sau despre familia noastră.

Sunt sigură ca el constientizeaza si acum cat de mult il iubim si in mare parte trebuie sa invatam cum sa dozam aceasta mare iubire incat sa nu ajungă un rasfatat ca revers al medaliei.  Sunt de parere ca daca educatia este bazata pe respect reciproc, reguli pe care sa le respectam cu totii si întelegere atunci bunul mers al lucrurilor de la sine se va regla cu toate.

Pana atunci continuam sa ne preocupam de micile etape in dezvoltarea lui Matei.

►  Din jurnal de mami de bebe scump, citeste si

Bebe a trecut de la cădița de bebeluș la colacul de baie - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii, mami și bebelusul. Intre suport și metode depășite - jurnal de mami de bebe scump

Botezul in plina pandemie. De la ce am visat, la realitate - dar bine ca nu a fost online - jurnal de mami de bebe scump

Copilul meu mai ramai putin mic. Scrisoarea mea pentru zilele grele din viitor - jurnal de mami de bebe scump

Dupa experienta traumatizanta anterioara am ales un abonament la Medicover - pentru ca orice parinte isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau

Bebe a facut panaritiu - ai grija cum tai unghiutele bebelusului tau

Am trait socul vietii de frica. Bebe s-a inecat cu lapte matern si nu mai respira - jurnal de mami de bebe

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII