3 SECRETE pentru stimularea lactatiei sau cum sa ai o productie mare de lapte la tzitzi - confesiunile unei mămici

3 secrete pentru stimularea lactatiei sau cum sa ai o productie mare de lapte la tzitzi - confesiunile unei mamici

3 SECRETE pentru stimularea lactatiei sau cum sa ai o productie mare de lapte la tzitzi - confesiunile unei mămici

Multe mămici caută disperate sfaturi pentru a-și crește producția de lapte matern (stimularea lactației). Aceste sfaturi m-au ajutat foarte mult. La primul copil, nu am avut lapte suficient și nu m-au ajutat nici pomparea ca o mașină de muls și nici suplimentele de așa-zisa stimulare a lactației - ba chiar îmi dădeau amețeli. La al doilea bebe, am folosit aceste sfaturi iar producția mea de lapte ...a fost de mamă campioană (am vrut să spun de vacuță campioană... dar m-am gândit că unele dintre voi au mai puțin umor din cauza lipsei de somn).

→ Deci - iată sfaturile mele pentru voi dragi mămici care alăpteaza. Sper să vă ajute.

- vei citi:
Mănâncă mult ovăz
Ceaiul pentru lactație
Replică perioada de cluster feeding

De la inceput vreau să spun că...

Înainte de a începe aceste confesiuni, bazate pe experienta mea personala as vrea sa subliez inca de la inceput importanța hidratării, consumului de calorii suficiente, somnului, odihnei și gestionarea stresului în perioada de alăptare. Draga mami, trebuie sa ai grijă de sănătatea ta - pentru ca un bebe sanatos are nevoie de o mama sanatoasa si ohnita.

Multe mamici cauta disperate sfaturi pentru a-si creste productia de lapte matern (stimularea lactatiei). Aceste sfaturi m-au ajutat pe mine foarte mult. La primul copil nu am avut lapte suficient si nu m-au ajutat nici ceaiurile si nici suplimentele de asa zisa stimulare...La al doilea bebe, am folosit aceste sfaturi iar productia mea de lapte ...a fost de mama campioana (am vrut sa spun de vacuta campioana... dar m-am gandit ca unele dintre voi au mai putin umor din cauza lipsei de somn)

Secretul nr. 1 pentru creșterea producției de lapte - Mănâncă mult ovăz

Ovaz. Mananca ovaz (am spus eu ca este despre vacute)

Informațiile transmise de-a lungul generațiilor spun că ovăzul este un bun creșterea producției de lapte matern. Acum, să să fiu sinceră cu tine, inainte mancam rar ovăz și singurul mod în care am mâncat ovăz fost sub forma cerealelor  Cheerios sau niste batoane cu fructe...

Apoi, ulterior, am aflat că nu pot consuma gluten, așa că a fost mai greu să găsesc cereale de ovăz care nu conțin gluten. (Ovăzul nu conține gluten în mod natural, dar este contamint cu boabe care conțin gluten în timpul recoltării, transportului și producției...). Făină de ovăz, zici? Nu suport făină de ovăz.

Vezi aici Stimularea lactatiei: fursecurile delicioase care sunt de mare folos

Problema, la al doilea copil, oferta mea de lapte a fost atât de redusă la inceput, atât de repede, încât m-am forțat să încep să mănânc fulgi de ovăz fără gluten. Am urât fiecare gură, dar am mâncat-o și continuui să-l mănânc pentru bebelușul meu. După două luni, nu mă mai deranjează gustul... iar laptele este abundent.

Există, de asemenea, o mulțime de rețete online pentru smoothie-uri cu ovăz și prăjituri pentru lactație.

► Citeste 7 rețete de smoothie-uri pentru lactație - ușoare și delicioase

În câteva zile de la începerea acestei "diete" cu mult ovăz, am început să văd o creștere a producției de lapte... valeu.

Secretul nr. 2 pentru creșterea producției de lapte - Ceaiul pentru lactație

(Atenție: ierburile/plantele pot fi periculoase dacă sunt utilizate în mod necorespunzător. Consultă întotdeauna medicul înainte de a le încerca, mai ales în timpul alăptării sau sarcinii. Aceste informații se bazează pe experiența personală și sunt împărtășite numai în scopuri educaționale.)

Îmi place ceaiul. Mult! Dar, la primul meu copil, am descoperit că există unele plante care trebuie evitate în timpul alăptării, deoarece pot taia complet producția de lapte sau pot fi dăunătoare pentru copil.

Am descoperit ceaiul de lactație la o farmacie și am decis să-l încerc. Am băut zilnic câte o ceașcă de ceai, a crescut cantitatea de lapte, apoi beam doar o ceașcă la fiecare două zile - era suficient. Pentru mamele care au nevoie doar de un mic impuls sau doresc să-și mențină oferta de lapte, ceaiul poate fi o opțiune pe care ar trebui să o discute cu medicul.

La al doilea copil, am încercat mai întâi suplimente pe bază de plante precum schinduf, etc., dar am constatat că dozele necesare pentru a face o diferență în aprovizionarea cu lapte erau prea mari și aveam amețeli. Deci: nu încerca suplimente pe bază de plante fără a consulta mai întâi un medic!

Apoi am trecut din nou la uimitorul ceai pentru lactație. Am văzut o creștere a producției mele zilnice  de lapte matern în 24 de ore de la începerea consumului!

Secretul nr. 3 pentru creșterea producției de lapte - Replică perioada de cluster feeding sau alăptarea în reprize mici și dese

Dacă cauti soluții pentru creșterea aprovizionării cu lapte prin pompare pe internet, vei găsi tone și tone de site-uri și forumuri care vor spune:

pompează mai des
pompează pentru mai mult timp
să ai o „pompare” de weekend, când practic pompezi mai tot timpul

Haide.... Cum este acest lucru realist? Deja pompam la fiecare 3 ore pe un program foarte, foarte rigid. Eram ca la cooperativ agricola de productie. Am încercat să-mi prelungesc sesiunile de pompare, dar nu a funcționat.

Sfarcurile mele erau roșii și fiecare ședință de pompare era atât de dureroasă, încât deseori plângeam. Nu era posibila recomandarea de "pompare de weekend". (Ca să nu mai vorbesc, aveam și un copil mic de care să am grijă!)

În timp ce pompam citeam multe și am dat peste cluster feeding sau alăptarea în reprize mici și dese. Nou-născuții, în special, dar toți cei mici de fapt, trec prin perioade de creștere dramatică la intervale oarecum previzibile. Toți bebelușii sunt unici, așa că unii ar putea avea un „puse de creștere” mai devreme sau mai târziu decât alții.

În zilele premergătoare unei apariții a creșterii, bebelușii trec adesea de la un model de alimentație obișnuit la ceea ce se numește cluster feeding - atunci când bebelușul, de obicei seara, suge foarte des, este agitat, greu de consolat și consumă mai mult lapte decât de obicei.

Pentru mamele care alăptează, pot constata că, în aceste perioade, bebelușul își dorește întotdeauna să fie la sân. Această alăptare aproape constantă a copilului spune corpului mamei să producă mai mult lapte (cerere și ofertă). Bebelușul cere mai mult lapte, astfel încât sânii cresc producția de lapte. Bebelușii au nevoie de acest „supliment” matern pentru a-i ajuta la creștere.

Atunci mi-a venit în minte: noi, mamele care pompăm, putem reproduce acest cluster feeding și ne putem convinge corpurile să producă mai mult lapte.

Iată cum am replicat eu cluster feeding prin pompare și cum am crescut în mod dramatic propria aprovizionare cu lapte:

am folosit o pompă electrică dublă
am pompat la un program regulat, la fiecare 2-3 ore
am pompat de 6-8 ori într-o perioadă de 24 de ore
am ales 3-4 sesiuni de pompare pe zi pentru a imita "cluster feeding"
am pompat timp de 10 minute
am luat o pauză timp de 5 minute
am pompat timp de 10 minute
am luat o pauză timp de 5 minute
am pompat timp de 10 minute
am continuat timp de 2-4 zile la rând
am luat o pauză de 3-4 zile (am revenit la rutina obișnuită de pompare)
am repetat procesul

Nu te descuraja, durează, dar e de folos!

Am descoperit cum să replic cluster feeding la aproximativ 4 săptămâni după naștere. A durat 8 ​​săptămâni pentru a trece de la o producție zilnică de aproximativ 354ml la 945-1040 ml. Trebuie să fii consecventă în programul de pompare. Am pompat în baie, mașină, la biserică și in alte locuri neobișnuite. Nu mai sunt timidă să spun: „Îmi pare rău, dar trebuie să pompez”.

Iată deci cele trei arme secrete ale mele: ovăzul, ceaiul și pomparea.

Acești 3 pași simpli m-au ajutat să măresc cantitatea de lapte! Pomparea este grea, dar ține pasul cu nevoile celui mic. Sper că acești pași te vor ajuta să crești sau să menții aprovizionarea cu lapte așa cum m-a ajutat pe mine.

Dacă eu pot să o fac, și tu poți. Nu renunța încă!

5 sfaturi pentru stimularea lactației cand ai impresia că nu ai lapte suficient

Alăptatul este benefic, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. De aceea, cele mai multe mămici iși doresc să alăpteze cel puțin in primele 6 luni ale copilului. Din păcate, intențiile bune nu sunt mereu și suficiente. Pentru că multe mămici se lovesc de problema lactației scăzute.

Iata 5 sfaturi pentru acele mame care se descurajeaza atunci cand intampina dificultati in stimularea lactatiei...cu sfaturi concrete care pot ajuta cresterea lactatiei.

Hiperlactația sau AJUTOR, am prea mult lapte - ce e de făcut?

Desi in timpul alaptarii, mamicile sunt in general preocupate de intrebarea daca au sau nu lapte suficient pentru bebelus, din intrebarile de panica de la Desprecopii ne putem da seama ca exista si situatii cand problemele par sa apara cand este prea mult lapte :)

Sa privim pozitiv: cand e sa luam in considerare faptul ca exista si mamici ca nu au capacitatea de a produce suficient lapte pentru bebelusi, indiferent ce fac, atunci cand aveti prea mult lapte este o problema relativ simpla pentru alaptare si de obicei este destul de usor de rezolvat. Hiperlactația este atunci când corpul mamei produce mult mai mult lapte matern decât are nevoie bebelusul - iată ce e de făcut.

Tot despre stimularea lactatiei mai poti citi

Pastilele pentru stimularea lactatiei: nu exista dovezi ca functioneaza

Stimularea lactatiei: fursecurile delicioase care sunt de mare folos

Alăptarea, etapele alăptarii și nevoile bebelușului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alăptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com si o mamica de pe forumul Desprecopii
Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII