Greșeli in alăptare: când mama nu alăptează pe motiv că e bolnavă

Greseli in alaptare: cand mama nu alapteaza pe motiv ca e bolnava

Greșeli in alăptare: când mama nu alăptează pe motiv că e bolnavă

Cele mai frecvente întrebări de pe Forumul de Alaptare de la Desprecopii si grupul oficial de pe Facebook Alăptarea cu dragoste sunt: Ar trebui să opresc alăptarea când sunt bolnavă sau dacă am frisoane și sunt răcită? Pot alăpta dacă am dureri de cap?

Din păcate, mama încetează adesea să alăpteze atunci când este bolnavă, deoarece nu vrea să transmită infecția copilului. Dar este cu siguranță o greșeală!

- veci citi:
Laptele matern are elemente antibacteriene și antivirale
Pot alăpta în continuare când sunt bolnavă?
Este OK să iau medicamente în timp ce alăptez?
Când nu este bine să alăptez?
Greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Laptele matern are componente antibacteriene și antivirale

Dacă tu mami nu te simți bine, te poți întreba dacă este sigur să alăptezi bebelusul. Vestea bună este că alăptarea - în timp ce mama este bolnavă poate avea multe beneficii atât pentru mamă cât și pentru bebe.

Știai că, dacă alăptezi, bebelușul are mult mai puține șanse de a se îmbolnăvi și el?

Deși nu-l va împiedica complet să se îmbolnăvească, proprietățile de protecție ale laptelui matern vor ajuta bebelușul să se recupereze mult mai repede.

Laptele matern are elemente antibacteriene și antivirale. În funcție de cât timp alăptezi, vei reduce riscul bebelușului de a contracta răceli, gripă, infecții ale urechii și ale tractului respirator, boli și/sau diaree.

Pot alăpta în continuare când sunt bolnavă?

Poate fi ultimul lucru pe care vrei să-l faci, dar cel mai bine este să continui să alăptezi - lucru valabil pentru aproape orice boală obișnuită. Dacă ai o răceală sau gripă, febră, diaree, vărsături sau mastită, continuă să alăptezi normal. Bebelușul nu va contracta boala prin laptele matern - de fapt, acesta conține anticorpi pentru a reduce riscul de a suferi de aceeași boală.

Nu numai că este sigur, dar alăptarea în timp ce mama este bolnavă este o idee minunată. Astfel, bebelușul va primi o doză zilnică din acei anticorpi de protecție din lapte.


Cu toate acestea, a fi bolnavă și a continua alăptarea poate fi extrem de obositor. Va trebui să ai grijă de tine, astfel încât să poți avea grijă de copilul tău. Păstrează nivelul de lichide ridicat, ai grijă la nutriție și nu uita de odihna suplimentară.

Nu-ți face griji cu privire la aprovizionarea cu lapte matern - vei continua să îl produci. Doar nu înceta să alăptezi brusc, deoarece riști să faci mastită.

O igienă bună este importantă pentru a minimiza riscul de răspândire a bolii.

Este OK să iau medicamente în timp ce alăptez?

Este ok să iei paracetamol, ibuprofen și unele antibiotice în timpul alăptării, atâta timp cât discuți cu medicul și urmezi instrucțiunile de dozare. Nu uita: ibuprofenul are contraindicații pentru mamele astmatice.

Când nu este bine să alăptez?

Există câteva situații în care este cel mai sigur să spui stop alăptării dar temporar, să pompezi și să arunci laptele pentru a  menține aprovizionarea până la finalizarea tratamentului. De exemplu, dacă este vorba despre radioterapie sau chimioterapie pentru cancer, leziuni de herpes pe sân sau infecții cum ar fi tuberculoza, rujeola sau septicemia, care ar putea fi transmise prin laptele matern - oprim teporar alăptarea.

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: extragi prea mult lapte matern la pompare

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte

Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Paracetamolul si alaptarea

UPot sa iau paracetamol in timpul alaptarii? Ne intreaba unele mamici pe pagina de intrebari de la Desprecopii.

Mai intai de toate trebuie sa cereti sfatul medicului inainte de a lua paracetamol daca copilul s-a nascut devreme (prematur), a avut o greutate mica la nastere sau are o afectiune medicala.

Citeste mai departe articolul complet <<AICI>>

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII