În inima Ardealului activități sunt pentru pentru toate familiile

In inima Ardealului activitati sunt pentru toate familiile

În inima Ardealului activități sunt pentru pentru toate familiile

Clujul reprezinta o atractie atat pentru cei mari dar si pentru cei mici. Se spune ca daca esti parinte si chiar vrei sa te bucuri de concediu nu lua copiii cu tine pentru ca ai sa te simti ca si cand n-ar fi concediu. Fals! In inima Ardealului activitati sunt pentru toata lumea.

vei citi:
In inima Ardealului activitati sunt pentru toata lumea
Parcul Central din Cluj
Wonderland pe Dealul Feleacului
Muzeul etnografic al Transilvaniei
Podul Elisabeta
Moara de vant
Exploratoriu

In inima Ardealului activitati sunt pentru toata lumea

Clujul reprezinta o atractie atat pentru cei mari dar si pentru cei mici. Se spune ca daca esti parinte si chiar vrei sa te bucuri de concediu nu lua copiii cu tine pentru ca ai sa te simti ca si cand n-ar fi concediu. Fals! In inima Ardealului activitati sunt pentru toata lumea. In oras parcurile nu sunt putine, iar spatiile de joaca amenajate le vor insenina micutilor privirea, le vor dezvolta motricitatea si de ce nu isi vor face noi prieteni.

Exista chiar si o impresionanta baza sportiva, poate cea mai mare din Transilvania, dotata cu terenuri de fotbal, baschet, zona pentru copii, dar si pentru adulti dotata cu aparate de ultima generatie. Aici parintii isi pot lasa copiii sa alerge in voie fara teama ca exista riscul sa se accidenteze.

Intrarea in complexul sportiv e gratuita, te costa doar locul de parcare in cazul in care ajungi cu masina personala 2lei/ora.
Pentru terenurile de minifotbal, baschet, tenis trebuie sa faci rezervare in prealabil. Procesul e foarte simplu, o formalitate. Intri pe site-ul bazei sportive, completezi un scurt formular, dupa care la ora aleasa te prezinti la biroul de informatii. Sursa foto: www.revistaconstructiilor.eu

Zona copiilor din interiorul bazei e amenajata si ea la standarde europene, respectand normele in ceea ce priveste nivelul de securitate. Culorile, desenele transforma copiii aflati aici in personaje de poveste nu putini fiind cei care se despart cu greu atunci cand trebuie sa plece acasa. Sursa foto: www.complexsportivgheorgheni.ro

Parcul Central din Cluj

Parcul Simion Barnutiu, Parcul Central sau pur si simplu Parcul mare reprezinta dupa cum ii spune si numele cea mai mare zona verde din oras. E locul ideal pentru o plimbare linistitoare, atat pe alei, cat cu trasurica trasa de poneiul Rocky.

Pentru copiii ceva mai marisori, care au deprins tainele istoriei dar si ale lecturii in parc sunt statui ale unor personaje de referinta precum: George Cosbuc, Liviu Rebreanu, sau Octavian Goga.

Wonderland pe Dealul Feleacului

La mica distanta de centrul orasului se afla un taram de poveste. Copiii vor fi mai mult decat incantati de surprizele descoperite aici. Pe langa animalele ingrijite cu maxima atentie (cai, rate, iepuri dar chiar si doua camile) vor avea ocazia sa-i intalneasca pe Mickey dar si Minnie. Ce mai! Un Disneyland in toata regula. Se organizeaza tabere, excursii prin imprejurimi, timp in care parintii vor putea sa se relaxeze fie la SPA, fie la sala de gaming sau de ce nu sa admire orasul dintr-un balon cu aer cald.

P.S. Zborul nu e conditionat de certificatul de casatorie. Sunt acceptati si parintii fara forme legale, fara contract. sursa foto: wonderlandcluj.ro

Muzeul etnografic al Transilvaniei

Daca vrei sa scapi de inghesuiala, de zgomot, copiii sa poata alerga in voie iar tu sa respiri la propriu dar si la figurat dupa o perioada incarcata de telefoane, emailuri, deadlineuri, daca vrei detox online, zona cu casute e leacul potrivit.  sursa foto: clujcapitala.ro

Construite de o asa maniera incat par din turta dulce, te vor trimite in urma, la origini, atunci cand bunicii spuneau seara la gura sobei povesti alaturi de o pisica somnoroasa si o cana de lapte cald.

Ca vorbim de Ardeal, de Banat sau Crisana casutele de aici vin fiecare cu stilul specific zonei. Tie unde ti-ar fi placut sa locuiesti mai mult? De unde esti dar mai ales unde ai fi vrut sa te nasti? Incearca, vezi, ti se potriveste sau nu.

Oricum ar fi, sa te inarmezi cu rabdare si sa ai raspunsurile la tine caci cei mici te vor asalta cu intrebari "aia ce e?" "aia ce face?" oricum si oricata energie iti vor stoarce curiozitatile merita efortul de parinte.

Podul Elisabeta

E celebru in Cluj si a facut obiectul mai multor controverse. Asemeni Frantei e un pod al indragostitilor unde partenerii in semn de pretuire vin si lasa ca simbol al iubirii un lacat. Curiozitatile au fost legate de numarul de lacate, se pare ca nimeni n-a fost curios sa afle cate sunt, dar si daca nu e in pericol de prabusire din cauza kilogramelor de metal adaugate. Daca le-ai numarat te rog lasa un comentariu, sunt curios si eu sa aflu cate sunt. Sursa foto: andreialbu.com

Moara de vant

Nu foarte departe de Cluj, la cativa kilometri doar, copiii pot sa-si antreneze responsabilitatea intr-una dintre cele mai simpatice gradini zoologice din tara. Aici micutii pot sa hraneasca animalele care circula nestingherite sub cerul liber cu morcovi si salata pe care le pot achizitiona la intrare spre deliciul gazdelor cu blana. Peste 400 de animale din peste 60 de specii precum iepurasi, gaini, ratuste, cerbi lopatari, ponei, broaste testoase isi intimpina cu entuziasm fiecare musafir.

Pe langa animale parcul ofera o sumedenie de alte activitati menite sa-i incante pe cei mici:

Calarie pe cai/ponei
Plimbari cu caruta sau cu sania, in functie de anotimp ( cea din urma e mai putin folosita datorita incalzirii globale)
Plimbari cu trenuletul (sunt destule locuri la geam)
Trambulina (suficient de mare cat sa sara in acelasi timp 3 frati si un verisor)
Minigolf (sa va inarmati si cu rabdare nu doar cu crosa)
Parc de Aventura cu trasee suspendate de catarat si tiroliene (un fel de sarituri de pe dulap)

Preturile pentru o astfel de distractie in familie sunt modice, deloc de speriat:


Intrare adulti 17 RON
Intrare copii (inclusiv galetuta cu hrana pentru animale) 13 RON
Calarit ponei 1 tura 10 RON (5minute)

O ultima recomandare!!!!! Potecile parcului nu sunt asfaltate si nici perfect curate. Se mai intampla sa calcati in "urmele’’ lasate de animale, insa faptul ca le puteti hrani si mangaia cu mana voastra cu siguranta vor sterge din minte o astfel de intamplare. Sursa foto: zooparccluj.ro

Exploratoriu

E un muzeu aparte din apropierea Clujului unde cei mici nu doar ca se plimba printre exponate auzind povesti, explicatii, cat pot intra in pielea lor testand anumite abilitati. Rand pe rand vizitatorii pot juca rolul de medic, bucatar, constructor, vanzator, pictor sau fizician. E recomandat sa se organizeze grupuri, participarea individuala fiind putin mai greoaie din pricina resurselor puse la dispozitie. Ideal pentru venit cu clasa ;)

Cum spuneam nu e un muzeu clasic. Aici exponatele pot fi atinse , testate, astfel lucrurile fiind multe mai usor de inteles, informatiile de asimilat prin contact. In afara exploratoriului te poti plimba nestingherit fie cu cartul fie cu bicicleta spatiul de 5000 de mp pus la dispozitie fiind suficient cat sa nu te plictisesti ba chiar sa mai vrei sa te dai o tura.

Exponatele/jucariile din muzeu sunt vesnic noi, iar numarul lor creste de la o saptamana la alta caci fondatorii proiectului, o familie care a locuit multi ani in SUA, a inteles ca varietatea este metoda prin care un copil poate sa fie pregatit pentru multele situatii in care va fi pus atunci cand va fi matur, gata sa raspunda sau sa actioneze in functie de contextul dat. "Majoritatea jucariilor sunt aduse din America nu din snobism ci din cauza ofertei diferite de acolo" sustine unul dintre fondatorii Exploratoriului pe care va invit sa-l… explorati. Sursa foto: monitorulcj.ro

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori, iar in curand si tata de baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

 

Acel EL sau acea EA care știe cum se crește corect un copil

Asa NU!
Cu siguranta si in cercul tau de prieteni exista acel EL sau acea EA care desi n-a fost vreodata tatic, respectiv mamica, e gata sa-ti vanda ponturi, sa-ti dea sfaturi despre cum se creste corect un copil. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII