Pestele si continutul sau de mercur

Pestele si continutul sau de mercur

Pestele si continutul sau de mercur

  • Pestele este un aliment usor de preparat. Are un continut ridicat de proteine, putine grasimi si este plin de nutrienti sanatosi pentru inima. Insa poluarea oceanelor, a lacurilor si a raurilor face ca anumiti pesti sa aiba un continut toxic de mercur, care este deosebit de daunator pentru fatul din burtica, bebelus si copil.
Pestele este un aliment usor de preparat. Are un continut ridicat de proteine, putine grasimi si este plin de nutrienti sanatosi pentru inima. Insa poluarea oceanelor, a lacurilor si a raurilor face ca anumiti pesti sa aiba un continut toxic de mercur, care este deosebit de daunator pentru  fatul din burtica, bebelus si copil. Iata sfatul de la Desprecopii.com:

Ce este mercurul?

Mercurul este un metal care se gaseste sub multe forme in antura, toate otravitoare. Este folosit in termometre, baterii si amalgamele dentare si este produs de uzinele electrice si din alte activitati industriale. Aceste emisii ajung in sursele de apa, de unde se aduna in pesti, acumulandu-se in timp si in pestii mai mari. Oamenii primesc cea mai mare doza de mercur in urma consumarii acestor pesti contaminati cu mercur.  Cititi: Acidul Folic 

Daca o femeie este expusa la un nivel ridicat de mercur inainte de a ramane insarcinata sau in timpul sarcinii, sanatatea ei si a copilului sunt amenintate.

Care sunt riscurile expunerii la mercur?

Mercurul afecteaza multe parti ale corpului, printre care sistemul nervos, plamanii, rinichii, vederea si auzul. Gravitatea riscului depinde de cantitatea de mercur la care a fost expusa persoana respectiva. Riscul este in special ridicat pentru  fatul din burticasi copil.

 Cititi neaparat si: Anemia in sarcina

Bebelusii care sunt expusi la mercur in timp ce sunt in uter pot suferi avea sistemul nervos grav afectat si pot muri. Ei pot suferi sechele ale creierului, dizabilitati de invatare si pierderea auzului.

Daca sunteti interesati despre ecologie si calitate, cititi totul despre Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)


autor: Daniela Slavu, Redactor Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2011

 La Medicul va Raspundeveti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII