Gânduri de la controlul de 17 săptămani: trombofilia mi-a răpit al treilea copil - jurnal de sarcină

Ganduri de la controlul de 17 saptamani: trombofilia mi-a rapit al treilea copil - jurnal de sarcina

Gânduri de la controlul de 17 săptămani: trombofilia mi-a răpit al treilea copil - jurnal de sarcină

După morfologia de prim trimestru, a urmat controlul de la 17 săptămâni. Puiul meu creste, are vreo suta șaizeci de grame, e în grafic, e frumos și ne e drag de ea!

La fiecare ecografie pe care o fac, am emoții. Sunt emoțiile revederii copilului meu iubit, sunt emoțiile date de dorința de a afla ca e totul în regula, sunt emoțiile date de gândul ca înving trombofilia și spaimele ei! Da, atât la prima sarcină cât și acum, trombofilia a fost frica mea cea mai mare! De ce? Pentru că este un subiect încă la început de drum (deși apare de aproape o jumătate de secol prin cărțile de medicina, încă e insuficient studiata și încă sunt mulți medici care nu o iau în seama...). E un subiect dureros pentru mine!

- vei citi:
Mi se pare uimitor cum a evoluat medicina
Trombofilia mi-a rapit al treilea copil
5 medici, 5 pareri diferite
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii mariairinab  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Mi se pare uimitor cum a evoluat medicina

După morfologia de prim trimestru, a urmat controlul de la 17 săptămâni. Puiul meu creste, are vreo suta șaizeci de grame, e în grafic, e frumos și ne e drag de ea! Am tot spus și o voi repeta: mi se pare uimitor cum a evoluat medicina, cum astăzi poți vedea atât de frumos ce face acel pui de om în pântecele mamei sale!

Trombofilia mi-a rapit al treilea copil

La fiecare ecografie pe care o fac, am emoții. Sunt emoțiile revederii copilului meu iubit, sunt emoțiile date de dorința de a afla ca e totul în regula, sunt emoțiile date de gândul ca înving trombofilia și spaimele ei! Da, atât la prima sarcină cât și acum, trombofilia a fost frica mea cea mai mare! De ce? Pentru că este un subiect încă la început de drum (deși apare de aproape o jumătate de secol prin cărțile de medicina, încă e insuficient studiata și încă sunt mulți medici care nu o iau în seama...). E un subiect dureros pentru mine! Poate, daca era studiata altfel, azi eram pe cale sa nasc al treilea copil...

De ce spun asta? Pentru că toată viața mă voi întreba dacă sarcina pierduta înainte de a ma putea bucura deplin de ea nu cumva a fost pierduta din cauza ca inca nu știam ca sufăr de trombofilie... Da, știu, pot fi și alte cauze. Multe alte cauze... Dar dacă asta a fost cauza? Dacă puteam preveni acea pierdere care încă doare și care va mai durea? E drept, sunt recunoscătoare că am reușit sa o am pe Ana, iar acum, pe Teo! Acum, pe asta trebuie să mă axez, dar mereu voi îndruma cuplurile ce se lupta cu infertilitatea sa testeze și trombofiliile... Nu, odată testate, nu primești răspunsurile așteptate. Asta pentru ca nici cei mai mulți doctori nu le au! Asta pentru ca, după atâția ani, ei nu au ajuns la concluzii comune!

5 medici, 5 pareri diferite

Ca să va faceți o idee: am consultat cinci medici și nu am avut doua păreri la fel. Au fost cel mult doua păreri asemănătoare. Păreri care mai rău te fac sa te indoiesti, decât sa te lămurească... Păreri care, pe tine, pacient cuminte, efectiv te baga în dubii și te fac sa te intrebi de cine sa asculți? Păreri care te determina sa citești ca un disperat, în romana, în engleza, doar, doar oi afla ceva în plus, care, combinat cu ce ți-au zis medicii și cu intuiția ta, sa te ajute sa dormi noaptea o idee mai împăcat că măcar ai făcut ce depindea de tine. Unii hematologi mi-au spus ca am mutații medii ca risc. Alții, că nu pun mari probleme... Alții, ca ele sunt buba. Unii ca trebuie sa fac injecții cu anticoagulant de la test pozitiv, alții deloc. Ce am făcut? Am decis sa merg mai departe cu medicii care mi-au inspirat încredere și am studiat zi de zi, noapte de noapte. Și a fost binișor!

Da, am înghițit pumni de pastile zilnic (merci, ficatule, ca încă mai duci!), am făcut injecții, am avut controale dese, am făcut drumuri peste drumuri, la Constanta și la București. As face din nou la fel, căci asta a fost parte din drumul meu spre a deveni mama. Regret ceva? Da. Ca medicii nu studiază cât ar trebui după ce au absolvit facultatea! Încă sper ca se va mai schimba ceva și ca vor aborda și altfel aceste subiecte. Pana atunci, ma bucur ca pot sa îmi ajut copilul sa crească frumos în burtica mea! Și ma rog sa fie totul bine! Pentru mine și pentru multele mame ce trec prin asta!

Citeste - Ce este trombofilia si de ce pare sa fie atat de populara in Romania?

Autor - mariairinab, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII