Frica de nastere prelungeste nasterea: femeile care se tem de naștere au un travaliu mai lung

Frica de nastere prelungeste nasterea: femeile care se tem de nastere au un travaliu mai lung

Frica de nastere prelungeste nasterea: femeile care se tem de naștere au un travaliu mai lung

Ideea nașterii naturale sperie între 5 și 20% dintre femei. Un nou studiu sugerează că viitoarele mame ar putea avea un alt motiv pentru a se teme de acest eveniment: se pare că femeile care sunt îngrozite să nască petrec mai mult timp în travaliu.

Potrivit studiului din International Journal of Obstetrics and Gynecology, durata medie a travaliului pentru femeile care se temeau de naștere a fost de 8 ore. Femeile care nu se temeau să nască au petrecut în medie doar 6,46 ore în travaliu.

 vei citi:
Frica de naștere pare a fi o problemă din ce în ce mai mare
Cu o oră și 32 de minute mai mult în travaliu
89% dintre mamele speriate au reușit să nască vaginal
Fricile iraționale ale femeilor sunt adesea sporite
Nașterea fără frică: de ce FRICA este egală cu DUREREA la naștere

Frica de naștere pare a fi o problemă din ce în ce mai mare

"Frica de naștere pare a fi o problemă din ce în ce mai importantă în îngrijirea obstetrică", a declarat co-autorul studiului, Dr. Samantha Salvesen Adams, de la Centrul de Cercetare a Serviciilor de Sănătate de la Spitalul Universitar Akershus din Universitatea din Oslo, Norvegia.

Studiul a analizat 2206 femei însărcinate cu un singur copil, care intenționau să nască vaginal. Vârsta medie a femeilor era de 30,9 ani și aproximativ jumătate dintre ele erau viitoare mame pentru prima dată.

La 32 de săptămâni, toate au făcut un chestionar Wijma Delivery Expectancy Questionnaire (W-DEQ), care le-a măsurat frica de naștere. Aproximativ 7,5% dintre gravide au fost speriate de naștere.

Cu o oră și 32 de minute mai mult în travaliu

Cercetătorii au descoperit că femeile cărora le era frică de naștere au petrecut cu o oră și 32 de minute mai mult în travaliu decât celelalte. Când au fost luați în considerare alți factori - inclusiv dacă acesta a fost primul copil al mamei și dacă travaliul a fost indus - femeile speriate au petrecut încă 47 de minute mai mult în travaliu.

Femeile care se temeau de naștere aveau, de asemenea, mai multe șanse de a avea nevoie de o operație cezariană de urgență (10,9% față de 6,8% dintre femeile care nu se speriau) sau de ajutorul forcepsului pentru a naște vaginal (17% față de 10,6%). În general, aproximativ un sfert dintre femeile cărora le-a fost frică de naștere au născut vaginal fără niciun ajutor, comparativ cu 44,4% dintre femeile cărora nu le-a fost frică.

89% dintre mamele speriate au reușit să nască vaginal

În ciuda temerilor, 89% dintre mamele speriate au reușit să nască vaginal cu sau fără ajutor.

In general, durata mai mare a travaliului crește riscul de naștere instrumentală vaginală și cezariana de urgență, a spus Adams. Cu toate acestea, este important de remarcat faptul că o mare parte din femeile cu frică de naștere au avut cu succes o naștere vaginală și, prin urmare, nașterea prin cezariană nu ar trebui recomandată în mod obișnuit.

► Citeste si Esti insarcinata si ti-e frica de nastere? Evita sa asculti alte povesti oripilante despre nastere. Iata ce spune medicul despre cele trei frici majore

Fricile iraționale ale femeilor sunt adesea sporite

Dr. Stuart Fischbein, care este co-autor al „Fearless Pregnancy”, a declarat pentru CNN că descoperirile au fost destul de evidente. El a spus că fricile iraționale ale femeilor sunt adesea sporite de toate poveștile de groază pe care le citesc sau aud de la alte mame.

"Avem o societate în care senzaționalismul se vinde. Deci, bineînțeles că vom dezvolta frici", a spus el pentru CNN.

Fischbein a explicat că animalele aleg în mod normal un loc întunecat și liniștit pentru a naște și li se permite să vină și să plece după bunul plac. Cu toate acestea, mamele umane sunt adesea supuse unor mașini ciudate într-o locație ciudată în timp ce sunt urcate pe mese și oamenii roiesc în jur. El a spus că acest lucru se adaugă la stresul lor. Fischbein a adăugat că un medic sau o moașă care poate vorbi cu o proaspătă mamă despre temerile sale poate fi benefic în timpul travaliului.

Nașterea fără frică: de ce FRICA este egală cu DUREREA la naștere

Când am aflat pentru prima oară că sunt însărcinată, pe lângă încântare am fost și complet îngrozită. Nu ideea de a avea și de a crește un copil m-a îngrozit, ci ideea de a da NAȘTERE!

Și apoi, într-o zi, am avut o conversație cu o alta mamica în timp ce eram la un curs, care mi-a spus că a avut o naștere fără durere, fără medicamente. FĂRĂ DURERE?! FĂRĂ CALMANTE?! Cum este posibil?!

Despre pregatirea pentru maternitate - ce trebuie luat la spital, mai cititi

Bagajul pentru maternitate: liste de verificat
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata - saptamana de saptamana

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Forumul despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII