Pandemia, grijile și sarcina: din păcate statul nu susține femeile insărcinate - jurnal de sarcină

Pandemia, grijile si sarcina: din pacate statul nu sustine femeile insarcinate - jurnal de sarcina

Pandemia, grijile și sarcina: din păcate statul nu susține femeile insărcinate - jurnal de sarcină

Horror este cuvântul care descrie cel mai bine această perioadă. Ca viitoare mămică ai nevoie de suport, mai ales dacă te afli la prima sarcină. Ai nevoie de sprijin necondiționat din partea partenerului, dar frustrarea vine atunci când acesta chiar vrea să fie lângă tine, merge cu tine la controale, defapt te duce unde trebuie să ajungi, însă nu poate să fie alături de tine.

- vei citi:
Pandemia = perioada horror
Este nedrept ceea ce se întâmplă
Sistemul din România nu ne prea sprijină deloc
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Marry4 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Pandemia = perioada horror

Horror este cuvântul care descrie cel mai bine această perioadă. Ca viitoare mămică ai nevoie de suport, mai ales dacă te afli la prima sarcină. Ai nevoie de sprijin necondiționat din partea partenerului, dar frustrarea vine atunci când acesta chiar vrea să fie lângă tine, merge cu tine la controale, defapt te duce unde trebuie să ajungi, însă nu poate să fie alături de tine, în salon, deoarece în clinicile private unde trebuie să efectuăm consulturile, nu avem voie cu însoțitori, de spitalele de stat nici nu mai zic...

Este nedrept ceea ce se întâmplă

Este nedrept ceea ce se întâmplă fiindcă și tatăl este o parte a acestei etape frumoase din viața noastră împreună. Și el are dreptul să participe la controale, să vadă cu ochii lui etapele prin care trece mica făptură ce se dezvoltă în pântecul mamei, să audă bătăile inimioarei care ne întregește, să fie atent la toate informațiile pe care ni le furnizează doctorul, ca apoi să putem pune cap la cap ceea ce am înțeles amândoi.

Ca viitoare mămică, fiind prima dată când treci prin această etapă mirifică, este posibil ca datorită emoțiilor să nu poți capta toate detaliile și atunci, pe lângă bucuria faptului că trecem împreună prin aceste momente, asistența partenerului la controale ar fi binevenită pentru a ne asigura că am pus multitudinea de întrebări care ne macină.

Sistemul din România nu ne prea sprijină deloc

Din păcate, sistemul din România nu ne prea sprijină deloc în perioada asta. Înțelegem gravitatea acestei boli COVID, întrucât tati a trecut prin ea și a avut o formă gravă cu febră mare câteva zile bune la rând, dureri musculare, senzația de sufocare, palpitații, însă cu frică de a nu trece prin aceleași simptome, dar în același timp cu speranța de a putea să ne fie alături, a mers și și-a făcut și vaccinul, doar că am avut o mare surpriză când ni s-a zis că nu contează dacă are vaccinul, tot nu poate asista la consulturi.

► Citeste informatii corecte despre  Vaccinarea împotriva COVID-19, fertilitatea, sarcina și alăptarea

Autor - Marry4, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Martie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII