De ce plânge bebelușul în avion: cauzele si 3 sfaturi practice

De ce plange bebelusul in avion: cauzele si 3 sfaturi practice

De ce plânge bebelușul în avion: cauzele si 3 sfaturi practice

Fie că ești părintele unui bebe care plange sau un pasager ghinionist care stă pe un rând învecinat, un copil care plânge într-un avion nu este niciodată distractiv. Am fost cu toții prin aceste situatii. Pe măsură ce avionul urcă sau coboară, bebelușul simte senzația înfricoșătoare în urechile sale, iar un scâncet care se transformă într-un țipăt ascuțit umple imediat cabina de zbor.

Vei citi:
Există multe motive pentru care un bebeluș ar putea plânge în avion
Problema este la trompa lui Eustachio
Dar există modalități de a ajuta urechile bebelușului
Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma

Există multe motive pentru care un bebeluș ar putea plânge în avion

Sentimentele de disconfort, epuizare, foame, singurătate, plictiseală, furie, durere și neliniște generală sunt toate exprimate prin plâns si uneori - chiar printr-o repriză intensă. Cu toate acestea, există un acord general in lumea pediatrilor că presiunea cauzată de zborul la altitudine este deosebit de dificil de suportat pentru bebeluși și copii mici. Există o diferență anatomică fundamentală între urechile bebelușilor și ale adultului, spune site-ul WebMd.

Problema este la trompa lui Eustachio

Cu siguranță, unul dintre principalele motive pentru care bebelușii plâng în avioane este că nu sunt buni la egalizarea presiunii în urechea medie, deoarece trompa lui Eustachio infantilă nu funcționează în general la fel de bine ca cea a adulților”.

Trompa lui Eustachio este un canal care leagă urechea medie de nazofaringe - partea superioară a gâtului și partea din spate a cavității nazale. Practic, acest tub controlează presiunea din urechea medie, făcând-o egală cu presiunea aerului din afara corpului. Trompa lui Eustachio rămâne de cele mai multe ori închisă, deschizându-se doar pentru activități precum căscat, înghițit și mestecat, ceea ce permite trecerea aerului între urechea medie și nazofaringe. Când presiunea atmosferică se schimbă rapid, provocând o senzație bruscă de blocaj în ureche (cum ar fi în timpul călătoriei cu avionul), majoritatea adulților cască sau înghit intenționat pentru a deschide tubul și a egaliza presiunea în urechea medie.

Presiunea este deosebit de problematică în timpul coborârii avionului deoarece egalizarea este mai dificilă trecând de la o presiune atmosferică scăzută la una relativ mai mare, ceea ce se întâmplă pe măsură ce avionul coboară pentru aterizare.

Deși problema poate apărea la ascensiune, modul în care funcționează tubul înseamnă că este mai ușor să se ajusteze de la o presiune atmosferică mai mare la o presiune mai scăzută, ceea ce se întâmplă atunci când urcăm”, a spus el. „Deși aeronavele moderne sunt într-o anumită măsură presurizate, există încă schimbări semnificative ale presiunii aerului în avion, de la presiunea la sol la presiunea atunci când zboară la 30.000 de picioare [9.100 de metri]”.

Dar există modalități de a ajuta urechile bebelușului

O altă modalitate bună de a echilibra diferența de presiune în urechea medie este prin așa-numita manevră Valsalva - se expiră forțat aerul, cu buzele și nasul blocate, forțând aerul spre urechea medie, conform unui studiu publicat in 2007 în Paediatrics & Child Health, jurnalul oficial al Societății Canadei de Pediatrie.

Dar medicii pediatri canadieni au niste sfaturi suplimentare „Trei modalități care pot ajuta includ asigurarea că bebelușul este treaz la urcare și coborâre, a face copilul să bea dintr-un biberon în acele momente și, chiar evitarea zborului atunci când copilul suferă de o infecție a tractului respirator superior”.

3 sfaturi practice

Medicii canadieni mai adauga  că o modalitate simplă de a ajuta la atenuarea efectelor presiunii asupra urechii bebelusului este introducerea a cât mai mult aer posibil în ureche prin înghițire sau căscat. Cu toate acestea, el a recunoscut că acest lucru nu este întotdeauna ușor atunci când ai de-a face cu un copil speriat de 1 an.

bebe plange in avion

Sunt mult mai ușor de atenuat efectele presiunii urechii la adulți decât la bebeluși”, sustin medicii canadieni. „Cu toate acestea, în timp ce trucuri precum mestecatul gumei, căscatul sau băutul printr-un pai în timpul decolării și aterizării sunt de ajutor, acestea nu sunt, evident, lucruri pe care un copil mic le poate face.

Ideile practice care functioneaza in cazul bebelusilor:

- să-i oferim bebelușului un biberon cu lapte (sau daca e mai marisor - sa bea dintr-un pahar de suc cu paiul)

- sau o suzetă în timpul decolării și aterizării,

- daca e inca alaptat - bebe sa fie alaptat în momentele de decolare si aterizare.

De obicei, durerea este doar temporară. Nu va cauza probleme de durată și cel mai probabil va trece în câteva minute, pe măsură ce trompele lui Eustachio se deschid pentru a lăsa presiunea aerului să se egaleze pe ambele părți ale timpanelor.

Despre plansul bebelusilor, cateva extra informatii care te pot ajuta

Cum stim ca bebelusului ii e foame si cum este plansul de foame al bebelusului? Iata cum plange si cand e flamand.

Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp

Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale

Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce

Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma

Bebelusul tau este agitat, nervos si pare ca nimic nu il multumeste. Ai da orice sa afli secretul care iti va calma copilul.

Iata cateva scenarii care il pot irita si agita pe bebe, dar si solutiile pentru a-l calma... ... articolul complet AICI 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2022
referinte medicale: American Journal of Pediatrics; motherandbaby.co.uk

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII