Prima sarcină s-a oprit in evoluție iar apoi am facut procedura de inseminare și acum am in burtică gemeni - jurnal de sarcină

Prima sarcina s-a oprit in evolutie iar apoi am facut procedura de inseminare si acum am in burtica gemeni - jurnal de sarcina

Prima sarcină s-a oprit in evoluție iar apoi am facut procedura de inseminare și acum am in burtică gemeni - jurnal de sarcină

Prima sarcina s-a oprit din evolutie. A fost greu..  Am eliminat sarcina prin medicamentatie, a fost o intamplare grea de digerat, 3 luni ni s-a interzis sa mai incercam.

Apoi am apelat la o clinica privata cu medici specializati pe infertilitate.  In saptamana 6 am ajuns la spital cu dureri foarte mari de burta (uter), la control mi s-a spus ca e din cauza hiper stimularii ovariene care era in continua crestere, el crestea in paralel cu hormonul de sarcina HCG, dar spre fericirea mea, am aflat ca avem de fapt doi bebelasi nu doar unul :).

- vei citi:
Prima sarcina s-a oprit din evolutie
Endometrul nu ajungea la parametri corecti
Astfel am inceput tratament de stimulare ovariana
Am ramas insarcinata
Am aflat ca aveam de fapt doi bebelasi nu doar unul
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Lena dnc - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Prima sarcina s-a oprit din evolutie

 

Poate ajuta pe cineva experienta prin care am trecut eu.
Cand am decis ca vrem sa facem un bebe, am consultat un medic ginecolog, un endocrinolog, am facut un set de analize, totul parea sa fie ok, analizele le-am facut in vara anului 2019, iar in Ianuarie 2020, am ramas insarcinata.

Din nefericire sarcina s-a oprit din evolutie, in Martie 2020, am eliminat sarcina prin medicamentatie, a fost o intamplare grea de digerat, 3 luni ni s-a interzis sa mai incercam, dupa care eu nu m-am mai simtit sigura ca vreau sa incerc din nou, dar incepand cu anul 2021 am decis sa reluam procesul.

Endometrul nu ajungea la parametri corecti

Am apelat la o clinica privata cu medici specializati pe infertilitate. Am fost rugata sa fac un set de analzie, legate de rezerva ovariana, verificare de trompe uterine, trombofilii, analizele de hormoni pe tot parcursul unui CM, etc. si spermograma sotului. S-a constat ca nu duceam procesul de ovulatie pana la sfarsit, iar endometrul nu ajungea la parametri corecti.

Astfel am inceput tratament de stimulare ovariana

Dupa toate aceste investigatii am inceput tratament de stimulare ovariana, am avut 3 luni de stimulare cu Letrozol, 2 luni Menopur de 75 ml, iar ultima luna a fost cu Gonal-F de 150, iar pentru ca deja erau cateva luni de incercare fara succes, ne-a fost recomandata si inseminarea artificiala, am fost un cuplu foarte ascultator, si am mers cu toata increderea la acesti medici, iar cand ne ziceau prietenii "mergeti si la alti medici" noi ziceam, inca nu ne-au convins ca nu sunt capabili acestia la care mergem.

Am urmat procedura de inseminare care a avut succes, am ramas insarcinata

Dupa tratamentul cu Gonal-F si inseaminarea artificiala, am dezvoltat 5 foliculi pe ovarul drept, din care doi erau in paramentri doriti de medic in ziua 10, iar in ziua 12 am urmat procedura de inseminare care a avut succes, am ramas insarcinata.

La controlul de 5 saptamani pentru a identifica sarcina daca este intrauterina, mi s-a descoperit si o hiper stimulare ovariana, de 5 cm, efect al tratamentului, sarcina era ok si in uter, dar cu hiper stimularea ovariana si un mic hematom de 3 cm, care nu erau chiar ok.

Recomandarea medicului a fost sa consum multe lichide, sa ma asez cat se poate de usor pe scaun, pat si cu un mare semn se exclamatie sa nu cad.

Am aflat ca aveam de fapt doi bebelasi nu doar unul

In saptamana 6 am ajuns la spital cu dureri foarte mari de burta (uter), la control mi s-a spus ca e din cauza hiper stimularii ovariene care era in continua crestere, el crestea in paralel cu hormonul de sarcina HCG, dar spre fericirea mea, am aflat ca avem de fapt doi bebelasi nu doar unul :).

In saptamana 7 am ajuns de urgenta cu sangerare, bebelasii erau ok, dar hematomul a inceput sa se elimine treptat, motiv pentru care sangeram.

Sunt avantaje si dezavantaje ale tratementelor hormonale, dar e bine sa stim la ce ne supunem cand mergem pe acest drum.

Sangerarea a ramas pana in saptamana 17, iar hiperstimularea ovariana s-a retras in saptamana 13.

Eu cand am inceput tratamentul cu Gonal F nu am gasit prea multe marturisiri ale altor mamici care au trecut prin asta.

Mult succes celor care vor sa incerce!

Mai multe despre: Sarcina gemelară (cu gemeni), ingrijiri la dublu: sfaturi și recomandări

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Martie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII