5 motive pentru care NU trebuie să ignori o criză de tantrum 🚫 - sfatul psihologului

5 motive pentru care NU trebuie  sa ignori o  criza de tantrum - sfatul psihologului

5 motive pentru care NU trebuie să ignori o criză de tantrum 🚫 - sfatul psihologului

Crizele de tantrum pot fi semne ale unor probleme emoționale sau de dezvoltare la care copilul trebuie să fie ajutat să facă față. Ignorarea acestor crize poate duce la agravarea problemelor subiacente și la dificultăți suplimentare în gestionarea emoțiilor copilului în viitor.

🚫 Iată 5 motive pentru care NU trebuie să ignori o criză de tantrum. Și iată cum să facem când copilul face tantrum pentru a obține dulciuri sau jucării - sfatul psihologului. 💡👶✨

veti citi
Ce este o criză de tantrum?
5 motive pentru care NU trebuie  să ignori o criză de tantrum
Dar ce facem când copilul face tantrum pentru a obtine dulciuri sau jucării?
Despre crizele de tantrum, citeste si

Ce este o criză de tantrum?

O criza de tantrum este o reactie emotionala intensa si necontrolata la o situatie care poate fi frustranta sau frustranta pentru un copil. Crizele de tantrum pot include plans, tipete, lovituri, aruncatul obiectelor sau orice alt comportament care indica emotii intense si necontrolate.

Crizele de tantrum sunt frecvente la copiii mici si se pot produce atunci cand copilul nu poate obtine ceea ce doreste sau atunci cand este supus unor presiuni sau asteptari care sunt dificil de gestionat. De obicei, crizele de tantrum sunt trecatoare si dispar dupa ce copilul isi revine si isi controleaza emotiile. Cu toate acestea, crizele de tantrum repetate sau extreme pot fi semne ale unor probleme emotionale sau de dezvoltare la care copilul trebuie sa fie ajutat sa faca fata. Este important sa oferim copilului sprijin si ajutorul de care are nevoie pentru a gestiona emotiile sale intense si pentru a se dezvolta in mod sanatos.

Crizele de tantrum pot fi un semn ca copilul are nevoie de mai multa atentie, afectiune si sprijin emotional. Ignorarea acestor nevoi poate duce la sentimente de izolare si neimplinire la copil.
Crizele de tantrum pot avea un impact negativ asupra comportamentului copilului in alte situatii, cum ar fi la gradinita sau la scoala. Ajutand copilul sa invete sa isi gestioneze emotiile in mod adecvat acasa, il putem ajuta sa aiba o comportare mai buna in alte medii.

5 motive pentru care NU trebuie  să ignori o criză de tantrum

Când toddler-ul era bebe, stiai ca trebuie sa raspunzi la plansul lui.  Știai că are nevoie de tine și, deși era miezul nopții și te trezea a nu stiu cata ora ... il luai in brate sa il linistesti. Ei bine, toddlerul de azi e un bebe mare.

În loc să ignori crizele de furie,
-astepta sa se calmeze un pic si ajuta-l se inteleaga si sa numeasca sentimentele...
„Este în regulă să fii supărat, dar nu este în regulă să arunci jucariile.”

- Ajuta-l sa depaseasca momentul - „Hai să citim o carte. Pe care ar trebui să-l citim?”
sau
Hai sa ne gandim ce avem de cumparat pentru maine?

✔️✨ E ok sa validezi sentimentele dar nu si comportamentul gresit - poti sa ii spui - e foarte OK sa fii suparat si sa plangi dar nu e ok sa arunci cu cuburile sau sa te lovesti ...
 

criza de tantrum


1. Ignorând, transmiți mesajul ca dragostea ta este condiționată

2. Ignorând, pierzi un moment important de conectare cu copilul

3. O criză de tantrum este modul copilului de comunicare în acel moment - deci NU trebuie ignorată

4. Crizele de tantrum pot fi semne ale unor probleme emoționale la care copilul trebuie să fie ajutat să facă față. Ignorarea acestor crize poate duce la agravarea problemelor

5. Un copil mic nu poate sa isi regleze singur emoțiile și are nevoie de ajutorul lui mami sau tati

► Citeste si Cum iti pastrezi calmul cand copilul tau are un acces de furie? 

Dar ce facem când copilul face tantrum pentru a obtine dulciuri sau jucării?

Dacă copilul face tantrumuri pentru a obține dulciuri sau jucării, ar putea fi necesar să stabiliți limite clare și să le respectați. Acest lucru poate însemna să spuneți "nu" atunci când copilul dvs. cere dulciuri sau jucării și să nu cedați în fața tantrumului. Aceasta poate ajuta copilul dvs. să înțeleagă că tantrumurile nu sunt o modalitate eficientă de a obține ceea ce vrea.

Cu toate acestea, este important să oferiți copilului opțiuni și să încurajați comportamente pozitive. De exemplu, puteți spune: "Nu putem să cumpărăm această jucărie acum, dar poți alege între a citi o carte sau a face un puzzle." Aceasta poate ajuta copilul dvs. să înțeleagă că nu poate obține tot ceea ce dorește, dar poate avea alte opțiuni pentru a se distra sau a învăța.

Este important să acordați atenție nevoilor emoționale ale copilului dvs. și să vă asigurați că acestea sunt îndeplinite în mod adecvat. Dacă tantrumurile copilului dvs. sunt frecvente sau severe, ar putea fi necesar să vă adresați unui medic sau unui terapeut pentru a vă ajuta să găsiți o abordare adecvată pentru a gestiona comportamentul copilului dvs.

Despre crizele de tantrum, citeste si

Crizele de nervi si lacrimi ale copilului - iata 10 motive pentru care sunt de fapt utile

Cea mai buna modalitate de a preveni aparitia unui acces de furie la copii este ca parintii sa isi cunoasca reactiile

4 strategii care te vor ajuta să rămai calm cu copilul tău dificil

Accesele de furie ale copiilor: ce putem face si ce nu trebuie sa facem

Tantrumul copilului: legatura cu genele mostenite

Cum asisti la o criza de furie a copilului si ce trebuie sa stii


autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII