Nasterea la o clinica privata, in Romania

Nasterea la o clinica privata, in Romania

Nasterea la o clinica privata, in Romania

  • Viitoarele mamici din Romania aleg tot mai des sa nasca la o clinica privata. Comfortul, conditiile de igiena si siguranta sunt doar cateva din motivele pentru care femeile aleg sa nasca la clinici private. Iata o trecere in revista a preturilor practicate pentru nastere de principalele clinici private din Romania.
Nasterea la o clinica privata, in Romania este tot mai populara. Iata o trecere in revista a preturilor practicate pentru nastere de principalele clinici private din Romania.  

Vestea unei sarcini este un moment magic in viata unui cuplu, iar toate pregatirile pentru aducerea pe lume a micii fiinte, rod al dragostei, nu fac decat sa sporeasca intensitatea bucuriei acestui moment magic si sa pregateasca un altul, si mai frumos: nasterea. Si daca la inceputul sarcinii preocuparile graviteaza mai degraba in jurul alegerii unui medic ginecolog (daca acesta nu exista inca), al analizelor care trebuie facute, al vitaminelor si alimentelor permise sau interzise si al altor detalii legate de diverse etape ale sarcinii, spre finalul acesteia (uneori chiar mai devreme), preocuparea majora pentru cele mai multe dintre mamici devine nasterea in sine, felul in care vor naste si, mai ales, locul in care va avea loc acest eveniment important.

Pana nu demult, alternativele pe care le aveau mamicile din Romania nu erau atat de variate. Alegerile oscilau, de obicei, intre diversele maternitati de stat din diferite regiuni ale tarii. Desigur, cele din orasele mari erau (si sunt inca) cele mai cautate, asa incat pentru mamicile din orase mai mici sau din mediul rural nasterea intr-un spital bun putea constitui adesea o adevarata problema. Alegerea finala era facuta, in general, in functie de indicatia medicului care a urmarit sarcina.

Nasterea la o clinica privata, o posibilitate si in Romania

De ceva vreme insa, Romania a intrat in randul tarilor civilizate, dand posibilitatea viitoarelor mamici sa aleaga intre mai multe variante in ceea ce priveste locul in care vor naste. In decembrie 2008 s-a inaugurat la Bucuresti prima maternitate privata din Romania, in cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria, care, la randul sau apartinea, la momentul inaugurarii de Centru Medical Unirea. Investitia de atunci, de peste 5,5 milioane de euro pare sa fi fost de bun augur pentru investitorii in sanatatea romaneasca, pentru ca ea a fost urmata de deschiderea mai multor maternitati private in diferite orase ale tarii.

Asadar, astazi, viitoarele mamici din diferite regiuni ale tarii au de ales nu doar intre diverse clinici de stat, ci si intre acestea si maternitatile private. Desigur, alegerea maternitatii unde veti naste depinde de mai multi factori si fiecare ia o decizie in functie de prioritatile pe care le are. Iata care sunt principalele aspecte care intervin in aceasta alegere:

Conditiile oferite

Orice mamica isi doreste pentru puiul ei ceea ce este mai bun, asa incat este dispusa sa faca sacrificii pentru a avea o nastere cat mai usoara si cu cat mai putine riscuri pentru bebelus. Se stie ca de multe ori in maternitatile de stat apar probleme legate de boli contagioase, de comportamentul personalului, de conditiile de confort si igiena oferite etc. De aceea, multe familii aleg clinicile private, chiar daca uneori costurile sunt exorbitante.

Distanta fata de casa

Nu este intotdeauna o problema reala, insa daca v-ati decis sa nasteti la o clinica ce se afla relativ departe de localitatea in care aveti domiciliul, atunci trebuie sa va ganditi din timp la cateva masuri de precautie. Unele maternitati includ in pachetele de nastere si deplasarea unei ambulante pana la domiciliul viitoarei mamici pentru a o transporta la clinica. Insa daca dumneavoastra locuiti in Suceava, spre exemplu, si vreti sa nasteti la o clinica din Timisoara, atunci ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte de a va decide.

Medicul ginecolog

In majoritatea cazurilor, medicul care va urmareste sarcina este si cel care va asista la nastere (cu exceptia cazurilor in care, din diverse motive, acesta nu se afla in localitate). De aceea, este bine sa dicutati cu el din timp unde si cum veti naste. Unii medici colaboreaza cu mai multe maternitati, in timp ce altii nu.

Tipul de nastere

In principiu, acesta nu este un criteriu extrem de problematic al alegerii maternitatii. Majoritatea femeilor nasc fie natural, fie prin cezariana, lucru care se poate intampla la orice maternitate din lume. Daca insa aveti preferinte mai sofisticate, cum ar fi nasterea subacvatica, atunci trebuie sa va informati din timp unde puteti beneficia de acest serviciu pentru ca, cel putin in Romania, nu sunt foarte multe clinicile in care se poate naste astfel.

Costurile serviciilor oferite

Aceasta este, de fapt, problema cea mai spinoasa pe care o presupune nasterea la o maternitate privata in Romania. Pentru cei cu posibilitati financiare suficient de mari, costul unei nasteri la o clinica privata nu reprezinta, desigur, o mare problema. Pentru toti ceilati insa, tarifele pe care le percep aceste clinici reprezinta o adevarata provocare in ceea ce priveste spiritul economic. Atunci cand va calculati bugetul pentru o astfel de investitie (pentru ca, in fond, nasterea poate fi considerata o prima investitie in capitalul de sanatate al copilului dumneavoastra) nu va orientati doar dupa preturile auzite de la prieteni sau dupa tarifele postate pe site-urile clinicilor respective. Cel mai indicat este sa mergeti la fata locului si sa faceti o lista cu toate cheltuielile care pot aparea. Unele maternitati afiseaza doar costul nasterii propriu zise, avand tarife separate pentru spitalizare, medicamente, eventuale complicatii care pot aparea etc. Altele ofera diverse tipuri de pachete care includ game variate de servicii ce va pot fi oferite. Nu uitati, de asemenea, sa va interesati care este suma pe care o deconteaza CAS (aceastea variaza in functie contractul incheiat de clinca respectiva cu CAS) si in ce conditii se face acest decont.

De asemenea, nu ezitati sa intrebati despre alte eventuale facilitati financiare pe care clinicile le au, dar nu le popularizeaza suficient. Spre exemplu, unele clinici ofera bonusuri de fidelitate. Daca ati nascut deja la maternitatea respectiva, urmatoarea nastere poate beneficia de un tarif special. De asemenea, daca ati mai facut alte investigatii in clinica respectiva puteti avea o reducere la pretul pachetului de nastere. In majoritatea cazurilor, tarifele difera si in functie de medicul care va asista la nastere si de statutul pe care acesta il are in raport cu clinica. De obicei, daca nasterea se face cu un medic intern este mai ieftina decat daca medicul care va asista este doar colaborator.

O alta varianta de diminuare a costurilor nasterii la o clinica privata este aceea a asigurarii de natalitate. Existenta de mult timp pe piata occidentala, asigurarea de natalitate este un produs adiacent asigurarii de sanatate, care acopera cheltuielile legate de nastere si, uneori, si cele legate de monitorizarea sarcinii sau de perioada postnatala. La noi, acest tip de asigurare nu este prea popularizat, insa daca planuiti sa aveti un copil, intrebati-va agentul de asigurari cum puteti cumpara un astfel de produs inainte de sarcina.

Dupa ce ati luat in calcul toate criteriile mentionate mai sus, studiati ofertele mai multor maternitati private pentru a vedea care este cea mai convenabila pentru nasterea dumneavoastra. Mai jos am intocmit o lista cu cateva dintre cele mai cunoscute maternitati private din Romania si costurile aproximative pe care le impune nasterea in ele. Informatii utile puteti obtine insa si discutand pe forum, la topicul cu mamicile care au nascut deja la o clinica privata .

Medlife (Bucuresti) Cititi aici totul despre Nasterea la Medlife
pachete cu servicii variate, preturi intre 7000 ron si 13000 ron (pentru sarcina gemelara se adauga 30%)
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la Clinica Medlife aici: 
 Nasterea la Medlife - capitolul 23, Nasterea la Medlife - capitolul 22, Nasterea la Medlife - capitolul 21, Nasterea la Medlife - capitolul 20, Nasterea la Medlife - capitolul 19, Nasterea la Medlife - capitolul 18, Nasterea la Medlife - capitolul 17, etc.

Informatii oficiale despre clinica:  AICI

Spitalul Regina Maria (Bucuresti) / Informatii oficiale despre clinica: AICI
-
pachete cu servici variate: intre 7500 si 9700 ron
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la Maternitatea Regina Maria: Nasterea la Maternitatea Regina

Spitalul Euroclinic (Bucuresti) / Informatii oficiale despre clinica: AICI
pachete cu servici variate: intre 5900 si 8100 ron
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la spitalul Euroclinic: Nasterea la Spitalul EUROCLINIC !!, Nastere Euroclinic, Cum e nasterea la Euroclinic?, Nasterea la Euroclinic, Euroclinic versus Life Memorial Hospital

Spitalul Sanador (Bucuresti)
Preturi pachete nastere: 
- Naturala - profesor 6200, primar 5450, specialist 4700 ron
- Cezariana - profesor 9000, primar 8200, specialist 7500 ron
La aceste tarife se adauga cazarea in functie de tipul camerei - de la 390/noapte la 760/noapte (ron) (sunt 4 tipuri de camere).
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la spitalul Sanador, Bucuresti: preturi nastere cezariana Sanador, Nasterea la Maternitatea Sanador?

Spitalul Arcadia (Iasi), informatii oficiale ale spitalului AICI
-pachete de urmarire a sarcinii: apoximativ 2000 de ron (in functie de medic si de optiunea pentru nastere)
-pachete de nastere: preturi intre 2500 si 4150 de ron (valabile pentru asiguratii CAS, in anumite conditii)
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la spitalul Arcadia, Iasi : Nasterea la spitalul Arcadia Iasi. Nasterea la spitalul Arcadia (1), Nasterea la spitalul Arcadia (2), Nasterea la spitalul Arcadia (3), Nasterea la spitalul Arcadia (4), CNasterea la spitalul Arcadia (5), Nasterea la spitalul Arcadia (6), Nasterea la spitalul Arcadia (7)

Clinica Eva (Brasov), informatii oficiale AICI
pret nastere: intre 2200 si 3000 ron (in sistem co-plata)
nasterea in apa 2200 / nasterea normala 2500 / nasterea prin operatie cezariana 3000 ron
Atentie: Exista posibilitatea de nastere subacvatica (nasterea in cada)
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinica Eva, Brasov :
Nastere naturala la Clinica Eva-Brasov, Nasterea la clinica Eva Brasov, nastere la clinica Eva din Brasov, doctori ok sau nu clinica Eva, Clinica Eva - Brasov


Clinica President (Timisoara), informatii oficiale AICI
pret nastere: de la 700 euro
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinicile private din Timisoara : (nasterea la clinica President sau Atena in Timisoara)

Clinica Athena Timisoara, informatii oficiale AICI .
pret nastere: prin cezariana 1800 euro
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinicaAthena, Timisoara : Nasterea la clinica Athena, Timisoara 

Clinica Laser System (Arad), informatii oficiale AICI
pret nastere: 1000 euro
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinica Isis, Arad : Nasterea la Clinica Laser System (Arad) 

Clinica Isis (Constanta), informatii oficiale AICI
pachete cu servicii variate:  intre 750 si 1000 de euro
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinica Isis, Constanta : Nasterea la Isis Constanta

Clinica Nova Vita (Targu Mures), informatii oficiale AICI
Tarifele pentru asistarea nasterii cu ECHIPA NOVA-VITA sunt: 2000 ron nasterea pe cale vaginala, 500 ron analgezia peridurala,  2500 ron nasterea prin operatie cezariana.  
  Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinica Nova Vita, Targu Mures Nasterea la clinica Nova Vita, Targu Mures 

Clinica Bethesda (Suceava)
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinica Bethesda, Suceava:
nasterea la Maternitatea particulara bethesda  Suceava Nasterea la clinica Bethesda, Suceava  

Materna (Focsani)
 Cititi impresii directe de la mamici care au nascut la clinica Materna, Focsani:
Nasterea la clinica Materna, Focsani 

Nasterea acasa, poate surveni in cazuri neprevazute

Nasterile acasa inca, sunt destul de rare, mai ales la primul copil. Ocazional, gravidele care nu prezinta simptome sau doar contractii intermitente, vor simti nevoia sa impinga, ceea ce semnaleaza ca bebe este pregatit si foarte nerabdator sa iasa. Daca prima nastere a fost neobisnuit de rapida, vei dori sa fii pregatita sa receptezi semnalele de intrare in travaliu la o a doua sarcina la spital? Daca insa doriti sa nasteti acasa, in mod intentionat - trebuie sa cititi neaparat: Nasterea acasa: pareri pro si contra

Nasterea acasa (in cada) si Se va putea naste legal acasa in Romania in 2011?

Cititi: Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur - Mituri si realitati despre sarcina

Mai cititi:

Despre depresia postpartum, e important sa cititi:

Sfaturi importante de la Desprecopii

  1. Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.
  2. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
  3. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
  4. Nu uitati sa cititi toate articolele despre nastere.

Stelele generatiei Desprecopii.com

Povestiti pe forumul Nasterea unei Stele, povestea unica a nasterii copilului dvs. unic. In acest fel, devinde deja o Stea a Generatiei Desprecopii.com.

Sa speram ca 20 de ani de acum in colo experienta nasterii iti va aduce lacrimi de bucurie si sentimentul de satisfactie si mindrie. Daca o vei publica pe forumul NASTEREA UNEI STELE, o vei avea pe internet pentru totdeauna. Si, cine stie, poate va tine si prima pagina pe site-ul tau preferat, la STELELE GENERATIEI DESPRECOPII.COM

autor: Desprecopii.com, Redactor: Anamaria Ghiban, Toate drepturile rezervate (c) 2011

Legat de acelasi subiect, mai cititi pe site-ul nostru:

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la intensitate maxima.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Despre nastere si sanatatea familiei mai cititi:

Pregatirea pentru nastere

Alimentatia sanatoasa a familiei

Recuperarea mamei dupa nastere

Sanatatea femeii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. deea
    deeatrimis la 13/12/2011

    O mica observatie as vrea sa fac. Spuneti in articol ca

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII