Gemenii al căror cordon ombilical i-a unit și aproape i-a distrus: O poveste uimitoare de supraviețuire și legătură fraternă

Gemenii al căror cordon ombilical i-a unit și aproape i-a distrus: O poveste uimitoare de supraviețuire și legătură fraternă

Gemenii al căror cordon ombilical i-a unit și aproape i-a distrus: O poveste uimitoare de supraviețuire și legătură fraternă

Acesti frati gemeni au fost norocoși să supraviețuiască dupa ce cordoanele lor ombilicate s-au încâlcit în uter. Mamei lor, i s-a fost spus că gemenii au slabe șanse de supraviețuire, dar băieții au fost miraculos salvați printr-o cezariană de urgență la doar 29 de săptămâni!

Cu fiecare mișcare, frații riscau să-și întrerupă aportul de oxigen
Frații sărbătoresc a cincea aniversare la începutul acestui an
Gemelaritate monocorionică
Despre conceperea unui copil
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

Cu fiecare mișcare, frații riscau să-și întrerupă aportul de oxigen

Întinși unul lângă altul, cu zâmbete mari și inocente, este greu de crezut că gemenii Carter și Grayson Swailes împărtășesc o legătură atât de strânsă încât aproape i-a ucis.

Mama lor, Paula Wilkinson, a fost avertizată că băieții ei au șanse mici de supraviețuire după ce medicii au descoperit că cordonanele lor ombilicale s-au încâlcit în „noduri complicate” .Cu fiecare mișcare, frații riscau să-și întrerupă aportul de oxigen și nutrienți – și trebuiau să fie născuți prin cezariană de urgență la doar 29 de săptămâni.

Frații sărbătoresc a cincea aniversare la începutul acestui an

Însă perechea, care cântărea puțin mai mult decât o pungă de zahăr fiecare la naștere, s-a dezvoltat împotriva șanselor, sărbătorind a cincea aniversare la începutul acestui an.

Gemelaritate monocorionică

Domnișoara Wilkinson, în vârstă de 36 de ani, care locuiește în Crewe împreună cu partenerul ei, analistul de afaceri Leighton Swailes, în vârstă de 37 de ani, a fost încântată să descopere că este însărcinată cu gemeni după nașterea primului ei fiu Isaac. Dar bucuria cuplului s-a transformat curând în disperare când la un ecograf le-a fost spus că vor avea gemeni monoamniotici, monocorionici.

Condiția „MoMo”, care înseamnă că bebelușii împart același sac amniotic și au cordoane ombilicale separate, apare în doar 1% dintre sarcinile gemelare și are o rată de supraviețuire de 50%. Apropierea strânsă a cordoanelor prezintă un risc de complicații precum încurcarea sau compresia lor. Domnișoara Wilkinson a spus: „Nu mi-a venit să cred când am văzut nodul răsucit al cordoanelor lor ombilical. Au fost literalmente împletite împreună. Nodurile acelea complicate îmi ucideau copiii."

Ni s-a spus că, de fiecare dată când bebelușii se mișcau, exista șansa să le încurce din ce în ce mai mult. Am fost atât de încântați să auzim că sunt însărcinată cu gemeni, dar acum eram doar îngroziți că ei nu vor supraviețui.” Domnișoara Wilkinson a fost avertizată că un geamăn nu crește la fel de repede ca celălalt, iar în ianuarie anul trecut, când era însărcinată în 29 de săptămâni, ritmul cardiac al geamănului mai mic a început să scadă. „Trebuiau să-i scoată repede afară pentru a le oferi o șansă de supraviețuire”, a spus ea. Băieții și-au petrecut prima lună în spital după ce Carter s-a născut cântărind doar 1530g și Grayson doar 1133g.

Dar acum gemenii sunt fericiți și sănătoși!

Le place să fie împreună cât mai mult posibil și adesea sunt doar o încurcătură de brațe și picioare – la fel cum au fost cordoanele lor”, a adăugat ea.

Doriti gemeni? Iata cum puteti sa va mariti sansele

Doriti sa aveti gemeni? Un ginecolog american, cunoscut pentru studiile sale fata de sarcinile multiple a descoperit ca schimbarile in alimentatie pot afecta sansele unei femei de a avea gemeni, iar sansele ei de a avea gemeni sunt determinate de o combinatie de alimentatie si ereditate. In timpul unei serii de studii pe aceasta tema, specialistii au facut niste descoperiri pe care Desprecopii.com vi le prezinta in continuare.

Despre conceperea unui copil, merita citit:

Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

  Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

 autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII