Confuzia zi noapte la bebe în prima lună de viață, te bagă în depresie - jurnal de mami de bebe

Confuzia zi noapte la bebe in prima luna de viata, te baga in depresie - jurnal de mami de bebe

Confuzia zi noapte la bebe în prima lună de viață, te bagă în depresie - jurnal de mami de bebe

Cea mai provocatoare parte de cand a aparut bebelusul a fost sa ii fac un program. La inceput, in prima saptamana dupa ce am ajuns acasa, ca orice bebelus doarme, papa si sta foarte putin treaz. Treptat isi face singur un program si nu neaparat cel corect...

Vei citi:
Bebe avea activitate de la 10 la 1 noaptea
Plangeam si eu cu ea in brate
Intram sigur într-o depresie
Devenisem o mama iubitoare
Super mama ma credeam
Programul actual la varsta de 3 luni si jumatate
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Jurnal de mami de bebe

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MonicaTatiana - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Bebe avea activitate de la 10 la 1 noaptea

Bebelusa mea incepuse sa doarma ziua ore bune legate. Cate doua-trei reprize de somn legate era foarte incantator sa vezi ziua asta pentru ca imi faceam treaba linistita in casa; mancare, spalat haine, vase, curatenie. Cand terminam si eu spre seara mai stateam cu ea, masaj, baie dar ce sa vezi ca incepuse sa stea treaza noaptea. Si partea asta activa pe timp de noapte se tot marea cu fiecare zi. Incepusem cu ore de activitate de la 10 la 1 noaptea si ajunsesem sa ma intind pana pe la 5-6 dimineata cu fiecare saptamana care trecea. Unde mai pui ca dupa cateva ore de activitate fara galagie prea mare incepea apoi si plansul de oboseala, combinat probabil si cu ceva colici.

Plangeam si eu cu ea in brate

Si ajungeam sa am criza de plans in miez de noapte de plangeam si eu cu ea in brate si efectiv ma transformasem de atatia nervi si oboseala. Sotul noaptea trebuia sa doama sa se duca la serviciu a doua zi deci eu eram calul de bataie. Tot asa vreo 3 saptamani pana cand am cedat de tot si ma crizam eu si imi era rau. Depresie, oboseala, nervi, ameteli si stari de tot felul care mai de care mai greu de suportat. Pana intr-o zi cand am zis Stop, trebuie sa fac ceva ptr ca incepusem sa am regrete ca am un copil si ma gandeam deja cum sa o dau in adoptie in ciuda unui scandal pe care puteam sa il isc in familie. Incepusem sa cred ca nu e de mine sa fii mamă si gata, eu nu pot si nu mai vreau.

Intram sigur într-o depresie din care aveam sa ies greu daca nu faceam ceva

Asa am inceput sa scotocesc tot internetul in cautarea unei solutii magice. Nu gaseam mai nimic. Pana am gasit un articol scris tot de o mama care a trecut prin situatia mea si a povestit cum a reusit cu in program bine pus la punct sa aiba un bebelus cuminte si toata casa fericita. Am inceput si eu. Primul lucru cu care am inceput a fost sa trezesc bebelusa ziua mai des ca sa se oboseasca si sa aiba somn noaptea. Doar ca in teorie suna bine, in practica e mai greu. Mi-am propus ca seara dupa ora 7 sa nu ii mai dau voie sa doarma cu gândul ca pana la 12 noaptea sa isi consume energia si sa doarma apoi. Sperante mari de la a adormi la 5 dimineata la 12 noaptea deodata. Clar ca am esuat. Dar am obtinut ora de somn in jur de 3 dimineata. Ma chinuiam seara sa o tin treaza ba cu joaca, vorbind, cantand. Dar la un moment dat pica de oboseala si adormea. Si incercam sa o trezesc ca sa nu doarma, ba o dezbracam ii schimbam pampers, ba o schimbam de haine, aveam o minge luminoasa si o plimbam in fata ei stanga-dreapta sa o urmareasca, ii faceam masaj, exercitii cu mainile si picioarele, dar la un moment dat era atat de obosita incat puteam sa trag de ea ca de un caine mort, asa dormea. Si nu mai aveam ce face decat sa o las sa doarma. Dar nu o lasam sa doarma mai mult de jumatate de ora si o trezeam si o luam de la capat. Si tot asa vreo 2-3 saptamani la rand pana cand am obtinut ora de somn de noapte sa ajunga la 1 noaptea. Dorinta mea era sa ajung la 11-12 noaptea cel tarziu sa doarma ca sa se trezeasca dimineata in jur de 9 ptr ca oricum sotul se trezea atunci sa plece la munca. Deci avea sa fie bine ptr toata lumea.

Devenisem o mama iubitoare

Avea 3 reprize legate de papa somn care incepeau tarziu in noapte si se terminau la miezul zilei, apoi treaza putin si iar somn pana cand sa ne bagam noi la somn. Usor usor rutina de seara in care ma chinuiam sa o tin treaza dadea roade si am ajuns sa fie reprizele de papa-somn intre 12 noaptea si 8 dimineata. Mai mult decat perfect! In sfarsit ma odihneam si eu. Devenisem o mama iubitoare. Odihna te face sa fii mai rabdator si sa rezisti mai bine provocarilor. Si cel mai important simteam ca o doresc si disparusera gandurile de adopție. Daca va intrebati daca sotul stia de asta ei bine da. Dar dupa ce mi-am mai revenit am avut curajul sa ii spun. Nu și-a dat seama ca eram atat de grav afectata pentru ca eu incercam sa fiu perfecta si sa le fac pe toate si nici nu acceptam ajutor.

Super mama ma credeam

Daca va intrebati ce faceau bunicile de nu am spus nimic de ele, ei bine nu am vrut deloc sa vina vreuna din ele sa stea cu noi sa ne ajute. Nu suport sa mi se invadeze intimitatea si voiam sa evit si eventualele conflicte de opinie asupra cresterii copilului. Dar partea cu a mai locui cineva cu noi, chiar si pentru o vreme ma zgaria pe creier. Dar in final cand nu mi-a mai fost mila sa trezesc bebelusa am reusit sa o fac sa nu mai confunde ziua cu noaptea si sa doarma linistita. Ziua sta doar in sufragerie si facem naveta intre leagan, brate si canapea unde are somnul de zi mai scurt si cu galagia de la tv pe fundal. Iar seara dupa ce adoarme o mut in pătuțul ei in dormitorul nostru unde doarme toata noaptea, bineinteles cu intunetic si fara pic de galagie. In patul nostru sta doar cat timp ii fac masaj. Acum a invatat diferenta intre zi noapte si asociaza camerele cu ce e de facut. Deci nu va fie mila sa tineti treaz copilul ziua cate putin ca sa isi poata obisnui organismul cu o rutina si sa fie toata familia odihnita ca sa va puteti bucura cu adevarat de darul vietii. Am ajuns la doua luni distanta de la 3 reprize de papa somn pe timp de noapte la 2 si acum nu are nici o trezire noaptea de doua saptamani.

Programul actual la varsta de 3 luni si jumatate este asa

Trezire in jur de ora 10 dimineata, apoi treaza si vesela, activa pana pe la 12 jumatate 13 cand incepe o smiorcaiala de oboseala si daca nu reuseste sa adoarma singura o iau eu in brate si o plimb pana adoarme sau adoarme la san. Apoi doarme cam maxim o ora pana la 14. De aici pana pe la 5 e treaza iarasi si se joaca, o mai pun pe burtica, o mai mut in leagan, ne uitam in oglinda... apoi inpece iar sa se smiorcaie de somn si iesim la o plimbare cu caruciorul afara jumatate de ora si apoi mai continua un pic somnul pe canapea. Cel tarziu la 6-6 30 se trezeste ca daca nu o trezesc eu si e treaza iarasi pana pe la 10 jumatate 11 noaptea. Bineinteles ca seara dupa ora 8 cam incepe sa vrea mai mult in brate, facem exercitii cu manute si picioruse, apoi masaj si eventual baie in functie de zi si apoi papa si ne pregatim de somn. Seara dupa ce papa adoarme la san si o mut in leagan sa ii cante si sa o legene sa adoarma bine ca sa o pot muta in patutul ei. Nu intotdeauna resesc sa doarma atunci si se mai trezeste plangand o adorm la loc in brate dar dupa ce adoarme o pun inapoi in leagan si din momentul in care a adormit 20 minute pe ceas de somn neintrerupt ca sa o pot muta in paututul ei fara sa se trezeasca. Si asa cel tarziu la 12 noaptea deja este patut si doarme pana dimineata pe la 7-8 cand papa prima data si mai doarme apoi pana la 10. Sau am momente cand doarme direct pana la 9 jumatate dimineata si incepem programul de zi. Bineinteles ca mai avem si mici exceptii cand avem musafiri sau mergem in vizita undeva dar abaterile sunt de o ora si a doua zi revenim la programul nostru. Ideal este sa respectam programul bebelusului ca sa ne fie bine tuturor. Sper ca experienta mea sa ajute cat mai multe mamici si sa aiba succesul meu!

Autor - MonicaTatiana, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

 Cat doarme bebelusul? Programe si diagrame

SOMNUL BEBELUȘULUI: tabelul cu program de somn
Invață-ți bebelușul să doarmă noaptea in numai 7 zile: DIAGRAMA lecției somnului de noapte
Bebelusul are nevoie de un ritm zilnic - asa introducem ritmul de hranire-joaca-somn in programul sau


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII