Nașterea prin cezariană la Medicover cu muzica de Queen: bebe a ieșit pozitiv la streptococul B, dar a fost un luptător - experiența mea 💙
Am început să scriu povestea nasterii mele la Maternitatea Medicover inca din acea perioadă acum ceva timp, insa astăzi am reușit sa o termin. Îmi doresc sa afle și celelalte mămici povestea mea, însă nu îmi doresc sa treacă prin ceea ce am trecut eu. Din păcate, după-masă am primit vestea că bebe a ieșit pozitiv la streptococul B, deși statisticile spun că există șanse foarte mici să fie transmis prin cezariană, plus că am luat antibiotic în sarcină și mi s-a administrat antibiotic și la naștere. Nu era nimic de făcut decât să accept să i se facă schema de tratament cu antibiotic.💙
Sper ca totuși dacă se afla în aceeași situație sau similara sa știe că toți bebelușii se nasc luptători și să aibă încredere în doctori și să fie puternice.
Vei citi:
De ce am ales cezariană...
Am născut la Medicover
Bebe a ieșit pozitiv la streptococul B
Moașele și tot personalul s-au purtat exemplar
De ce am ales cezariană...
Am ales să nasc prin cezariană deoarece am adunat suficiente argumente Pro pentru nașterea prin cezariană și mai deloc pentru cea naturală.
Suntem "încurajate" să naștem natural deoarece așa trebuie, așa ne-a înzestrat natura, așa au născut mamele și bunicile noastre. Însă nu ni se oferă sprijin pe parcursul sarcinii. Recunosc, eu până în ultimul moment am încercat sa amân acest subiect. Doar eram încântată ca Doctorul ginecolog ales de mine este pro naștere naturală. Dar, în ultimul trimestru am început să mă documentez despre naștere, să aud și părerile altor mămici și după câteva cursuri la care am participat mi-am dat seama că nu sunt pregătită și nu am timp să mă mai pregătesc pentru naștere naturală.
Problemele mele în sarcina: tiroidă, diabet gestational, vârstă 35 spre 36 de ani - cu asta trebuia sa încep, bazin mic, bebe mare (născut cu 3 kg 360 g), plus streptococ B care s-a activat evident în ultimul trimestru.
Am născut la Medicover în data de 24 mai, cea mai frumoasă zi din viața mea.
În sala de operații m-am dus plină de emoții iar bebe Rareș-Gabriel a venit pe lume la ora 14.23. În sală și acum îmi aduc aminte ca la radio se difuza una din melodiile de la Queen. Au făcut această observație și domnul Dr. Dragomir și asistentele.
Totul a decurs bine și țin minte și acum ce tare ai plâns, însă te-ai liniștit de îndată ce te-au adus asistentele lângă mine. Atunci ne-am atins obrajii pentru prima data. A fost dragoste adevărată.
Bebe a ieșit pozitiv la streptococul B
Din păcate, după-masă am primit vestea că bebe a ieșit pozitiv la streptococul B, deși statisticile spun că există șanse foarte mici să fie transmis prin cezariană, plus că am luat antibiotic în sarcină și mi s-a administrat antibiotic și la naștere. Nu era nimic de făcut decât să accept să i se facă schema de tratament cu antibiotic.
Zilele ce au urmat au fost pline de fericire dar și de stres, am născut marți iar vineri când să ne externam Dr. neonatolog m-a anunțat că Rareș nu răspunde la tratament și că vom rămâne în continuare în spital. Am fost tare dezamăgită, mai ales că am citit pe net că infecțiile cu streptococ de grup B reprezintă infecții bacteriene severe care sunt o cauză de deces si de invaliditate la nou-născuți. 1000 de gânduri îmi treceau prin cap, amplificate și de tati că nu putea fi cu noi în acel moment și la rândul său se gândea la ce e mai rău.
Streptococcus agalactiae, cunoscut și sub denumirea de Streptococcus de grup B (GBS), este o bacterie care poate fi prezentă în tractul genital sau intestinal al unei femei. Infecția cu Streptococcus de grup B poate avea consecințe grave pentru un nou-născut.
La naștere, un bebeluș se poate infecta cu Streptococcus de grup B dacă mama sa este purtătoare a acestei bacterii. În timpul nașterii, bacteriile pot fi transmise bebelușului prin contactul cu canalul de naștere. Infecția cu Streptococcus de grup B poate provoca complicații serioase la nou-născut, inclusiv pneumonie, sepsis (infecție generalizată) sau meningită. Din acest motiv, testarea și tratamentul pentru Streptococcus de grup B sunt parte integrantă a îngrijirii prenatale.
În Romania, femeile însărcinate sunt testate pentru depistarea Streptococcusului de grup B în timpul trimestrului III de sarcină. Dacă rezultatul testului este pozitiv sau dacă există factori de risc, medicul poate recomanda administrarea de antibiotice pe cale intravenoasă în timpul nașterii pentru a reduce riscul de infecție la nou-născut - sursa: Desprecopii.com
Mai multe despre: Streptococul B este periculos pentru nou-nascuti. Importanta depistarii si cum se trateaza - sfatul medicului
Sâmbăta i s-au făcut noi analize, și acum îmi aduc aminte cât de mic și de fragil mi se părea cu branula în mâna lui micuță. O zi întreaga a durat să aflu rezultatul și parcă nu mai venea vestea cea bună. În cele din urmă una din moașe m-a anunțat că una din analize a ieșit bună, dar că le așteptăm și pe celelalte și comunicarea din partea neonatologului. Poate dacă era o zi normală aflam mult mai repede. Dar ce a fost a trecut...
Moașele și tot personalul s-au purtat exemplar
Rareș-Gabriel s-a dovedit a fi un luptător și mă bucur de promptitudinea cu care a intervenit Dr. neonatolog, îi mulțumesc din suflet domnului Dr. Dragomir care a avut grijă de mine pe toată perioada sarcinii, de Rareș în burtică și după ce a venit pe lume. Moașele și tot personalul s-au purtat cu multă atenție. Atât eu, dar și bebe am fost întotdeauna pe mâini bune.
Abia am împlinit 1 anișor... nu îmi vine să cred ce repede a trecut timpul. Parcă mai ieri mă pregăteam să îmi cunosc bebelușul.
Autor - Gabriela, o mamica de la Desprecopii, care a trimis povestea nasterii la adresa redactiei
Nota redactiei
Există mai multe modalități prin care un bebeluș nou nascut se poate infecta cu streptococul de tip B. Conform studiilor acestea pot fi:
• Contactul cu personalul medical: Dacă personalul medical care are contact direct cu bebelușii este purtător de GBS și nu respectă măsurile adecvate de igienă și sterilizare, poate exista risc de transmitere a bacteriei.
• Contactul cu alte persoane infectate: Bebelușul poate intra în contact cu alte persoane infectate cu GBS, cum ar fi vizitatorii sau alți pacienți din spital.
• Utilizarea echipamentului nesterilizat: Dacă echipamentul medical sau articolele utilizate în îngrijirea bebelușului nu sunt suficient de sterilizate, există riscul de transmitere a bacteriei.
• Transmiterea de la mamă: Dacă mama este purtătoare de Streptococ B și nu a primit tratament adecvat sau dacă nu s-au luat măsuri preventive adecvate în timpul nașterii prin cezariană sau nașterii vaginale, există riscul ca bebelușul să contracteze aceasta bacterie de la mamă.
referinte
https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?contenttypeid=90&contentid=p02363
https://www.rcog.org.uk/for-the-public/browse-all-patient-information-leaflets/group-b-streptococcus-gbs-in-pregnancy-and-newborn-babies/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3328229/
Util de citit:
Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana
Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!
Nașterea la Maternitatea Medicover Bucuresti - alte experiente povestite de mămici
Dupa 10 ore de travaliu am nascut un bebe de nota 10 la Maternitatea Medicover - experienta mea
♦ ALTE EXPERIENTE DE LA NASTEREA IN BUCURESTI AICI
Forumuri recomandate
Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.
Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.
autor: Gabriela, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII