Părinții trebuie să știe despre noile controale parentale disponibile pe Instagram și Messenger. Cum îți supraveghezi copiii?

Parintii trebuie sa stie despre noile controale parentale disponibile pe Instagram si Messenger. Cum iti supraveghezi copiii?

Părinții trebuie să știe despre noile controale parentale disponibile pe Instagram și Messenger. Cum îți supraveghezi copiii?

Instagram și Messenger, două platforme populare de socializare, au lansat recent noi opțiuni de control parental, oferind părinților o modalitate mai eficientă de a monitoriza și gestiona activitatea online a copiilor lor.

Vei citi:
Ce “instrumente de supraveghere” noi sunt in Messenger
Ce instrumente noi sunt pe Instagram?
Parenting în era digitală: alfabetizarea digitală a părinților

Ce “instrumente de supraveghere” noi sunt in Messenger

Acestea sunt în principiu controale parentale la care părinții pot avea acces doar dacă atât părintele, cât și copilul (un utilizator cu vârsta sub 18 ani) sunt de acord. Supravegherea este deja disponibilă pe Instagram. Pe Messenger, va permite părinților:

să vadă cât timp își petrece copilul pe Messenger;
 să vadă și să primească actualizări despre lista de contacte ale copilului pe Messenger, precum și despre setările lor de confidențialitate și siguranță;
 să primească notificări dacă copilul lor raportează pe cineva (doar dacă copilul alege să partajeze această informație);
 să vadă cine poate să-i trimită mesaje copilului lor (adică doar prietenii săi, prietenii prietenilor sau nimeni) și să vadă dacă copilul își schimbă această setare;
 să vadă cine poate vedea poveștile copilului lor pe Messenger și să primească notificări dacă aceste setări se schimbă.

Ce instrumente noi sunt pe Instagram?

Au fost adăugate de asemenea mai multe instrumente de supraveghere parentală pe Instagram, permițând părinților:

 să vadă câți prieteni în comun are copilul lor cu conturile pe care copilul îi urmărește și care îl urmăresc pe copil. Sună complicat, dar credem că Meta sugerează că, dacă un copil are prieteni pe Instagram care urmăresc și ei un cont pe care copilul îl urmărește, acel cont este probabil mai puțin problematic;
 să personalizeze notificările pe care le doresc să le primească și cât de des le doresc, de la supravegherea parentală;
 Meta va începe, de asemenea, să trimită adolescenților o nouă notificare pe Instagram după ce aceștia au blocat pe cineva, încurajându-i să-și adauge părinții pentru a le supraveghea contul și pentru suport suplimentar.

Mesajele directe (DM-uri) de pe Instagram vor avea câteva caracteristici noi, dar acestea se află încă în faza de testare:

 Oamenii nu vor putea trimite mesaje unei persoane care nu îi urmărește - vor trebui să trimită o invitație pentru a obține mai întâi permisiunea de a se conecta.
 Oamenii vor putea trimite doar o singură invitație unei persoane, o dată, și nu vor putea trimite altele până când destinatarul acceptă invitația de conectare.
 Cererile de mesaje vor fi doar în format text (până când destinatarul acceptă invitația de a conversa), pentru a împiedica oamenii să trimită fotografii, videoclipuri sau alte tipuri de media nedorite.

Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

Copilul de astazi este nascut digital (?)  Altfel vorbind ... suntem conectati de la nastere. Iar copilul de astazi este nascut digital, cordonul ombilical fiind inlocuit cu un cablu de alimentare. Un studiu de cercetare recent realizat de Insitutul de siguranta online al familiei din SUA- “Parentigul in era digitala”- dezvaluie cateva statistici interesante.

Practic toti parintii intervievati (in Maryland) permit accesul liber la electronice copiilor lor: 90% dintre copii au computer, 93% detin o serie de jocuri video, 88% au telefoane mobile, 81%  au tablete, si 70% din parinti au raportat ca ail or copii  au propriul MP3 player.

Potrivit unui studiu realizat de compania americana AVG, in SUA 92% dintre copii au prezenta online de la varsta de 2 ani.

Este, deci, de mirare ca parintii au permis copiilor lor sa stea in fata unui ecran inainte de a tine creionul in mana, ridica acest fapt anumite probleme si dileme? Este de inteles ca revolutia digitala din ultimele doua decenii incepe sa determine o anume “panica morala” in parinti citeste in continuare despre parentingul in era digitala aici.

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Adica obsesia cu Facebook, Instagram, Twitter - mai putin ce e drept in Romania, sau alte aplicatii sociale ca: Snapchat, Tumblr, Tinder, HotorNot, AskFM,Chatroulette si altele.

De fapt, lucrurile se schimba de la zi la alta. Cu fiecare saptamana care trece, numarul aplicatiilor de media sociala cresc si a tine pasul ca parinte cu fiecare din ele nu e usor. Citeste 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pirde controlul...

Despre copii nostri si Internet - merita citit si:

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook
Hartuirea virtuala a copilului: o problema contemporana de parenting
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii  

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Internet

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII