Cronici din viața de părinte: Descoperiri și sfaturi nedorite în călătoria noastră cu un bebe de 6 luni - jurnal de mami de bebe

Cronici din viata de parinte: Descoperiri si sfaturi nedorite in calatoria noastra cu un bebe de 6 luni - jurnal de mami de bebe

Cronici din viața de părinte: Descoperiri și sfaturi nedorite în călătoria noastră cu un bebe de 6 luni - jurnal de mami de bebe

A trecut mult timp de când nu am mai scris nimic, dar cu un motiv bine întemeiat... Tudor a devenit un copil extrem de energic, căruia trebuie să îi dedic foarte mult timp.

Îmi fac o cafea dimineața și o termin abia seara. Nu mă plâng, mă menține activă și ocolesc plictiseala, dar uneori mă gândesc cu drag la duminicile când leneveam până mai târziu în pat și când mă trezeam la 10. ☕😊

Vei citi:
Am clipit si nu mai e bebele acela mic
Am incercat si mancare solida
Lumea nu intelege diferenta dintre copii
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Jurnal de mami de bebe

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii AliMarie - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am clipit si nu mai e bebele acela mic

A trecut mult timp de cand nu am mai scris nimic, dar cu un motiv bine intemeiat... Tudor a devenit un copil extrem de energic si caruia trebuie sa ii dedici foarte mult timp.

Imi fac o cafea dimineata si o termin abia seara, nu ma plang, ma tine activa si ocolesc plictiseala, dar uneori ma gandesc cu drag la duminicile cand leneveam pana mai tarziu in pat si cand ma trezeam la 10.

Au trecut deja 6 luni, cand ma gandesc la trecerea timpului nu realizez cat de repede trece, dar uitandu-ma la el imi dau seama ca am clipit si nu mai e bebele acela mic care dormea pe pieptul meu si pe care il tineam intr-o palma.

Ce pot sa zic, are 8 kg, mi se rupe spatele cand il ridic de jos, dar nu am incetat sa il port, inclusiv tati, are diferite activitati, de la rostogolit stanga dreapta toata ziua, o incercare esuata de a merge in patru labe, dar cand incearca sa plece face cunostinta cu parchetul, la o alta incercare de a se ridica in fund, care duce la un plans isteric de frustrare. Trebuie sa fii toata ziua cu ochii pe el ca a descoperit masuta de cafea si lucrurile pe care le am acolo, cablul de la laptop si sertarele. Nu ar fi problema ca umbla pe acolo, dar trebuie sa mut tot ce e periculos pentru el.

Totul despre: Bebe la 6 luni aici>>

Am incercat si mancare solida

L-au interesat 2,3 alimente, pe restul le scuipa si isi mai face si scarba de la ele, am zis ca mai asteptam cateva zile ca nu imi pare prea interesat de mancare, e interesat de actiune si vrea sa participe si el la masa cu noi, dar nu e prea incantat sa stea in scaun. Are alte preocupari, se joaca cu picioarele, se uita pe pereti, are timp sa manance toata viata, deci il iau usor.

Pareri am auzit destule, de Ajun am fost la familie si Dumnezeule ce mi-au auzit urechile. Mancam o felie de cozonac si Tudor era in bratele mele, evident ca se uita in gura mea, "da-i sa guste, n-are nimic, eu le-am dat la copii si nu au nimic", fereasca, cum sa ii dau unui copil de 6 luni cozonac, trebuia sa pun si 2 sarmale pentru el, bunica-mea intr-o secunda i-a dat in mana un fursec cu ciocolata si ce am auzit m-a amuzat tare "E, si x zicea ca nu le da la copii dulciuri si uite, le da orice" (fiind vorba de doi copii de 3 ani), eu zic, mamaie, e o diferenta, si eu la 3 ani ii voi da ceva dulce, clar, dar nu la 6 luni, urata privire mi-a aruncat, dar trecem peste :))

Lumea nu intelege diferenta dintre copii

Sărbătorile le-am petrecut acasă, cu diferite opinii că de ce copilul meu doarme la ora 19:30 și că x și y își culcau copiii la 10 și nu s-a mai întâmplat nimic. Lumea nu înțelege diferența dintre copii și că fiecare doarme în felul său sau mănâncă într-un mod diferit.

Am făcut greșeala să ascult pe cineva și am mai stat la o felie de tort, am ajuns acasă târziu, și a fost o jale, abia a adormit în noaptea aceea, cu n treziri și crize de plâns, inclusiv a doua zi. Deci cred că fiecare își cunoaște copilul cel mai bine.

El are 3 somnuri de zi, aproximativ 3 ore în total, și noaptea doarme de la 19:30 la 6:30 cu o singură trezire la 4. Deci dacă asta funcționează pentru el și se odihnește așa, foarte bine. Eu dorm extrem de bine, seara am timp pentru o discuție cu soțul meu, pentru a urmări un film, a face o baie sau orice altceva vreau să fac, și dorm suficient de mult și bine.

Iată, a apărut tanti Marioara să îmi dea mie lecții despre creșterea propriului copil, ca și când aș avea nevoie de instruire altfel nu știu ce să fac sau nu pot să văd cum reacționează la diferite situații în 6 luni.

De aceea, merg mai rar în vizite la cineva, pentru că de fiecare dată când merg, tot ce aud este că eu nu am făcut așa, sau nu fac bine, etc. Dacă a ajuns la 6 luni sănătos, bine îngrijit, se dezvoltă fizic și mental așa cum trebuie, probabil că fac bine ceea ce fac. Doar că nu sunt mereu sigură :))

M-am gândit la o situație întâlnită des, oamenii, indiferent dacă sunt membri ai familiei sau străini, se uită insistente la el, bat din palme, scot diferite sunete, și Tudor doar se uită, nu reacționează. Ceea ce aud mereu și mă enervează este "El nu scoate sunete? De ce nu reacționează? Ești sigură că acasă vorbește?"

Cum poate un copil care nu te cunoaște să interacționeze cu tine ca și cum te-ar vedea zilnic? Nici eu nu vorbesc cu oricine, apoi el... oameni încăpățânați. 😄

Autor - AliMarie, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII