Sunshine Baby sau copilul născut înainte de pierderea unei sarcini

Sunshine Baby sau copilul nascut inainte de pierderea unei sarcini

Sunshine Baby sau copilul născut înainte de pierderea unei sarcini

Un "Sunshine Baby" este un copil născut înainte de o pierdere de sarcină. Iată ce trebuie să știi despre acest termen și cum diferă de expresia mai cunoscută "rainbow baby".

Pierderea unei sarcini poate avea un impact fizic și emoțional profund. În timp ce fiecare persoană gestionează durerea în mod diferit, unii părinți aleg să-și numească și să-și încadreze experiențele ca o modalitate de a face față. Comunitatea pierderii sarcinii a creat diverse moduri de a descrie tipurile unice de tragedii pe care le-au trăit, inclusiv termeni familiari precum "rainbow baby" sau "angel baby". Un termen mai puțin cunoscut, dar semnificativ, este "sunshine baby", care descrie un copil născut înainte de o pierdere de sarcină.

Află mai multe despre termenul "sunshine baby", inclusiv semnificația și importanța sa, împreună cu modalitățile de a face față unei pierderi de sarcină.

Care este semnificația expresiei "Sunshine Baby"?

Însuși soarele este un simbol al optimismului și vitalității. Poate reprezenta liniștea dinaintea furtunii, adică pacea pe care un părinte a experimentat-o în viața sa și care a fost întreruptă de durerea pierderii.

Deși este normal să simți vinovăție că "sunshine baby" este aici cu tine și sarcina pierdută nu este, acești copii reprezintă speranța pentru părinți și servesc ca o amintire că o sarcină reușită este posibilă.

Un termen precum "sunshine baby" este adesea folosit ca un far de speranță. Termenul poate fi o amintire a bucuriei și a ceea ce a făcut corpul tău, oferind în același timp speranța a ceea ce ar putea să se întâmple din nou.

Care este diferența dintre un "Sunshine Baby" și un "Rainbow Baby"?

Majoritatea oamenilor sunt mai familiarizați cu termenul "rainbow baby", care se referă la copiii născuți după orice tip de pierdere de sarcină, inclusiv avort spontan, moartea fătului înaintea nașterii, sarcini ectopice, sarcini molare...

Pe de altă parte, "sunshine babies" se referă la copiii născuți înainte de o pierdere de sarcină.

Avortul spontan este cel mai comun tip de pierdere de sarcină, iar riscul crește semnificativ după vârsta de 35 de ani. Majoritatea avorturilor spontane apar în primul trimestru de sarcină. Un avort spontan poate afecta pe oricine, indiferent dacă ai mai fost sau nu însărcinată anterior, și în cele mai multe cazuri, nu există nimic ce ai fi putut face pentru a preveni un avort spontan - deși există factori care cresc riscul pierderii sarcinii, precum vârsta.

Mai multe despre bebelușul curcubeu: când soarele stralucește iar pe cerul vieții tale

Pe de altă parte, șansele de a rămâne însărcinată după un avort spontan - și astfel de a concepe un "rainbow baby" - sunt încurajatoare. Conform Asociației Americane a Sarcinii (APA), 85% dintre femeile însărcinate care au avut un avort vor reuși să conceapă din nou. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să caute sfatul unui medic pentru a evalua nivelul personal de risc, în funcție de vârstă și alți factori medicali.

Cum te-ai putea simți în legătură cu "Sunshine Baby"-ul tău

Este obișnuit să ai multe sentimente diferite față de "sunshine baby"-ul tău, unele dintre ele pot părea complicate. Femeile pot experimenta o gamă largă de emoții față de copiii lor "sunshine", inclusiv speranță, vinovăție, resentimente și dezamăgire că nu au încă un frate sau o soră. Poți să trăiești toate acestea în același timp, și asta este normal.

Vinovăția este unul dintre cele mai dificile sentimente care pot apărea. Este obișnuit să te simți vinovată că te simți atât de tristă în legătură cu pierderea ta, având deja un copil sănătos. Ai putea simți că nu ai dreptul să te plângi acum. Dar este în regulă. Dorința de a avea un alt copil nu înlătură sau minimizează bucuria de a avea deja unul, ci o completează.

Sfaturi pentru a face față pierderii sarcinii

A face față pierderii sarcinii sau a unui copil poate fi intens, și poate părea că nu există scăpare. Dar există lucruri pe care le poți face pentru a trece prin această perioadă dificilă, și te rog să nu uiți că nu ești singură. Iată câteva sfaturi privind gestionarea pierderii sarcinii:

 Acceptă-ți sentimentele - Nu există o modalitate corectă sau greșită de a te simți. Amintește-ți că ești un om și ai dreptul să trăiești orice emoție simți. Este important să te implici în îngrijirea de sine, să fii bună cu tine însăți, să fii răbdătoare și iertătoare și să te lași purtată de valul emoțiilor. Mulți oameni încearcă să evite sentimentele inconfortabile, cum ar fi vinovăția sau tristețea, dar recunoașterea lor este cea mai bună modalitate de a le elibera.

 Vorbește despre viziunea ta asupra sarcinii - Poate fi terapeutic să împărtășești ceea ce ai sperat, despre cum ar fi trebuit să fie sarcina sau viața de părinte, care nu au fost spuse cu voce tare. În timp ce este adevărat că împărtășirea acestor sentimente poate fi dureroasă, poate fi de asemenea utilă pentru a le elibera și normaliza.

 Amintește-ți că durerea nu evoluează într-un mod liniar - Mulți oameni cred că durerea evoluează în mod liniar: te simți rău și apoi începi să te simți mai bine treptat. Dar nu funcționează întotdeauna așa. Vei avea zile bune și zile proaste, și ar trebui să te aștepți la unele piedici pe drum. Poți constata, de asemenea, că nu toată lumea înțelege cum arată procesul tău specific de doliu. Știi că oamenii pot spune neintenționat lucruri dureroase și/sau oferi sfaturi nesolicitate. Încearcă să nu te lași afectată.

 Caută sprijin profesional - Nu trebuie să treci prin asta singură. Caută un terapeut sau consilier specializat în doliu după pierderea sarcinii. Nu este nimic în neregulă să faci un fel de "revizie de sănătate mentală". Alocarea timpului pentru a avea un spațiu sigur pentru a-ți procesa gândurile poate să-ți ofere oportunitatea de a depăși mai rapid emoțiile și luptele.

 Stabilește momente speciale cu "Sunshine Baby"-ul tău - În cele din urmă, nu uita să aloci timp pentru a fi cu "sunshine baby"-ul tău. Poate fi de mare ajutor să-ți îmbrățișezi copilul care este deja alături de tine. Poți include și copilul pierdut în aceste activități. Integrează memorializarea pierderii fratelui sau surorii sale în moduri creative, cum ar fi decorarea unei grădini, crearea unei opere de artă sau scrierea unei povești.

O zi pe care nu o vei uita niciodata: ziua in care se naste copilul tau

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete.

De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment? Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici.

Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici despre ziua cand o femeie devine mama.



Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII