Iritatia produsa de scutece: cum se poate preveni

Iritatia produsa de scutece: cum se poate preveni

Iritatia produsa de scutece: cum se poate preveni

Iritatia de scutec, poate face bebelusul plangacios si iritat. Primul sfat este sa alaptati copilul cat de mult timp puteti. Nu se stie exact de ce, dar iritatia produsa de scutece este mai rara la copiii alaptati la san fata de cei care sunt hraniti artificial (cu lapte formula).

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa previi iritatia de scutec a bebelusului.

- veti citi:
Ce facem cand copilul e iritat la fundulet?
Iritatia produsa de scutece: cauze si tratament
Despre igiena bebelusului mai citeste:

Iritatia produsa de scutece - foarte comuna la bebelusi

Daca vezi bebelusul nefericit si plangacios, s-ar putea ca problema sa sa fie in scutec. Adica, sub scutecel, sa se afle o iritatie rosie ce ii produce usturime si discomfort. Simpla frecare sau umiditatea de la scutec pot produce iritatie sau pot fi rezultatul unei infectii. Aceasta este o problema foarte intalnita la bebelusii cu scutece. 

Ce facem cand copilul e iritat la fundulet?

Primul sfat este sa alaptati copilul cat de mult timp puteti. Nu se stie exact de ce, dar iritatia produsa de scutece este mai rara la copiii alaptati la san fata de cei care sunt hraniti artificial.

► Vezi aici portalul cu toate informatiile despre alaptarea bebelusului> Alaptarea bebelusului: ghid complet

 - Cea mai buna aparare impotriva iritatiei produsa de scutece este un fundulet uscat

 - Schimbati scutecele copilului cat de curand posibil dupa ce devine umed sau imbibat

 - Curatati temeinic zona genitala a copilului  dupa fiecare scaun si lasati-o sa se usuce bine.

 - Acoperiti funduletul copilului cu un strat subtire de alifie protectoare dar evitati pudra de talc caci copilul o poate inspira si isi poate afecta plamanii. Firul de grau sau tulpina de porumb reprezinta un remediu mult laudat si sigur pentru a trata iritatia produsa de scutece dar eficienta lor este pur anecdotica. Este permis sa folositi un gel gras ca o bariera dar nu este deosebit de eficient din moment ce se curata asa de usor.

 - Cand bebelusul incepe o alimentatie solida, introduceti in dieta doar cate un nou aliment odata si asteptati intre administrari. Asa va fi mai usor sa determinati daca iritatia produsa de scutece este datorata unei alergii la alimente, si astfel puteti sa eliminati din dieta alimentul incriminat.

 - Nu strangeti scutecul foarte strans in asa fel incat sa nu fie posibila aerisirea corespunzatoare. Pantalonii de plastic, scutecele si imbracamintea trebuie sa fie oarecum largi pentru a lasa funduletul copilului sa respire.

 - Evitati scutecele de unica folosinta si detergentii cu esente. Pot produce reactii ale tegumentelor.

Iritatia produsa de scutece: cauze si tratament

Cum arata :

In cele mai multe cazuri, o parte din pielea acoperita de scutece, cel mai adesea zona genitala, pliurile coapselor si fesele - vor aparea rosii si pufoase ca rezultat al frecaturii de la scutece sau a prea mult timp petrecut intr-un scutec umed sau murdar. Iritatia de la scutec poate cauza dermatita de contact, o zona rosiatica plata.

Uneori chimicalele sau esentele dintr-un scutec de unica folosinta pot irita pielea copilului si pot produce de asemenea o zona rosie aplatizata citeste in continuare aici >

Despre igiena bebelusului mai citeste:

Cum tratam iritatia de scutec a bebelusului cu ulei de cocos
Igiena intima la baietei
Ce trebuie sa stii daca bebelusul tau are pielea uscata
Uleiul de masline: 7 avantaje pentru bebelusi

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII