Dieta cu avocado pentru fertilitate - beneficiile acestui fruct minunat

Dieta cu avocado pentru fertilitate - beneficiile acestui fruct minunat

Dieta cu avocado pentru fertilitate - beneficiile acestui fruct minunat

Dieta cu avocado "tripleaza sansele de succes" pentru cuplurile care au apelat la FIV. Studiul spune ca produsele alimentare mediteraneene, cum ar fi avocado pot spori fertilitatea unui cuplu.

Dieta cu avocado "tripleaza sansele de succes" pentru cuplurile care au apelat la FIV .

Studiul spune ca produsele alimentare mediteraneene, cum ar fi avocado pot spori fertilitatea.

Consumul de avocado si dressing-ul pentru salate cu ulei de masline ar putea ajuta femeile care incearca sa aiba un copil prin fertilizare in vitro, sustin cercetatorii.

Un studiu a constatat ca grasimile mononesaturate - gasite in uleiul de masline, uleiul de floarea-soarelui, nuci si seminte - a fost mai bune decat orice alt tip de grasimi alimentare pentru viitoarele mame. Cele care au consumat cantitati mai mari au avut de 3,4 ori mai multe sanse de a avea un copil dupa FIV, in comparatie cu femeile care au consumat astfel de grasimi in cantitati mai mici.

In schimb, femeile care au consumat grasimi saturate, cea mai mare parte gasite in unt si carne rosie, au produs mai putine ovule bune pentru utilizare in tratamentul de fertilitate.

Expertii americani din spatele studiului cred ca grasimile mononesaturate - care sunt deja cunoscute pentru a proteja inima - ar putea imbunatati fertilitatea prin reducerea inflamatiei in organism.

Avocado reduce inflamatia in organism

Studiul a fost prezentat la Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie din Istanbul. Acesta a fost efectuat la Harvard, Scoala de Sanatate Publica, finantat de US National Institutes of Health.

Liderul studiului, profesorul Jorge Chavarro a spus: "Cel mai bun aliment ce poate fi consumat este avocado, care are multe grasimi mononesaturate si niveluri mici de alte tipuri de grasimi, si uleiul de masline."

El a spus ca studiul a fost mic, dar rezultatele merita investigatii suplimentare. "In timp ce aceste rezultate sunt interesante, aceasta este prima oara cand ni se aduce la cunostinta ca grasimile alimentare au fost legate de rezultatele tratamentului in FIV", a spus el.

♦ Citeste si Dieta pentru fertilitate: o alimentație specială afectează ovulația unei femei și poate face diferența

Prof Chavarro a declarat ca un nivel mai ridicat de grasimi monosaturate a fost legat de ratele de natalitate mai ridicate.

Studiul a cuprins 147 de femei care incercau sa ramana insarcinate prin FIV, la Massachusetts General Hospital Fertility Center.

A fost inregistrat aportul de grasimi alimentare diferite, si rezultatul de tratament de fertilitate a fost comparat cu cel mai mare si cel mai mic aport de grasimi alimentare.

Femeile care au consumat cele mai inalte niveluri din toate tipurile de grasimi au avut mai putine ovule bune disponibile pentru utilizare.

Prof Chavarro a precizat ca legatura a fost determinata de aportul de grasimi saturate, in timp ce nivelurile ridicate ale consumului de grasimi polinesaturate au produs embrioni de o calitate mai saraca.

Consumul mai mare de grasimi monosaturate a fost legat de o rata de nasteri vii de 3,4 ori mai mare.

Prof Chavarro a mai spus ca "diferite tipuri de grasimi sunt cunoscute in a avea efecte diferite asupra proceselor biologice, care pot influenta rezultatul de reproducere asistata, cum ar fi nivelurile de inflamatie sau de sensibilitatea la insulina. Cu toate acestea, nu este clar in acest moment, mecanismul biologic care sta la baza asociatiilor pe care le-am gasit."

El a spus de pestele ramane inca o sursa buna de acizi grasi omega 3, cu toate ca studiul nu a fost capabil sa fixeze contributia sa.

Despre fertilitate si problemele legate de infertilitate, 

Arta de a-ti urmari fertilitatea

Stimularea ovariana

Fertilizarea in vitro

Reproducerea asistata in Romania

Cum sa aveti cel mai sanatos copil

Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri

Fertilitatea in cazul unui uter retrovers

Si totusi mai exista speranta...

Acidul Folic

Stresul si infertilitatea sunt legate

Stresul si infertilitatea

Noutati despre FIV

Decizia de incheiere a tratamentului de fertilitate

Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)

Cand este momentul de a deveni parinte

Câte ceva despre grupele sanguine si Rh

10 Sfaturi pentru a Ramane Insarcinata

Despre infertilitate

Alegerea sexului copilului - mituri si legende....

Ovulatia si calculul ovulatiei

Analizele hormonale - explicatii si interpretari

Ce analize de laborator ar trebui să faci înainte de a avea un copil?

Noutati pentru Fertilizarea in Vitro (FIV)

Infertilitatea de cuplu

 autor: Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2022
referinte medicale: referinte American Association of Obstetricians and Gynecologists Foundation - www.aaogf.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII