Toamna cu soare de vara – statiuni in care vacanta e in toi

Statiuni in care vacanta e in toi

Statiuni in care vacanta e in toi

  • Oricat de mult ne place toamna cu peisajele ei colorate si oricat de mult ne-am dorit sa scapam de zilele caniculare, parca inca un pic de vara n-ar strica. Mai ales daca avem cateva zile libere, pe care vrem sa le transformam intr-o minivacanta reusita. Desigur, daca e o toamna lunga si frumoasa, muntele are de oferit imagini de vis, dar... cine nu si-ar dori sa mai profite cateva zile de mare?

Oricat de mult ne place toamna cu peisajele ei colorate si oricat de mult ne-am dorit sa scapam de zilele caniculare, parca inca un pic de vara n-ar strica. Mai ales daca avem cateva zile libere, pe care vrem sa le transformam intr-o minivacanta reusita. Desigur, daca e o toamna lunga si frumoasa, muntele are de oferit imagini de vis, dar... cine nu si-ar dori sa mai profite de cateva zile de mare? Chiar daca pare aproape imposibil, o vacanta la mare in octombrie poate fi o amintire extrem de placuta. Iar pentru asta nu trebuie decat sa va alegeti corect destinatia.

In insulele Greciei, in Sicilia sau pe Costa del Sol, soarele inca straluceste cu putere si o va face pentru cel putin inca doua-trei saptamani. Si partea cea mai buna este ca in aceste locuri sejururile sunt mult mai placute in aceasta perioada decat in lunile iulie sau august. Cazarea si zborurile sunt mult mai ieftine, din cauza cererii mai scazute. In plus, statiunile sunt mai putin aglomerate, pentru ca elevii si studentii au inceput deja cursurile. Iata cateva dintre statiunile care merita incluse pe lista optiunilor pentru o vacanta tarzie, de toamna.

Creta
Media de temperatura in luna octombrie  23 de grade C

Cea mai mare insula a Greciei, Creta, este si una dintre cele mai sudice parti ale Europei si de aceea, caldura se mentine aici pana la finalul lui octombrie. Pe langa plaja, va puteti bucura de privelisti de vis, incluzand porturile in stil venetian si Palatul din Knossos. Asa incat, chiar daca vremea se schimba brusc, nu veti regreta alegerea facuta. Pentru a profita din plin de soare, alegeti pentru cazare zona de sud-vest a insulei. Adapostita de Muntii Albi, este cea mai calduroasa zona a Cretei. Paleohora si Loutro sunt doua dintre locurile ideale pentru un sejur in aceasta perioada.

Cipru
Media de temperatura in luna octombrie  25 de grade C

Vara poposeste, de obicei, in Cipru mai mult decat oriunde in alta parte a Europei. In octombrie va puteti astepta la temperaturi foarte ridicate si la ploi rare.  Paphos, cu portul sau romantic si cu celebrul castel medieval este cea mai frumoasa dintre statiuni, in aceasta perioada. In zona se afla si plaja Coral Bay, dar si atractii clasice precum mozaicurile romane de la Nea Paphos sau satucele cipriote linistite.

Sicilia
Media de temperatura in luna octombrie  23 de grade C

Ceea ce face din Sicilia o destinatie de vis nu sunt plajele sale, ci mai ales privelistile inegalabile pe care le ofera turistilor  de la templele atat de bine conservate, la orasele in stil baroc sau la vulcanul sau urias, cel mai mare din Europa. Toate aceste atractii turistice sunt mult mai apreciate daca sunt vazute in octombrie decat in august sau in iulie. Daca vreti sa admirati peisajul sicilian autentic, alegeti un sejur pe varful Taormina. Zona este plina de palate vechi transformate in hoteluri de lux.

Sudul Turciei
Media de temperatura in luna octombrie  24 de grade C

In septembrie, temperatura este inca foarte ridicata in Turcia  in jur de 30 de grade C. In octombrie in schimb, temperaturile mai ridicate sunt doar in sud. In cele mai sudice statiuni temperatura este cu cateva grade mai ridicata decat in cele din zona Marii Egee. Una dintre statiunile preferate de turisti in aceasta perioada este Daylan, asezata de-a lungul unui rau si in apropiere de mormintele Lyciene. O alta zona interesanta este Kalkan, un oras plin de vestigii ale civilizatiei otomane, in care puteti admira casele negustorilor otomani, insirate pe aleile dinspre port. Ambele statiuni sunt inca animate in octombrie si din ele puteti ajunge relativ usor pe cateva dintre plajele insorite ale Turciei.

Costa del Sol
Media de temperatura in luna octombrie  22 de grade C

La sfarsitul verii, cea mai sudica dintre coastele Spaniei pare sa fie un pic mai incalzita si mai insorita decat celelalte regiuni, din zona baleara. Daca vremea se strica, nu disperati, pentru ca aveti si alte optiuni decat plaja. Vizitati celebrele pueblos blancos  satucele albe asezate pe stanci si Granada, a carei citadela celebra, Alhambra, trebuie sa fie mai putin aglomerata decat in zilele toride de vara. Pentru cazare alegeti una dintre statiunile de pe coasta. Nerja ofera una dintre cele mai frumoase privelisti, imbinand peisajul meditranean cu cel montan. Marbella este un alt oras de a carui frumusete va puteti bucura in aceasta perioada a anului. Orasul vechi, hotelurile si restaurantele selecte, precum si viata de noapte va vor fascina.

Coasta de Azur
Media de temperatura in luna octombrie  21 de grade C

De la sfarsitul lui iunie pana la mijlocul lui septembrie, Coasta de Azur este extrem de aglomerata si doar turistii masochisti isi doresc sa stea mai mult decat cateva zile aici. Daca vreti sa va bucurati realmente de frumusetea zonei alegeti mai degraba perioada de la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie. Chiar daca nu este atat de cald, veti avea un sejur mult mai placut toamna, decat vara. Saint Tropez se transforma total. Din infernul turistic care este vara devine o statiune splendida, mult mai linistita, in octombrie. In plus, intre 21 si 24 octombrie are loc asa-numita La Grande Braderie  un targ in cadrul caruia magazinele vand haine de firma la preturi extrem de scazute.

Daca aveti sansa de a va prelungi vacanta cu cateva zile si ati ales deja una dintre destinatiile de mai sus, grabiti-va! Chiar daca soarele de vara straluceste inca in aceste tinuturi, toamna isi poate intra oricand in drepturi, revenind brusc cu vreme urata.

Va recomandam sa mai cititi si:

Plaje
Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Litoralul Croatiei  o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta
Top 8 plaje pe Coasta de Azur

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii  banale care ne schimba viata
Calendar cu... pisici
Lungimea degetelor si personalitatea
Secrete ale limbajului corpului
Pamantul vazut din cer
5 moduri de a va simplifica viata
5 nopti intr-o padure langa o ursoiaca cu pui
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

Feng Shui
Feng Shui si plantele de interior
Pietre care aduc noroc, iubire si sanatate
Cum ne ajuta cromoterapia?
Feng Shui sau Reteta Fericirii
Ce este numerologia?
Alt nume, alta karma?

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Prepararea gelului de dus acasa
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Lupta natural impotriva celulitei

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII