Cum am hotarat sa deschidem un spital nou cu o operatie simpla…


Stiri si Noutati

De ce apare osteoporoza?

Desi nu se cunoaste exact care este cauza osteoporozei, stim cum apare ea. Osul este un tesut viu, dinamic, in continua schimbare. Pentru ca oasele sa ramana…

Transfuzie intrauterina fetala

Transfuzia intrauterina fetala este singura metoda care contribuie la mentinerea in viata a unui fat care sufera de anemie severa, ajutandu-l sa atinga…

Scorul ROMA in cancerul ovarian

Cancerul ovarian are cea mai mare rata de mortalitate din toate cancerele ginecologice. Scorul ROMA: un nou instrument in evaluarea riscului de malignitate in…

Articole recente

Implantul cohlear: daruieste copiilor fara auz bucuria sunetelor

La spitalul Baneasa, in parteneriat cu specialistii Clinicii Urechii, s-a efectuat primul implant cohlear la o fetita de 10 ani. Emilia (stanga) impreuna cu…

Analize pentru inceperea gradinitei

Intrarea unui copil in colectivitate implica un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru…

5 Intrebari si raspunsuri despre celulele stem

Tocmai pentru ca stim ca aveti multe intrebari despre aceasta investitie de sanatate pentru puiul din burtica, am invitat alaturi de noi pe Dna Ionela Horeanga,…

Cum am hotarat sa deschidem un spital nou cu o operatie simpla…

15/10/2012

Cum am hotarat sa deschidem un spital nou cu o operatie simpla…In noul Spital Baneasa dedicat copiilor, neurochirurgul Sergiu Stoica 絜departeaza complet o tumora voluminoasa de trunchi cerebral la o fetita de 12 ani

Intr-o masura din ce in ce mai mare chirurgia ca singur gest terapeutic este capabila sa vindece unele tumori cerebrale pediatrice sau sa le mentina in remisiune prelungita. In noul Spital Baneasa dedicat copiilor, neurochirurgul Sergiu Stoica a indepartat complet o tumora voluminoasa de 6 cm de trunchi cerebral diagnosticata la o fetita de 12 ani.

Tumorile cerebrale sunt cele mai frecvente tumori solide la copii si se dezvolta din tesuturile care se afla in sistemul nervos. Tumorile de trunchi cerebral reprezinta 10-20% din tumorilecerebrale.

Trunchiul cerebral este localizat la baza creierului, fiind o parte delicata si importanta a creierului prin care trec caile ce leaga maduva spinarii de etajele superioare ale sistemului nervos central. Trunchiul cerebral este responsabil de multe din functiile vitale ale oraganismului, cum ar fi respiratia, bataile inimii, presiunea arteriala, inghitirea si digestia.

Tumorile de trunchi cerebral sunt o provocare neurochirurgicala, fiind dificil de abordat chirurgical si in stransa legatura cu zone critice din creier.

In Spitalul Baneasa, neurochirurgul Sergiu Stoica a reusit sa indeparteze complet o tumora voluminoasa de trunchi cerebral la o fetita de 12 ani.

"Nu cred ca vreun parinte ar putea primi o veste mai rea despre copilul sau". Este primul lucru pe care ni l-a spus tatal Dariei, fetita de 12 ani operata de Dr. Sergiu Stoica. "A avut dreptate mami. Nu am simtit nimic. Mai usor ca un vis". Sunt primele cuvinte ale Dariei in timp ce se trezea, dupa anestezie, pe masa de operatie.

Pe Doctorul Stoica il lauda multi. Il considera un inger. Poate ca este, insa ceea ce face el fac mai multi medici din Europa, America de Nord si chiar Turcia. Ceea ce face el ar putea face alti 5, 10 romani aici, acasa, desfiintand "monopolul" existent. Lupta lui ingereasaca nu se va incheia pana cand nu vom reusi asta impreuna. Sute si mii de Daria care sa isi pastreze pentru noi zambetul de soricel (eu zic ca e de iepuras).

In timp ce scriu, Luca  ne zambeste in post-operator si glumeste pe seama parintilor. E al doilea succes din noul spital. Nici el nu va avea nevoie de scutire de la orele de sport.

Chirurgia joaca un rol esential in tratamentul tumorilor cerebrale la copii, gradul de complexitate al rezectiei tumorale fiind cel mai important factor de prognostic pozitiv.

Unul din factorii esentiali ai succesului interventiilor de neurochirurgie la Spitalul Baneasa este planificarea celei mai mari parti a operatiei inainte de a face prima incizie.

"Pentru fiecare caz in parte, imi asum o mare responsabilitate neurochirurgicala, in sensul de a executa cu succes strategia preoperatorie, tinand cont de toate acele detalii marunte sau posibile surprize care pot apare in timpul operatiei." a explicat Dr. Sergiu Stoica. "In plus, in neurochirurgie succesul se bazeaza pe efortul echipei si depinde de munca fiecaruia si perfecta coordonare a intregului personal din sala, de la neurochirurg, la anestezist si pana la asistenta de neurochirurgie si asistenta de sala. Ceea ce avem in comun, colegii mei si cu mine, este ca iubim ceea ce facem." a concluzionat Dr. Stoica.

Dl. Dr. Sergiu Stoica este medicul coordonator al Programului Special de Neurochirurgie din Spitalul Euroclinic si Spitalul Baneasa, unde efectueaza interventii pentru tumori cerebrale profunde, neurinom acustic, meningiom, adenom hipofizar, anevrisme si malformatii vasculare atat la adulti, cat si la copii.

Cititi in continuare Cum am hotarat sa deschidem un spital nou cu o operatie simpla& AICI

Forumuri specialiate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.