Luminiţa Băltăreţu: Romancele sunt senzationale cand ştiu sa se aprecieze ...

Luminiţa Băltăreţu: Romancele sunt senzationale cand ştiu sa se aprecieze ...

Luminiţa Băltăreţu: Romancele sunt senzationale cand ştiu sa se aprecieze ...

  • Se discuta foarte mult pe forumul Supereva despre cât de frumoase, îngrijite, atente cu ele însele sunt româncele. Au fost păreri pro şi contra ideei că româncele sunt cele mai frumoase din lume.

Călătorind prin Europa am trăit şocul de a descoperi cele două tipuri majoritare de femei din Vest: cele tip manechin, deseori anorexice sau abia purtându-şi implanturile de silicon şi botox, frumoase ca decupate de pe vreo copertă lucioasă, purtând haine cu etichete celebre şi pantofi asortaţi neapărat la genţile Vuitton şi cele tip dulap, lipsite de complexul şuncilor expuse fără jenă printre breteluţe şi prin generoase decolteuri, la fel de generoase ca şi zecile de kilograme pe care le învelesc în tricouri lălâi ori dimpotrivă, indecent mulate pe şunci.

Încălţate în flip-flops, cu părul tuns băieţeşte, fără nici o urmă de machiaj, lipsite de orice fel de feminitate, îşi plimbă cărucioarele supra-încărcate cu preparate industriale, care le dau satisfacţia încă unei seri de succes petrecute în faţa televizorului.

Cu un buget de 10 ori mai mic decât al femeilor din Vest, unele românce reuşesc să facă minuni. Fie pentru că aşa au văzut la mama, fie pentru că le-o cere slujba, fie pentru că le place pur şi simplu să fie frumoase şi aranjate, să meargă la salon şi la masaj, la coafor şi la nutriţionist. Acesta este şi motivul pentru care saloanele de frumuseţe sunt în permanenţă pline iar programările la nutriţionist se fac cu trei – patru săptămâni înainte.

Dacă vi se pare că niciodată nu aveţi timp pentru dumneavoastră sau aţi uitat când ati fost ultima oară la coafor, e momentul să vă scuturaţi puţin şi să înţelegeţi că timpul pentru coafor sau sala de fitness nu creşte în copaci, ci trebuie să vi-l faceţi. Există chiar locuri în care vă aşteaptă echipe întregi de oameni pregătiţi să lucreze simultan la un singur client. Un astfel de loc: Clubul de frumusete DeLights din Bucureşti, deschis de o femeie a timpurilor noastre: Luminita Băltăreţu.

Ce anume v-a determinat să deschideţi un club de frumuseţe?

În momentul în care am început această afacere eram o clientă care dorea să ajungă într-un loc care să fie aşa cum îşi închipuia ea că trebuie să fie ca să se simtă bine. De aici a pornit ideea salonului. Întâmplarea fericită a fost întâlnirea cu Radu Şerban care a însemnat dezvoltarea salonului şi conceptului propus de noi. Am ştiut de la bun început că oamenii contează cel mai mult şi asta s-a întâmplat când m-am întâlnit cu Radu. I-am fost clientă şi i-am cerut sfaturi încă de când mă gândeam să deschid salonul. La un an după ce am deschis salonul, an în care nu au mers lucrurile extraordinar pentru că mâna de lucru nu fusese grozavă, am făcut această asociere cu Radu, am deschis cam un salon pe an… Acum ne pregătim să deschidem un al treilea salon pe care îl vom inaugura cam în două luni de zile.

Ce face acest  club de frumuseţe diferit de altele din capitală?

E un concept total diferit de alte saloane. Radu nu ţine informaţia doar pentru el, o dă şi celorlalţi şi încurajează dezvoltarea echipei.  Din cauza asta clienţii câştigă timp. Radu poate să nu fie pentru că are şi alte job-uri, are seminarii şi poate să nu fie el în salon. Dar echipa pregătită de el ajunge la nivelul de profesionalism necesar pentru a-i suplini lipsa. La noi se lucrează numai în echipă, de minim doi oameni care întind părul, îl usucă, deci clientul nu aşteaptă foarte mult.

Ce înseamnă asta?

Facem programările în aşa fel încât să nu fie clientul nevoit să aştepte mai mult de 10-15 minute, cineva îl pregăteşte, altcineva îl spală şi aşa se câştigă timp. Şi pentru un vopsit, unde e nevoie de mai mult timp ca să se prindă culoarea, mai mult de două ore nu stă nici o clientă la noi în salon. Conceptul de echipă este foarte important şi pentru clienţi şi pentru atmosfera din salon.

Ce le oferiţi celor ce vă trec pragul?

DeLights este un salon unde vii să te simţi bine şi să te simţi frumoasă. Încercăm să descoperim şi să scoatem la lumină frumuseţea din fiecare clientă care ne trece pragul. Consilierea e foarte importantă. Încercăm să aflăm ce îşi doreşte clienta, cum se vede. Trecând cu foarte mare atenţie prin această etapă, clienta obţine serviciul pe care şi-l doreşte: coafura, manichiură, pedichiură, cosmetică, masaj, tratamente corporale, în mod normal tot ce ţi-ar trebui ca să te simţi bine şi să te răsfeţi puţin. 

De cât timp ai nevoie ca să treci prin toate cabinetele din club?

Ca să treci prin toate ai nevoie de 4-5 ore dar sunt rare ocaziile în care clienţii noştri îşi permit să-şi dedice o jumătate de zi. Din această cauză suntem foarte flexibili: putem face mai multe servicii în acelaşi timp sau putem să-i acordăm clientului timpul pe care şi-l doreşte. Putem să avem programări şi de la şapte dimineaţa şi stăm până la ultimul client, s-a stat şi până la 12-1 noaptea. Ca să iasă o lucrare exact aşa cum trebuie şi clientul să plece mulţumit. Nu lăsăm nici un client să plece nemulţumit de la noi. Din moment ce îţi propui asta, în 99% din cazuri reuşeşti chestia asta.

Aşa că vă aşteptăm la Beauty Club DeLights.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII